A bajnokcsapat eloszlatta a Haladás Európáról szőtt álmait

Sopron – Kovács Lóránt öngólja hozta a Fradinak az újabb három pontot.

Forrás: fradi.hu

A Haladás az utolsó, 33. fordulót megelőzően az ötödik helyen állt, így tudta, csak a bajnok Ferencváros legyőzésével érheti el a kitűzött céljait, azaz az európai kupaszereplést, a szombathelyi csapat számára a legszebb esetben akár a második helyet.

 

Haladás helyzettel kezdődött a mérkőzés, ám szépen lassan átvette a Ferencváros a mérkőzés irányítását, és a tőle megszokott játékot láthatta a soproni közönség.

 

Ez helyzetekben is megmutatkozott, de az utolsó megoldásokba rendre hiba csúszott, egészen a 31. percig, ekkor Varga Roland Király mellett elpörgetett labdájába a menteni igyekvő Kovács Lóránt ért bele, így egy öngóllal jutott vezetéshez a Fradi.

 

A hátralévő időben már nem esett gól az első játékrészben, így a Hali távolabb került az európai álmaitól.

 

A második félidő elején előbb Gera növelhette volna a Fradi előnyét, majd a Haladás szurkolói kértek számon egy büntetőt a játékvezetőn, de nem volt eseménydús a meccs, így nem meglepő, hogy az eredmény nem változott.

 

Húsz perccel a mérkőzés vége előtt Nagy Dominik lövése után Király tartotta életben a Haladás reményeit, amely tényleg csak remény maradt, mivel a hátralévő időben már nem változott az eredmény, így a Haladás nem indul jövőre az Európa Ligában.

 

Haladás-Ferencváros 0-1 (0-1). A mérkőzés élő közvetítése a linkre kattintva olvasható!

Legfrissebb híreink