11 hét után tér(t) vissza a Loki védője

Több dologra fény derül a Kisvárda ellen.

Forrás: DVSC

Júliusban sérült meg súlyosan Bényei Balázs, a Loki védője, aki bokaszalag-szakadást szenvedett, másnap megműtötték. Bényei 11 hét után, október elején csatlakozhatott a csapathoz és azóta együtt tréningezik a társaival.
 
– Nem volt könnyű számomra ez a majdnem három hónap – nyilatkozta a Naplónak a futballista. – A visszatérés első hetében még könnyített edzéseket végeztem, remélem, a későbbiekben nem fog már gondot jelenteni a magam mögött tudott sérülés. Egy ennél jóval rövidebb kihagyás, illetve a téli vagy a nyári szünet is visszaveti az ember valamennyire fizikálisan. Ez a szűk három hónap nekem se könnyítette meg a dolgomat. Rengeteget edzettem, amíg nem tudtam futni, addig is igyekeztem szinten tartani az állóképességemet, de igazából a futás segített visszanyerni az erőmet – számolt be róla Bényei. – Most már közel vagyok ahhoz az ideális állapothoz, hogy egy teljes meccset is végig tudnék hajtani – jelentette ki.
 
Kérdés, játékban mennyire érzi a védő a lemaradást. – Az edzések során nem derül ki, mennyire estem ki a ritmusból, ahhoz meccsszituációk kellenek. Valódi ellenfelek ellen lehet megtapasztalni, koncentrált, esetleg feszült helyzetek során. Valószínűleg az most a szombati, Kisvárda elleni edzőmérkőzésen már látszani fog, mennyire vagyok kész a játékra. Bízom benne, hogy hamarosan megszűnnek a problémák, mert nagyon szeretnék már a pályán lenni – mondta Bényei Balázs, akinek biztosan nem jött rosszul, hogy a válogatott meccsek miatt csak a jövő hétvégén vár bajnoki a DVSC-re.
 
– A lehető legjobbkor jött nekem ez. Nagyjából erre az időszakra számítottam, hogy bevethető leszek, jó, hogy a Paksot csak a jövő héten fogadjuk – mondta a jobbhátvéd.

Legfrissebb híreink