21 évesen befejezte profi pályafutását az NB I-es játékos

A tanulás kerül az előtérbe.

Forrás:

Szabó II Balázs komoly döntést hozott meg: a 21 éves játékos a profi futball helyett a tanulásra összpontosít. Íme a diósgyőriek bejelentése Szabó döntéséről:

"Visszavonul a profi labdarúgástól a DVTK saját nevelésű játékosa, a 21 éves Szabó II Balázs, aki két mérkőzésen szerepelt az élvonalban.

 

Tervei szerint nem hagy fel végleg a focival, de tanulást helyezi előtérbe, miután felvételt nyert a Debreceni Egyetem Sport- és Rekreációszervezés szak Rekreációszervezés és Egészségfejlesztés szakirányra.

 

Szabó II Balázs 2016-ban, 18 évesen mutatkozott be az élvonalban. Az előző bajnokság nagy részét egy súlyos sérülés miatt kihagyta, de a sikeres rehabiltációt követően vezéregyénisége lett a bennmaradást kiharcoló DVTK tartaléknak.

A DVTK kötelékében több egykori labdarúgó dolgozik végzettségének megfelelő poszton, ez a lehetőség Szabó II Balázs előtt is nyitva áll a jövőben.

Többek között Teodoru Borisz, Kiser László, Bém Gábor, Szalma Pál, Dobos Attila, Fernando Fernández és Szalóczy Dávid után idén nyáron Lipusz Norbert, Icsó Zsolt és Timkó István tért vissza a DVTK stábjába, és a még javában aktív Vági András is elkezdte edzői karrierjét."

Legfrissebb híreink