15 perc alatt 4 gólt volt a Puskás Akadémia és a török élvonalbeli meccsén

A döntő találat a legvégén érkezett.

Forrás:

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Puskás Akadémia FC–Kasimpasa SK 2–3 (2–2)
Gól:
Vanecek (9.), Henty (15.), ill. Khalili (2.), Depe (4.), Erdogan (90.)
PAFC: Hegedüs L. (kapus), Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs., Van Nieff, Urblík, Radics, Golgol, Vanecek, Henty. Csereként pályára lépett: Hegedűs J., Spandler, Fülöp L., Kiss T., Sós B., Skribek.

Az edzőtábor utolsó napján Grazban török első osztályú ellenfél, az isztambuli Kasimpasa várt a Puskás Akadémiára.. Gyakorlatilag alig kezdődött el a mérkőzés, amikor trópusi zápor zúdult az osztrák városra, s hogy a hideg zuhany teljes legyen, már az 4. percben két góllal vezetett az ellenfél:

előbb egy precíz lövéssel Abdulrahman Khalili, majd egy labdaeladást követően egy távoli bombával Ilhan Depe vette be Hegedüs Lajos kapuját - jelentette a Puskás Akadémia.

 

A 9. percben aztán „megjött” a felcsútiak gólja is: egy jobb oldali szögletet David Vanecek csúsztatott a rövid saroknál a kapuba. Hat perccel később már 2–2-t mutatott az eredményjelző: Ezekiel Hemty passzolt Vanecekhez, aki nagyszerűentette vissza a labdát a nigériai csatárnak, ő pedig tizenhat méterről kilőtte a bal felső sarkot. Az eső elálltával a gólesőnek is vége lett, így félidőben ikszre állt a csata.

 

Akár az első játékészben, a kezdő sípszó elhangzásának pillanatában ismét leszakadt az ég, ám a gólok most nem kezdtek el potyogni. Az első tíz percben felcsútiak új szerzeménye, Thomas Meissner állt a legközelebb ahhoz, hogy betaláljon, ám Yoell van Nieff szöglete után közelről a kapus kezébe stukkolt. A 61. percben Yusuf Erdogan veszélyeztetett, ám bal oldali beadását Hegedüs Lajos kitolta a léc alól.

 

 

 

Tíz perccel később egy durva szabálytalanság borzolta a kedélyeket, amikor a törökök centere, Bengal-Fodé Koita rúgott csúnyán alá Szolnoki Rolandnak – a teljesen megérdemelt kiállítás helyett csak sárga lap lett a brutális megmozdulás büntetése. Nyolc perccel a lefújás előtt Spandler Csaba döntehette volna el a meccset, ám balról, éles szögből leadott lövését védte a török kapus. Kisvártatva Sós Bence beadásánál egy tizenhatoson belüli kezezést nézett el nagyvonalúan a török játékvezető:

Az utolsó percben pedig jött a felcsútiak kellemetelen csattanó: egy kontra végén Yusuf Erdogan került ziccerbe és szerezte meg a győztes gólt.

Legfrissebb híreink