2021: a legjobb csatárok a magyar válogatott ellen - reakció

Nem Ronaldo a legveszélyesebb?

Forrás: MLSZ

2021-ben a világ legjobb támadóival nézhetnek majd farkasszemet a magyar válogatott védői: a portugál Cristiano Ronaldóval és a francia Kylian Mbappéval az Európa-bajnokságon, az angol Harry Kane-nel és a lengyel Robert Lewandowskival pedig a vb-selejtezőkön mérhetik össze erejüket a mieink. A DIGI Sport híradója megkérdezte Lang Ádámot, hogy melyik játékost tartja a legrettegettebbnek.

"Én Lewandowskit mondom. Fizikálisan is pokoli erős, parádésan fejel, a légi párbajokban majdhogynem verhetetlen, nagyon jól érzi az ütemet, egy igazi gyilkos befejezőcsatár. Amikor lehetősége van a gólszerzésre, akkor ő beveri” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek az Omonia Nicosia 36-szoros válogatott hátvédje.

Lang szerint Lewandowski Ronaldónál is veszélyesebb – mondja ezt Lang annak ellenére, hogy 2016-ban a 3-3-ra végződött magyar-portugál Eb-meccsen CR két gólt is lőtt. De egyvalakit még kiemelt a négyesből. "Mbappénak a gyorsasága és a dinamikája az, ami utolérhetetlen. Ha van ideje, területe, és jól meghúzza, akkor körülbelül sanszod nincsen” – mondta a PSG villámgyors zsenijéről Lang Ádám.

A hátvéd egyetért azzal, hogy 2021-ben emlékezetes év vár a válogatottra. „Remek kihívásokkal teli, amolyan vizsgaév lesz ez mindenki számára. Ha azt tudjuk folytatni, amit idén nyújtottunk, hogy képesek vagyunk felvenni a versenyt az ellenfelekkel és bátran tudunk futballozni, mindig odafigyelve, akkor remek mérkőzéseket fogunk jövőre is játszani.”

Hogy mennyi sanszuk lesz a magyar védőknek Lewandowski ellen, az március végén, a magyar-lengyel vb-selejtezőn máris kiderül, majd nyáron jöhetnek a franciák és a portugálok elleni Eb-csaták.
 

Legfrissebb híreink