31 év után juthatnak újra az olasz élvonalba Nagy Ádámék – reakciók

Két mérkőzésen dől el a feljutás.

Forrás: Pisa/Facebook

Nagy Ádám csapata az AC Pisa, az AC Monza együttese ellen harcolhatja ki a feljutást a Serie A-ba. Ehhez két mérkőzésen kell felülmúlni a monzaiakat. A magyar válogatott középpályás klubja a harmadik helyen végzett a Serie B – alapszakaszában, így erőnyerőként jutott a rájátszás elődöntőjében, ahol a Benevento együttesén kellett túljutnia. A Monza negyedik lett az alapszakaszban, amelynek köszönhetően szintén csak egy párharc várt rá. A Brescia gárdáját fektették két vállra és jutottak be a fináléba. A párharc első mérkőzésére Monzába kerül sor.

Érdekesség, hogy a Monza elnöke Paolo Berlusconi, aki testvére Silvio Berlusconinak. A Pisa 31 év után, míg a Monza előszőr kerülhetne fel történelme során az olasz élvonalba. A bajnokságban mindkét találkozójukat a Pisa nyerte 2-1-re. Az edzők óvatosan nyilatkoztak a mérkőzést megelőzően, de mindketten hangsúlyozták, hogy nem mindennapi lehetőség kapujában állnak a klubok.

”Mivel két mérkőzésen dől el a feljutás, így más játékra lehet számítani mindkét csapat részéről, mintha egy meccsen kellene mindent beleadni. Véleményem szerint az első mérkőzésen kevesebb lesz a kockázat, de ennek ellenére szeretnék olyan eredményt elérni Monzában, hogy a visszavágón nyugodtabban tudjunk pályára lépni. A stabilitás nagyon fontos tényezője lesz a párharcnak. A fiúk az egész szezonban bizonyították, hogy nem érdemtelenül vannak itt, senkit nem kell motiválni, mindenki átérzi a tét nagyságát„ – nyilatkozta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Luca D'Angelo az AC Pisa vezetőedzője.

”Nehéz párharca számítok, hiszen a Pisa nagyon jó csapat és mindenki tudja, hogy mekkora a tét. Ennek ellenére nem érzek a kellőnél nagyobb nyomást a csapaton. Van miért visszavágnunk, a bajnokságban elszenvedett két vereség miatt. Felkészültünk belőlük, remélem sikerül jó eredményt elérnünk, ami kedvező lesz a visszavágóra „ - mondta Giovanni Stroppa az AC Monza vezetőedzője.

SERIE-B PLAY OFF DÖNTŐ
1.MÉRKŐZÉS

20.30:AC Monza-AC Pisa

Legfrissebb híreink