Puskás-Vidi balhé: 1984 és a magyarok elleni támadás

Úgy szövegelte le az ultra az nb1.hu-t, ahogy kell!

Forrás:

Két könyv van, amit időtlen idők óta minden évben legalább kétszer kiolvasok és kiolvasok majd mindig is. Az egyik Nick Hornby remeke, a Fociláz, a másik George Orwell 1984 című felülmúlhatatlansága, mely TANULMÁNY számomra egyenlő a VALÓSÁG BIBLIÁJÁVAL!
 
„Ki fogják hozni belőle, hogy semmi nem történt!”
 
Ez volt az első mondat, ami elhangzott a nagy szobámban, amikor megtaláltuk a videót. Mert ez a kijelentés vitt mindent (ami utána még elhangzott és nem tőlem, meg pláne), nem is az, amit előtte láttunk a Puskás Akadémia-MOL Vidi mérkőzés lefújása utáni pillanatokban. 
 

„Benne van a szabálykönyvben, hogy már a szándékot is kábé ugyanolyan súlyosan kell büntetni, mint magát a tettet” – próbáltam harcolni az MLSZ Fegyelmi Bizottságának a (megmaradt) becsületéért. De egyből tudtam, hogy egyedül maradtam…
 
A majdnem 2 méter magas ultra, aki 20 éve úgy kezdi el a mindennapjait a melóhelyén, hogy több száz kilót megmozgat önerőből, megvetően nézett rám és, úgy szólt hozzám, mint előtte soha, mert eléggé nem szereti, ha hülyének nézik, és olyankor cselekedni szokott, nem érvelni:
 
„Te tényleg ekkora balfasz vagy?  Nem hiszem el! Ha én csak fele ennyit teszek, akkor azonnal fejbe lőnek a lelátón, de előtte elintézném, hogy 20 év után végre ti tegyetek fel elsőként valamit, okoskám!” – hangzott a válasza…
 
Majd leült és ráüvöltött a tévémre, hogy „Hajrá, Vasas!”
 
Amikor ma reggel mondtam neki, hogy igaza lett, csak ennyit mondott: „A fradisták és az újpestiek helyében most gyújtanám fel a Groupit (pirotechnikai eszközök látványos használatára gondolt a Derbin – a szerk), majd a tárgyaláson azt mondanám, hogy Puskás-Vidi és szépen hazaballagnék”…
 
Hát igen! Az, hogy az MLSZ Fegyelmi Bizottsága ki tudta hozni azt, hogy a Puskás Akadémia-MOL Vidi meccs utáni balhéból senkinek nem adott büntetést, az tényleg George Orwell feltámasztásáért kiállt. Bár szerintem azok után, hogy kijelentené, hogy „ezt írtam meg”, saját maga döntene úgy, hogy a továbbra is nyugalomban marad.
 
A felháborodás óriási. És ezt lecsekkoltam a Fészikén, a honlapok címein és posztjain. Azt is olvastam, hogy mit gondolnak az ítéletről jó sokan a sportújságírók, munkahelytől függetlenül… A szurkolói kommenteket meg sem kell, hogy nézzem, ebben biztos vagyok!
 
Mindenki ugyanazon a véleményen van, hogy ez közröhej!
 
Mert 5 ember be akarja etetni a magyarokkal, hogy az, amit látnak, az nem úgy volt, ahogy a magyarok látták és gondolják, hanem az történt, amit ők állítanak.
 
A magyarok hülyének nézése az én szememben igazi magyarok elleni támadás!
 
Játékosok, edzők, vezetők mentek volna egymásnak (azaz, megvolt a szándék), de voltak páran, akik ebben szerencsére megakadályozták őket. Akikben meg volt a szándék (ami sokakban félelmet gerjeszthet, ami közjogi értelemben is eléggé súlyos következményekkel jár), azokat meg kell büntetni. Akik megakadályozták, hogy ne következzen be a verekedés, elismerésben, dicséretben kell részesíteni! Nem túl bonyolult képlet!
 
De az, hogy amit láttunk, az nem úgy volt, és ami nem úgy volt, az rendben van, az sok!
 
A Fegyelmi Bizottság egész egyszerűen magáról mondott ítéletet!
 
És végsőt!
 

Legfrissebb híreink