800 millióból lett meg az Elek Ákos nevét viselő focisuli - képek

Putnok - Az igazgató építette be az első csapatba.

Forrás:

Putnok külterületén több százmilliós beruházásból épült meg egy 800 négyzetméteres létesítménnyel, három nagy méretű pályával, valamint egy műfüves csarnokkal a Sajóvölgye Focisuli, amelynek az utánpótlás központja Elek Ákos nevét viseli- írta a Bors.
 
– Büszkeséggel tölt el, hogy a vezetés méltónak talált arra, hogy egy ilyen impozáns létesítményt rólam nevezzenek el – mondta a kazah Kajrat Almatiban futballozó Elek, aki a Putnoktól néhány kilométerre található Borsod megyei Bánrévéről származik. – Bízom benne, hogy a pályafutásom példa lehet a fiatalok számára, hogy ebből a térségből is el lehet jutni a legmagasabb szintre. Ehhez alázat, kitartás és sok-sok munka kell.
 
 

null

null

 
 
 
Az iskola sportigazgatója, Kádár Zsolt nevelőedzője volt a válogatott focistának, akit 17 évesen ő épített be a Kazincbarcika felnőtt csapatába.
 
– Amikor Ákos meglátta a nevét viselő központot, nagyon meghatódott. Részesedése nincs a focisuliban, de sokat segít nekünk. Már kaptunk tőle felszereléseket, az egyik díjátadóra pedig egy dedikált válogatott mezt is – magyarázta az igazgató. – Azért lett Ákos a névadó, mert nála alázatosabb játékost soha nem láttam. Emlékszem, amikor iskolásként reggel hatkor jött egyéni képzésre még a tanítás előtt. Ő, mint a régió gyöngyszeme, példakép lehet a gyermekek szemében.
 
 

null

null

 
 
 
Az intézmény egyébként 2011-ben alakult, amikor a halmozottan hátrányos térség hatvan településének iskoláiból, óvodáiból több mint ezer focizni vágyó gyereket sikerült összegyűjteni.
 
– A Diósgyőrrel szoros kapcsolatban vagyunk, reméljük, minél több focistánk kerül a miskolci akadémiára, majd az élvonalbeli felnőtt csapatba. De együttműködünk az NB II-es Kazincbarcikával és az NB III-as Putnokkal is – tette hozzá Kádár, aki reméli, hogy Elek a karrierje lezárása után akár a napi munkába is be tud majd kapcsolódni.
 
 

A Fradi legnagyobb riválisa is vinné Husztit - NB1.hu

A Fradi legnagyobb riválisánál is beszélnek Husztinál

Legfrissebb híreink