A 30. után: Lanzafame, Böde és Gorriarán sorsa – interjú

Orosz Pállal a Derbiről, BL-ről és a díszsorfalról is beszélgettünk.

Forrás:

A Ferencváros már bajnok, hétvégén meg Derbi. 
 
Téma lett, hogy a bajnokcsapatnak, ha még van meccse, kapjon-e díszsorfalat az ellenfelétől, mint az külföldön, több helyen szokás, de az is, hogy kik távozhatnak az FTC-től és kik érkezhetnek. 
 
Az előbb említett témakörökről beszélgettünk Orosz Pállal, a Fradi vezérigazgatójával.
 
Mik azok a legfontosabb tényezők, melyeknek köszönhetően a Ferencváros bajnok lett?
A rengeteg munka! Tény, hogy mindig a játékosok és az edzői stáb van a fókuszban, de azok, akik bent dolgoznak a klubban, szintén rengeteget hozzá tettek ahhoz, hogy megszereztük az aranyérmet. Elég jól összeállt a csapat, mind a pályán, mind azok között, akik a háttérben végzik a munkájukat. Rengeteget dolgoztunk a jubileumi bajnoki címért. Százhúsz éves az FTC, a klub harmincadik alkalommal lett bajnok. Kimondott célunk volt az első hely megszerzése és nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült.
 
Hogy haladt közben a csapat építése a nyári BL-megmérettetések tekintetében?
Véleményem szerint jól. Megnyertük úgy a bajnokságot, hogy még három forduló hátravan, ez sokat elmond a formánkról. Thomas Dollnak is köszönet jár, mert ő kezdte el a munkát, Szerhij Rebrov viszont másfajta szemléletet hozott a klubba. Nagy a fegyelem és a szigor, és ezt lehet látni a pályán is. Más jellegű a játékunk, mint korábban, ez kulcsa lehet a nemzetközi szereplésnek is.
 
A télen érkezett játékosok beépülése, hogy halad? Ugye őket már a remélt és tervezett nyári, nemzetközi feladatok tükrében is szerződtették.
Halad. Még egyszer hangsúlyozom, hogy ezt a bajnoki cím is igazolja. Ahogy haladunk előre az időben, még inkább beépülnek és úgy vélem, a nemzetközi rajtra teljesen készen leszünk már.
 

Kell még erősíteni a BL-re?
Vannak tervek, de még van hátra három forduló, ezért részletekkel még nem szolgálunk. Annyit viszont elárulhatok, hogy nem lesz felforgatva a csapat. Ugyanakkor van egy-két olyan poszt, melyekre mindenképpen szeretnénk igazolni.
 
Másik irányba is igaz lesz, hogy nem lesz felforgatva a csapat? Böde, Lanzafame, Gorriarán maradnak-e?
Élő szerződéseik vannak, nem téma a távozásuk.
 
Az Újpest elleni meccs aranyéremmel a zsebben is bajnoki döntővel felérő ütközet?
Az Újpest ellen mindig Derbi van! Ellenük soha nem lefutott egyetlen meccsünk sem! Kiemelten fontos ez a párosítás alapból is, de nekünk külön motivációs tényező, hogy először lépünk pályára otthon már bajnokként, ellenfelünk meg dobogós szeretne lenni. Méltóképpen szeretnénk ünnepelni!
 
Megvan az első hely, de még hátravan három forduló. Lazíthatnak kicsit a játékosok, hogy rákészüljenek a nyári feladataikra?
Aki ismeri a vezetőedzőnket, az tudja, hogy teljes fókusszal készül mindig a következő mérkőzésre és ezt várja el mindenkitől.  Mindhárom meccsünkön így lesz.
 
Egyetért a díszsorfallal? Nem csak azért kérdezem, mert az Újpesttel játszanak a hétvégén, hanem általában.
Azt gondolom, hogy jó szokás lenne. Megadná a tiszteletet az éppen aktuális bajnoknak, attól függetlenül, hogy melyik csapat az.
 

Legfrissebb híreink