Lehetetlen, karácsonyi kérés Szalai Ádámtól

A leggyengébb szurkoló vagyok!

Forrás: Réti Zsolt

Ádám
Név jelentése:
ember, atyám

Név elemzése: Az Ádám név olyan személyiség kialakulását támogatja, aki kedveli a társadalmi életet, és képes arra, hogy egy-egy közösségen belül megteremtse és fönntartsa a harmóniát és egyetértést. Ugyanakkor kijelentései sokszor kinyilatkoztatásnak tűnnek mások számára.


Ezen a linken visszakereshető, hogy mindig is azt állítottam, amit Marco Rossi szövetségi kapitány és a magyar válogatott játékosai is, mégpedig azt, hogy a nemzeti csapatnak Szalai Ádám a vezére. A fenti idézeteket/jelentéseket viszont nem én találtam ki unalmamban, tényleg így vannak.

És az sem az én agyszüleményem, hogy Marco Rossi meghosszabbított keze a pályán a csapatkapitány, de még az sem, hogy ő az alfahím az öltözőben is. Hanem mindkettő így van és kész. 

És mindkettő jól van így – szerencsénkre!

Mert már régen elmúltak azok az idők, amikor egy csatárt csak a góljai jellemeznek, elmeséltem ezt már ezerszer, most nem tenném meg újra, mert nem ez a lényeg.

Hanem az, hogy az MLSZ filmjéből kiderült, hogy a pályán nyújtott teljesítménye mellett miért is nélkülözhetetlen tagja a magyar válogatottnak.

Igazi hun harcosra jellemző harci beszéde közben Szalai elmondta, hogy 2020-ban sajnos nagyon sok magyar is meghalt a vírus miatt és azt is hozzátette, hogy sajnos nagyon sok magyar elveszítette a munkáját is.

És a lényeget is kimondta, azt, hogyha legyőzik Izlandot és kijutunk az Európa-bajnokságra, akkor minden magyarnak boldogságot tudnak okozni (ő is hitt benne, mint nagyon sokan és én is, hogy így lesz, de sajnos ez nem így lett...).

És most sajnos őszintének kell lennem, annak ellenére, mennyire fáj, amikor belegondolok.

Ádám, sajnos van egy kis gond, és sajnos nem is kicsi, mert a jelek szerint 2021-ben is az történik majd a vírus miatt, ami 2020-ban is történt. Remélhetőleg minél előbb lesz rá valamilyen gyógymód, de a jelek szerint ez a kis sunyi féreg még nagyon sokáig velünk marad.

 

Ezért, Ádám, csak egyet tehettek, meg kell nyernetek az Európa-bajnokságot!

 

Tudom, hogy szakmailag ez lehetetlen küldetés, de a merjünk kicsik lenni hozzáállással tele van a hócipőm.

De ha nem is nyeritek meg, akkor a vb-selejtezőkön és az Eb-meccseken is mindig jusson eszetekbe, hogy mekkora boldogságot tudtok okozni a legtöbbeknek, és az is, hogy azok is foglalkoznak veletek (tehát érdeklődnek irántatok), akiknek semmi nem jó.

 

És kiemelten kell gondolnotok a legfanatikusabb szurkolókra is.

 

Tudod, Ádám, szerencsére mindegyik meccsre kimehettem 2020-ban, amelyikre csak akartam, mert mindig megfeleltem minden egészségügyi kívánalomnak, de az összes találkozón ott haltam meg a lelátókon, de nem a pályán látottak miatt.

Hanem azért, mert nem voltak ott a szurkolók. A társaim, akik között felnőttem, és akiktől a legtöbb segítséget kapom klubhovatartozástól függetlenül minden áldott nap. Mindegyik meccs előtt, ha volt rá időm, bejelentkeztem a Facebookon élőben, hogy elmondjam, hogy ez mennyire nem bírom ki nélkülük.

Erre a linkre kattintva leellenőrizhető ez az állításom is, bár akik ismernek személyesen, azok tudják, hogy nem kell bizonygatnom semmit. 

 

Mindketten tudjuk, Ádám, hogy azok, akik elutaznak a világ végére is a magyar foci miatt, akik az utolsó fillérüket ráköltik a világ legfontosabb bajnokságára és válogatottjára, megérdemelnék, hogy ne csak Európa-bajnokok legyetek, hanem világbajnokok is.

 

Tudod, Ádám, szerintem sokkal jobban jársz, ha ok nélkül (vagy okkal, de a válogatott kapcsán előbbiről van szó) szidnak (nem mindenki), mintha a szájukra sem vennének az emberek, mert akkor észrevétlen lennél.

De nem voltál az akkor sem, amikor Telkiben mindenkit elküldtél a fészkes fenébe, és akkor sem, amikor pálinkáztál a srácokkal az egyik kocsmában.

Azok még más idők voltak, amikor lehúztátok a feleseket. 

Mára ugyan kimenőt kaptak a magyarok, de az nem ugyanaz, mint régen volt.

Mert az életünk még jobban megváltozhat, még gyökeresebben. 

Beoltathatom majd magam önkéntesen, mert csak akkor utazhatok majd, illetve mehetek moziba, koncertre. 

Innen is köszönöm a választás szabad lehetőségét...

Egyébként az előbb felsoroltakat mind el tudnám engedni. Argentínát leszámítva szerencsére voltam már mindenhol, ahová el akartam menni, a mozik kora lejárt, a zenekarok közül meg tulajdonképpen meg már csak 1 érdekel, így anélkül is kibírnám.

Tudod, Ádám, 25 éve nem voltam orvosnál, 4 óránál nincs szükségem több alvásra és fogalmam nincs, hogy mikor volt utoljára szabadnapom. 

De azt, hogy ne mehessek magyar bajnokikra és kupameccsekre, ne lehessek ott a válogatott fellépésein, azt nem fogom kibírni. Belahalnék!

És azonnal!

És tudod, Ádám, nagyon sok ezren, tízezren gondolták azt magukról, hogyha folyamatosan nem mehetnek magyar meccsekre, azt nem fogják túlélni.

De ők képesek voltak rá. 

Mert ők erősek, nem úgy, mint én!

Bele sem merek gondolni, hogy mennyivel erősebbek és kitartóbbak nálam. De azt tudom, hogy mennyit jelent a számukra, ha győztök. 

De még többet jelent nekik, ha harcoltok.

 

Tudod, Ádám, a szurkolókat igazából soha nem a célba érkezés (eredmény), hanem az utazás (meccsélmény – küzdelem) érdekli igazából.

 

És az ahhoz való hozzáállás.

Ezért is örülök, hogy az MLSZ megmutatta a videót, ami miatt végleg megtudhatta mindenki, hogy milyen ember vagy.

De elmesélek még egy fontos dolgot, Ádám!

A világ és Magyarország is abban a hitben van, hogy most minden magyar eszi a halászlét, a töltött káposztát, issza a bort és a pálinkát.

De tudod, ez nem így van feltétlenül. 

Az egy dolog, hogy már csak én dolgozom szerintem az egész szakmában (reggel 7-kor kezdtem), mert ennél fontosabb, hogy minden évben december 24-én vagyunk a leglátogatottabbak.

Pláne este, a legmeghittebb pillanatokban.

De nem azért, mert olyan hű de jók lennénk.

Más oka van!

A magyar foci iránt érzett felfoghatatlan imádat és szenvedély.

Azok, akik ilyenkor is a világ egyetlen legfontosabb tényezőjével foglalkoznak, megérdemelnék, hogy Európa-bajnokok és világbajnokok legyetek.

És mindketten tudjuk, Ádám, hogy miért!

Mert ők valóban a legjobbak, de nemcsak a Földön, hanem az egész Univerzumban!


BOLDOG KARÁCSONYT!
A blogbejegyzés után szeretném megragadni az alkalmat, hogy az 1999-ben megalapított nb1.hu nevében a legboldogabbakat kívánjam minden embernek a világon, de kiemelten a magyar labdarúgás hűséges szerelmeseinek!

Legfrissebb híreink