Elindult az nb1.hu ötödik honlapja – további változások

Hemingway és Fábry tudása.

Forrás:

Újabb mérföldkőhöz érkezett a 20 éves nb1.hu. Nyilván azért, mert továbbra sem csak holnapig tervezünk. Látogatóink észrevehették már, hogy honlap-családunk 4 tagja (nb1.hu, nb2.hu, nb3.hu, sport365.hu) megjelenésileg is finomhangoláson esett át, ami annyit jelent, hogy mind a négy felületen elérhető az összes többi honlap.
 
Ennyinél azonban nem állunk meg.
 
Mert az élet nem csak fociból és sportból áll, hiába a foci és a sport a mindenünk.
 
Az említett szerelmek mellett ugyanis mi is nézünk filmeket, olvasunk könyveket, járunk koncertekre, szoktunk enni, inni, utazni, szeretjük az állatokat, aggódunk a Föld és az emberiség sorsáért – rövidebben: nyitottak vagyunk Magyarország és a világ dolgaira.
 
Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy elindítjuk ötödik honlapunkat (január elsején ígértük meg, a startra azért most kerül sor, mert a tél a kedvenc hónapunk, az meg ma kezdődött el), a pndrgn.hu-t.
 
Miért pndrgn.hu?
 
A pndrgn a pendragon szó rövidítése, de nem sárkányokra kell gondolni, hanem az általunk az egyik legjobb magyar írónak tartott Szerb Antal előtti tisztelgésre. Szerb talán legjobb könyve ugyanis a Pendragon legendája, mely szerény véleményünk szerint sokkal jobb (és humorosabb), mint mondjuk a Trónok harca. Hegedüs Géza szerint „A magyar irodalom legvilágirodalmibb remekművei közé tartozik,” Poszler György pedig „a csodaigézte filozopter egyszeri mesterművé”-nek nevezte. Műfaját illetően az esszéregény, bűnügyi regény és a kísértethistória keveréke, és ugyanezeknek a paródiája, maga az író filológiai detektívregénynek nevezte. 1934-ben Rózsakereszt címmel jelent meg.
 
És ami a foci és a sportoldalt illeti.
 
Az nb1.hu-n mostantól csak magyar focival kapcsolatos hírek lesznek (az nb2.hu-n és az nb3.hu-n ugye ez evidens), míg a külföldi focihírek átkerülnek a sport365-.hu-ra.
 
És még egy fontos dolog: hónapok óta megkapjuk (privát levelek és élőben történő beszélgetések formájában is, de mindig kedvesen), hogy kivételezünk a Kispesttel, Kispest-szurkolók vagyunk, mert minden második Honvédról szóló cikkünkben kijelentjük, hogy a klub hagyományai, eredménysora, valamint a szakmai stáb- és a játékosok, illetve a szurkolótábor elmúlt években nyújtott teljesítménye minden elismerést és tiszteletet megérdemel.
 
Nos, ezt továbbra is így gondoljuk (egyetlen Kispest-szurkoló sem dolgozik nálunk), hiszen mindenki tudja a Puskás-sztorit, azt, hogy mennyiszer próbálták ellehetetleníteni, megszűntetni, elköltöztetni a gárdát (az összes, Kispest megmentéséért történő szurkolói megmozduláson csak az nb1.hu volt ott az elejétől a végéig – akárcsak a többi csapat esetében) és azt is, hogy a központi támogatások szétosztásánál is leghátul kullog.
 
Egy dolgot viszont megígérünk: szatírát (hogy mi a szatíra, a linkre kattintva megtudható) többet a Honvédról SEM írunk.
 
Egyrészt azért, mert ezt a műfajt Magyarországon csak George F. Hemingway és Fábry Sándor érti.
 
Másrészt azért, ha valaki hibásan mondja ki a klub nevét, erről beszámolunk és érzékeltetésképpen MI IS – DIREKT – ELRONTJUK A NEVÉT – akkor azt komolyan veszik, támadásnak érzékelik és olyan vádakkal illetik a nb1.hu-t, amiket olvasva az ügyvédcsapatunk elkezdi dörzsölni a tenyerét. Fontos leszögeznünk, hogy hiába, mert továbbra is hiszünk a vélemény- és a szólás szabadságában, amit jelez, hogy a Facebook-oldalunkon is mindenki azt ír, amit akar.
 
Ezek tehát a változások, úgyhogy induljunk neki együtt a következő 20 évnek!
 
Mindörökké magyar foci!
 
Továbbra is minden klubnak és szurkolótábornak tiszta magyar szívből segítünk!
 

Legfrissebb híreink