10 éven belül BL-döntő Budapesten

A koronavírus ellenére a tervek szerint zajlik tovább a bajnokság.

Forrás: MTI

Ahogy, az nb1.hu korábban beszámolt róla, 2022-ben Budapest és a Puskás Aréna rendezheti az Európa-liga döntőjét. 

A Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője, Sipos Jenő volt, aki arról beszélt, hogy tudatos építkezésnek köszönhető, hogy a tavalyi női Bajnokok Liga-döntőjének megrendezése után, a második számú, európai kupaküzdelem fináléját is Budapest rendezheti meg. És itt természetesen nem szeretne megállni a Csányi Sándor vezette Szövetség, amely kihasználná, hogy a Puskás Aréna már mindent igényt kielégítő, csodálatos házigazdája lehetne bármilyen futballeseménynek, akár egy BL-döntőnek is.

"Nevezhetjük erős ajánlólevélnek egy BL-döntő megrendezésére, és mindenképpen sportdiplomáciai sikernek is. Az MLSZ egyik legfontosabb törekvése, hogy kiemelt mérkőzéseket hozzunk Magyarországra, ennek a folyamatnak az első része a női BL-döntő 2019-ben, 2020-ban lesz az Európa-bajnokság több mérkőzése, 2021-ben az U21-es Eb, míg 2022-ben az EL-döntő. A nemzetközi szövetség illetékesei értékelik az MLSZ törekvéseit, hogy már Magyarországon is vannak olyan létesítmények, amik megfelelnek a szigorú követelményeknek".

 

Európa-liga döntő Budapesten: Csányi reakciója - NB1.hu

Forrás: Puskás Aréna/Facebook Az nb1.hu hétfőn már beszámolt arról, hogy 2022-ben Budapesten rendezik meg az Európa-liga döntőjét. A finálé résztvevői a Puskás Arénában csapnak össze egymással. A sportdiplomáciai sikerről az MLSZ elnöke, Csányi Sándor is elmondta a véleményét. Csányi szerint az utóbbi időben több fontos mérkőzésnek is Magyarország adott otthont, ez pedig megerősíti azt, hogy jó munkát végeznek.

 

A szóvivő szerint Magyarország eddig is minden sporteseményt nagyszerűen rendezett meg és méltó házigazdája volt azoknak, biztos benne, hogy az El-döntő megrendezése is az ország jó hírét viszi majd tovább a sport világában. 

A szóvivő maga is elismerte, hogy bár nehéz pontos évet mondani, véleménye szerint, 10 éven belül igen jó esélye van az országnak, hogy BL-döntőt rendezzen.

Sipos kitért arra is, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség szoros kapcsolatban áll az az UEFA-val, és az egészségügyi hatóságokkal is, a koronavírus miatt.

"Jelen pillanatban úgy látjuk, nincs szükség azonnali intézkedésekre a bajnokság és egyéb versenyrendszerek vonatkozásában. Ha olyan jelzést kapunk, hogy bármilyen intézkedésre van szükség, azt haladéktalanul meg fogjuk tenni, de eddig még nem kaptunk ilyen jelzést, a tervek szerint zajlik a bajnokság – tette hozzá a szóvivő."

Az élvonalbeli bajnokság tehát a 24. fordulóval folytatódik a hétvégén.

Legfrissebb híreink