30-szoros bajnokhoz igazolt a Vidi kiszemeltje

Hivatalos bejelentés.

Forrás: GNK Dinamo Zagreb

December 19-én már jeleztük, hogy „Mahir Emreli távozhat a Legia Varsó csapatától, miután a lengyel klub ultrái a Wisla Plock elleni vereséget követően megállították a Legia buszát, és fizikálisan is bántalmazták a játékosokat. Az egyik sérült a 24 éves, azeri válogatott csatár volt, aki sem a Lubin, sem a Radom ellen nem volt a Legia keretében és az edzéseket sem látogatja.”

Akkor azt is írtuk, hogy „azeri sajtóhírek már írtak arról, hogy a MOL Fehérvár FC szívesen látná a soraiban a támadót, és állítólag 2 millió eurót is fizetnének érte (egyébként a Transfermarkt szerint ennyi a piaci értéke is).Lengyel sajtóértesülések szerint a Vidi 1 millió eurót adna Emreliért, a két klub között pedig már folynak a tárgyalások. A csatár nyáron ingyen érkezett a Qarabagtól a Legiához, ahol 33 mérkőzésen 11 gólt szerzett, az Európa-ligában többek között a Napolinak és a Leicesternek is betalált.”

A játékosnak viszont már meglett az új klubja, mert a Dinamo Zagreb bejelentette a szerződtetését. A Dinamo 9-szer volt bajnok Jugoszláviában, 21-szer Horvátországban, az új szerzemény a következőket nyilatkozta:

„Nagyon boldog vagyok, hogy szerződést köthettem a Dinamóval. Olyan klubról van szó, amely folyamatosan nyeri a horvát bajnoki címeket, és rendszeresen szerepel európai kupasorozatokban, ahol különösen az utóbbi években kivételes minőséget mutat. Az elmúlt néhány szezonban számos fontos és történelmi sikert értek el, nagy tiszteletnek örvend Horvátországban és külföldön is. A csapat valóban minőségi, kiváló szakemberekkel, tényleg komoly klubról van szó. Hiszem, hogy játékommal, erőfeszítésemmel, munkámmal és elhivatottságommal a jövőben hozzájárulok a horvátországi és a nemzetközi eredményességhez.A Dinamo sokkal több, mint egy futballklub, Zágráb és Horvátország szimbóluma, nagyszámú szurkolóval és különleges jelentőséggel bír a horvát és az európai labdarúgásban."

Legfrissebb híreink