18. születésnap: élménybeszámoló a békéscsabai ultrák ünnepi tornájáról

Újpesti és angyalföldi fanatikusok voltak a vendégek.

Forrás:

Szombaton egy újabb jeles alkalomhoz érkezett a magyar ultramozgalom, betöltötte a 18. születésnapját a békéscsabai Bad Boys.

A csoport 2002. április 30-án bontott először zászlót a DVTK ellen, egy NB II-es mérkőzésen. Azóta a tagok igyekeznek az összes hazai és idegenbeli meccsre elkísérni a Békéscsabát, töretlen lendülettel. Viszont nemcsak focimeccseken tevékenykednek és hallatja a hangjukat, hanem kézilabda találkozókon is jelen vannak rendszeresen.

A kor, amit most betöltött a Bad Boys, egyrészt már nemzetközi szinten is megsüvegelendő, akkor meg pláne, ha megnézzük, hogy mennyi öröme származott a brigádnak a fennállása alatt.

A Békéscsaba Előre a csoport a kezdetek óta óta nem igazán ért el nagy sikereket. 2002 óta mindössze négy szezont töltött el a lila-fehér csapat az NB I-ben, legutóbb a 2015/16-ban. A Bad Boys eddig nem ünnepelhetett sem NB I-es bajnoki címet, sem Magyar Kupát, a srácok viszont ennek ellenére is nem hogy csak kitartanak, de rendre szép számmal vesznek részt a mérkőzéseken és próbálják beleűzni a csapatukat a győzelembe.

Ez a valódi szenvedély, ez az igazi fanatizmus.

Amikor nem azért jár meccsre egy ember, mert a csapata mindegyik évben nyer valamit, vagy legalábbis a közelébe van annak. Amikor nem azért mennek meccsre, mert éppen Cristiano Ronaldo vagy Messi van a pályán, hanem mert játszik a Békéscsaba. Amikor nem számít, hogy a csapat a Bajokok Ligájában, vagy a megye II-ben szerepel, akkor is hétről-hétre ott vannak az ultrák, mert a csapatukat mindennél jobban szeretik.

A 18. születésnapját a Bad Boys egy szurkolói focitornával ünnepelte meg, amin részt vett Újpestről a Viola Fidelity, valamint Angyalföldről az Armata Rossoblu.

Nem ez volt életem első kispályás focitornája és valószínűleg nem is az utolsó, azonban egyben biztos vagyok, hogy egy örök élmény marad, amit Békéscsabán átéltem.

A Viharsarokban olyan vendéglátásban részesültek a vendégek, mint amilyen csak a mesében van. A  békéscsabai szurkolókról nem csak az mondható el, hogy az ország legkeményebbjei közé tartoznak, de ha a barátjuk az ember, akkor a csillagos eget is lehozzák neki. Mert ilyen egy igazi szurkoló, ilyen egy valódi ultra.

A tornát stílusos módon az egyik Bad Boys csapat nyerte meg, ezzel méltóan megünnepelve a születésnapot. A pályán nem csak a foci minősége volt kiváló, de a csabai, az újpesti és az angyalföldi szurkolók olyan hangulatot teremtettek, amit a legtöbb csapat nem csak az országban, de az egész világon megirigyelne.

Háromból két csapat szurkolói talán minden idők legérdekesebb és legkeményebb NB II-jére készül. Abból kiindulva, amit a focitornán mutattak a srácok, mindenki biztos lehet abban, hogy már csak a szurkolók miatt érdemes lesz kijárni magyar másodosztályú focimeccsekre.

Innen is nagyon sok boldog születésnapot kívánok Bad Boys!

Legfrissebb híreink