8. forduló: sokan az "életükért" küzdenek - nyilatkozatok

Hangolnak az edzők és a játékosok is.

Forrás: szekesfehervar.hu

Az NB I 8. fordulóját rendezik a hétvégén. Szombaton öt mérkőzést rendeznek, az előzetes esélyekről és a programról már beszámoltunk. Most megnéztük, milyen várakozásokkal tekintenek az edzők és játékosok a találkozókra. 

 

Újpest-Mezőkövesd

 

Nebojsa Vignjevics, az Újpest trénere: "A MOL Fehérvár FC elleni győzelem után jó a hangulat a csapatnál, remek formában vagyunk, de ezt meg kell tartanunk, ha meg akarjuk nyerni a Mezőkövesd elleni mérkőzést. Nem lesz könnyű a feladatunk, mert a mezőkövesdiek kiválóan játszanak ebben a szezonban. Nagyon kell koncentrálnunk, nagyon kell figyelnünk, mert van pár nagyon ügyes, veszélyes játékosuk. Amennyiben a legjobbat hozzuk ki magunkból, ha mi irányítunk, akkor bárki ellen tudunk nyerni, és remélem, hogy ez így fog történni szombaton is, mert továbbra is győzni akarunk."

Nagy Dániel, a Mezőkövesd középpályása: "Egy profi futballista karrierje során többször is kerülhet olyan helyzetbe, hogy volt klubja ellen lép pályára. Őszintén mondom, hogy minden összecsapásra ugyanúgy készülök, nincs kiemelt ellenfél. Természetesen száz százalékot fogok nyújtani, jól akarok játszani és a három pontot haza szeretném hozni. A felújítás miatt nem a Szusza Ferenc Stadionban játszunk, de ettől függetlenül jó lesz találkozni a régi társakkal, edzőkkel. Két szép évet töltöttem ott, de nekem már itt van dolgom, a Mezőkövesd sikeréért teszek meg mindent."

 

DVTK-Puskás Akadémia

 

Feczkó Tamás, a DVTK trénere: "Hazai pálya előnye nem a fűszálakban és az épületben, hanem a szurkolókban rejlik. Ahogy a székfoglalómban elmondtam, az a célunk, hogy a DVTK Stadion ismét olyan oroszlánbarlang legyen, ahová remegő lábakkal érkeznek az ellenfelek. Ehhez pedig az utolsó pillanatig küzdeni kell.  A második hazai mérkőzésen a második hazai győzelmet várom, még ha a Puskás Akadémia csapata jó formában is érkezik."

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia trénere: "Céljaink eléréséhez kell, hogy Diósgyőrben jól szerepeljünk. Ellenfelünk jó támadófutballt játszik, amelynek kifejezetten örülök, hiszen azt szeretném, hogy a nézők élvezetes mérkőzést lássanak szombaton. Nekünk továbbra is koncentráltan és agresszívan kell játszanunk, mert mint mindig, most is győzni szeretnénk."

 

Kisvárda-ZTE

 

Miriuta László, a Kisvárda trénere:  "A Zalaegerszeg ellen még nehezebb mérkőzés vár ránk, mint a Fradi ellen, amit ellenfelünk több mérkőzésen nyújtott jó játéka is bizonyít. Jól szervezett csapat ellen lépünk pályára, Stieber Zoltán és Radó András különösen nagy erősítést jelent az újonc számára. Még egyszer mondom, nagyon nehéz mérkőzés lesz, de hazai pályán meg kell próbálnunk megnyerni. Sőt, nem elég megpróbálni, meg is kell nyerni!”

Dobos Barna, a ZTE trénere: "A hosszú utazás miatt számunkra a négy keleti csapat elleni meccsre külön feladat eltalálni a megfelelő felkészülést, hogy frissek, élesek legyünk, ráadásul a sorsolás szeszélye folytán mind a négy együtteshez kétszer megyünk idegenbe. Kisvárdán mindkét csapatnak nagy szüksége lesz a pontokra, rendkívül szoros a tabella, hétről hétre változnak a helyezések, ezért van minden egyes meccsnek óriási jelentősége. Remélem, hogy most jól sikerül az élesítés, és elhozzuk első keleti pontjainkat.”

 

Paks-Kaposvár

 

Hahn János, a Paks támadója: "A szombattól természetesen azt várom, hogy szép játékkal győzzünk, de, ha esetleg nem is tudunk impozánsan focizni, a győzelem mindennél fontosabb. A Kaposvár - ha mondhatom így - kicsit becsapós gárda. Roppant szervezettek és masszívak, hiszen keretük a feljutás után sem változott sokat, tehát ismételten egy nehéz összecsapásra számítok, mely alkalmával maximális koncentrációra lesz szükségünk. Nem véthetünk egyéni hibákat, és csapatszinten minden poszton javítanunk kell az elmúlt hetekhez képest."

Csiki Norbert, a Kaposvár középpályása: "Elszántan várjuk a paksi találkozót is. A tolnai gárda szinte mindig odaér a középmezőnybe, volt, hogy az Európa-ligában is indult. Évek óta csak magyar játékosokra alapoznak, sok olyan labdarúgó van a keretükben, akivel korábban együtt játszottam, így jól ismerem, ismerjük őket. Tudjuk, hogy egy komplex, szervezett együttes, de az elmúlt fordulók során bizonyítottuk, hogy tudunk nyerni, mindenki ellen megvan az esélyünk a három pontra."

 

MOL Fehérvár-DVSC

 

Kovács István, a MOL Fehérvár középpályása: 

 

Herczeg András, a DVSC trénere:  "Nem lesz könnyű a Fehérvár otthonában, de azt gondolom, nagy bátorsággal, tartással és alázattal kell odamennünk. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a legjobb eredményt érjük el, és javuljunk eredményességben. Igaz, a székesfehérváriaknál nem lesz Huszti Szabolcs, de nekünk sincs régóta egyik vezérünk, Bódi Ádám, aki nagyon hiányzik a csapatunkból. A Fehérvárral az elmúlt időben mindig szoros és kiélezett meccseket vívunk, úgy gondolom, most is így lesz. Jó lenne, ha meglepetést okoznánk, és a mi javunkra dőlne el a találkozó."

Legfrissebb híreink