Olaszország-Magyarország: Orbán vezér volt

De nem ő kapta a legjobb osztályzatot!

Forrás: Réti Zsolt

Nem sikerült az újabb, világraszóló bravúr, az amúgy nagyobb játékerőt képviselő Anglia 1-0-s legyőzése után az amúgy nagyobb játékerőt képviselő Olaszország vendégeként 2-1-es vereséget szenvedett kedd este a magyar válogatott a Nemzetek Ligája csoportkörének a második fordulójában.

Viszont csöppet sem kell szégyenkeznünk, mert lehetett látni, hogy mind támadásban, mind védekezésben mit akar játszani a csapat (volt, hogy 5-2-3-ban védekeztünk, majd váltottunk, hogy támadásban 3-4-3-ban legyünk lendületesebbek), hogy melyik játékosnak mi volt a pontos feladata. És ez még akkor is igaz volt, amikor a mérkőzés hajrájára kanyarodva Marco Rossi szövetségi kapitány cseréket hajtott végre, melyek mind ültek is.

Most következzék az 1999-ben megalapított NB1.HU Osztályozónaplója, melyben azokat a játékosokat értékeljük osztályzattal és rövid szöveggel, akik legalább 30 percet a pályán voltak.

Dibusz Dénes (8): Azt nem tudjuk, hogy a szintén kiváló Gulácsi Péter hogyan védett volna (de azért sejtjük, ugye...), de azt láthattuk, hogy az FTC kapusa ismét ihletett formában volt. Ha nem így véd, lehet, hogy jelentősebb előnyük is lehetett volna az olaszoknak, de szerencsére bebizonyította, hogy neki aztán tényleg teljesen mindegy, milyen jellegű mérkőzésen kell helytállnia.

Lang Ádám (6): Most nehezebb dolga volt, ami abban mutatkozott meg, hogy a labda továbbításába egy-két hiba belecsúszott a részéről is. Viszont hatalmas mentése is volt az első félidőben, a klasszikus, védekező feladatát jól oldotta meg.

Orbán Willi (7): Ismét a védelem vezére volt, de az olaszok kapuja előtt is veszélyes volt. Azt a szabadrúgást is ő harcolta ki, amit Szoboszlai végzett el az első félidőben... A közvetlen védelemből ő tűnt a legnyugodtabbnak, amikor nála volt a labda.

Szalai Attila (6): Kemény és harcos volt, az ellenfél kapuja előtt is, ha pontrúgásoknál előrébb merészkedhetett, ám szokatlan volt, hogy az olaszok, ilyen jellegű kísérleteinél többször is elfejelték mellőle a labdát. Kis dinamika hiányzott ilyenkor belőle, amihez bőven köze lehet annak, hogy nemrég még sérült volt.


Nego Loic (6): Rengeteget melózott, de most nem volt olyan látványos a játéka, mint Anglia ellen. Egyrészt azért mert többször és sokszor mélyebben kellett védekeznie, másrészt azért, mert jobban zárták le előle a területet az olaszok, mint az angolok. Fiola Attila (7) az 58. percben váltotta, akinek a szépítő gólunkat is köszönhetjük. Lendületes, masszív, határozott és erős volt. Sokat tett hozzá a csapat játékához.

Nagy Ádám (7): Égett a bizonyítási vágytól, ami érthető, mert ismét Olaszországban játszik. Viszont, mindig ilyen a hozzáállása és ez mondja el a legtöbbet róla. Hatalmasat melózott, sokat keresték ismét a labdával a társak, ami a bizalmuk legfontosabb jele.

Schäfer András (7): Kisárgult, nem fogta vissza magát azért, mert szombaton Németország ellen játszunk, ő meg az Union Berlin játékosaként a Bundesligában tolja. A csapat érdekében cselekedett végig, elképesztően sokat zakatolva, de még a kapura is veszélyes volt.

Nagy Zsolt (6): Rá ugyanaz igaz, mint Negóra, de így is volt veszélyes lehetősége. Jó tudni, hogy van az NB I-ben legalább két olyan játékos, akiket a világ legjobbjai ellen bármikor, nyugodt szívvel be lehet vetni a széleken. Wales óta hatalmas utat tett meg, amiért külön dicséret illeti...


Sallai Roland (6): Fickándozott, mint mindig, gólt is szerezhetett volna, azaz veszélyes volt, ráadásul megjátszható is. Csak remélni tudjuk, hogy hosszú évekig marad problémamentes a pályafutása.

Szalai Ádám (6): Csak egy pici kellett volna ahhoz, hogy ne csak egy gólt szerezzen végül a magyar válogatott és ebből ő is alaposan kivette a részét. Hatalmasat harcolt az olasz védőkkel, akik egyébként a játék szervezéséből is ki tudják ám bőven venni a részüket, ezért volt hasznos, hogy a legtöbb esetben lekötötte őket. Ők meg nem akarták soha egyedül hagyni...

Szoboszlai Dominik (6): Próbált ismét vezér lenni, sokat volt a játékban, rengeteget mozgott, vált el az aktuális emberétől, hogy labdákat kaphasson. Szerezhetett volna most is gólt, mint ahogyan a szervező játéka után a társai is még...

Legfrissebb híreink