5 ok, amiért Gulácsiék bajnokok lehetnek

Orbánék szerepe az egyik legfontosabb.

Forrás: RB Leipzig/facebook

A szezon felénél a Bundesliga tetején tanyázik az RB Leipzig, az első bajnoki címüket nyerhetik meg.

A Lipcse nyerte el a Herbstmeister címet, ami az őszi bajnokot jelenti. 2 pont az előnyük a második Borussia Mönchengladbach-hoz képest, a bundesliga.com 5 okot szedett össze, hogy miért Gulácsiék a bajnoki cím legesélyesebb várományosai.

A Nagelsmann faktor

Az edző az előző szezon végén érkezett a csapathoz a Hoffenheimtől. A Bundesliga történetének a legfiatalabb edzője lett, amikor 28 évesen kinevezték. Már a szezon előtt a Bayern egyik kihívójaként beszéltek róluk, akik képesek lehetnek akár több trófea elhódítására is.

A védelem

Gulácsi és Orbán. Többet nagyon nem is kellene ide írni, azonban nem csak ők állnak hátul. Ráadásul Willi Orbán most sérült, így most másoknak kell helyt állniuk. A szezonban eddig csak 20 gólt kaptak, ami a második legkevesebb a szezonban és 4 alkalommal maradt érintetlen Gulácsi Péter hálója.

A gólbőség

A stabil védekezés mellett, a támadósoruk is pompás. Werner és Poulsen személyében a tavalyi idény két top 10-es gólszerzője is a csapathoz tartozik. Eddig 48 gólt szereztek az idényben, ami a legtöbb az egész bajnokságban. Szalai Ádámékat például 8-0-ra verték meg.

Nem voltak messze a bajnoki címtől tavaly se

Az előző szezonban a harmadik helyen végeztek, amivel a BL csoportkörben indulhattak. Sokáig részesei voltak a versenyfutásnak, ám a bajnok Bayern végül 12 ponttal előzte meg őket. Most féltávnál 4 pont az előnyük a bajorokkal szemben, így kedvező helyzetből várhatják a tavaszt.

A keret mélysége

Nagyon jól használja a rendelkezésre álló játékosokat a vezetőedző. Tudatosan és gyorsan építette be a csapatba az új igazolásokat, a fiatal koruk ellenére is. Az sem rendítette meg a csapatot, hogy kiesett sérülés miatt a csapatkapitány, megfelelően tudja pótolni a hiányzókat.

Legfrissebb híreink