Dárdai után Rossi is szembe megy a magyar árral - NB1.hu
Magyar focihírek
minden mennyiségben
NB2 logó
NB3 logó
Marco RossiDárdai Pálmagyar válogatott

Dárdai után Rossi is szembe megy a magyar árral

Simon Zoltán - 2018. szeptember 12. szerda 10:10
Marad a Tour de France és a síugrók Négysáncversenye!
Inkább arról álmodozom tovább, hogy egyszer most már tényleg megnyerem a Tour de France-t vagy síugrók Négysáncversenyét, mintsem mondjuk a magyar válogatott szövetségi kapitánya vagy miniszterelnök legyen. És nem csak a jelenben értem ezt a kijelentést.
 
Ha az előbbi kettőt megnyerem (vagy csak az egyiket) mindenki elismeri, hogy abban a diszciplínában (vagy mindkettőben) én vagyok a legjobb. Ha viszont szövetségi kapitány vagy miniszterelnök lennék, akkor azzal kellene szembesülnöm, hogy mindenki meg van győződve arról, hogy saját maga jobban ért hozzá és, hogy én vagyok az, aki a legkevésbé. 
 
És ezt azért írom, mert régebben (1999-ig, az nb1.hu megalapításáig) én is rengeteg válogatott meccset néztem úgy, hogy nem fogadtam el, hogy „ez meg az játszik”, „miért nem cseréli ezt vagy azt le az edző” és egyebek. Mindezt úgy, hogy a felkészülésről, a játékosok állapotáról és más fontos, háttérben zajlódó eseményekről semmit nem tudtam. Pedig minden részlet kiemelten fontos azóta, amióta tudományos- és üzleti alapokra helyezték a labdarúgást is.
 

null

null

Én is arról álmodoztam, hogy mi támadunk a legtöbbet és a legszebben, mi mutatjuk be a legtrükkösebb cseleket és minden meccset megnyerünk. Ami azt jelenti, hogy nem fogtam fel, hogy azok az idők, amikor csak a technikai képességek döntenek, évtizedek óta elmúltak a labdarúgásban is. Mert addig, ameddig ez nem következett be, az egyik legjobbak voltunk, annak ellenére, hogy sajnos soha nem nyertünk világbajnokságot vagy Európa-bajnokságot.
 
Addig mi járattuk a labdát, cseleztünk, szép gólokat lőttünk, csak idővel egyre többet kaptunk, egyre inkább elfáradtunk a meccsek végére (majd előbb is), fokozatosan maradtak el a szép góljaink, támadásaink és a győzelmeink. Mert mi továbbra is trükköztünk, csak a többiek gyorsabban, erősebben kezdték el megcsinálni ugyanazokat az elemeket, amiket addig mi, magyarok tudtunk a legjobban.
 
De még utána is álmokat kergettünk, hogy majd mi irányítjuk továbbra is a játékot, mi játszunk szebben. Az ellenfeleink eközben meg inkább győzni akartak és a legtöbbször győztek ellenünk.
 
Aztán jött Dárdai Pál és Marco Rossi (utóbbi előbb a Honvéd kispadjára), akik elkezdték modernizálni a felfogásainkat. Az ő csapataik fegyelmezettek, szervezettek, alázatosak, harcosak, szakemberként pontosan tisztában vannak azzal, mit és hogyan lehet kihozni a rájuk bízott játékoskeretből. Ha a magyar válogatott nem képviselteti/képviseltette magát több játékossal a világ legjobb középpályásai és támadóinak a 100-as vagy 200-as listáján (3-400, de akár több is lehetne sajnos), akkor be kell látni, nem úgy leszünk jobbak a nálunk nívósabbnak tartott ellenfeleknél, hogy lefocizzuk őket a szó klasszikus értelmében, rámenve a szépségre. 
 
Dárda és Rossi is tudja: ha a magyar válogatott zártan, fegyelmezetten, harcosan és összeszedetten védekezik, akkor lehet építeni a magyar virtusra, elsősorban az (ellen)támadásoknál. Mindenki emlékezhet, hogy játszott a magyar válogatott Dárdai első meccsén Romániában majd a többi selejtezőn, és az Eb-n is, mert a franciaországi jó szereplésünk is az ő érdeme, nem Bernd Storcké. És Rossi irányításával Finnországban is volt arculata a csapatnak (1 pontot legalább megérdemelt volna) a görögök ellen meg pláne. Most komolyan: milyen gólokat rúgtunk már a helléneknek?
 
Dárdai és Rossi tudja, milyen taktikai arculat kell a válogatottnak. És azt is, a nép nem ugrik csak arra, hogy régen jók voltunk, most is szépen cselezünk, de mindig kikapunk. Ahogy többször is mondták főszereplőink, a szurkoló akkor is csapat mellé áll, ha minden meccsen küzd és harcol, eredménytől függetlenül. 
 

null

null

Mert a cselezgetést lehet úgyis értelmezni, főleg kudarcoknál, hogy csak villogni, egyénieskedni akartak a játékosok, de amikor harcolnak, akkor nem előbb magukért, hanem Magyarországért, a válogatottért és a szurkolókért küzdenek és tesznek meg bármit is a pályán. 
 
És ha ez megy (Dárdaival és Rossival megy), akkor lehet Kiskokósan flikk-flakkozni a tizenhatoson belül, majd lazán lekészíteni a zsugát az érkező Kleinheislernek, aki halál könnyedén, mintha semmi nem lenne természetesebb, a Nagyvárad térről nyesi majd be köszönetképpen a pipába. 
 
Mert előtte megdolgozott érte! 
 
Görögország ellen is le voltak fektetve azok az alapok, melyekre meccs közben folyamatosan lehetett építkezni. 
 
Az építkezéseknek (mert egy meccsen a taktikát is fel kell építeni, sőt, folyamatosan készen kell állni a változtatásokra is) meg az a lényegük, hogy az alapra húzzák rá azt, ami a szemnek is tetszetős!
 
Ha nem tudunk védekezni, labdát szerezni, akkor soha nem fogunk szép gólokat rúgni, eredményesek lenni, mert nem lesz nálunk a labda.
 
Anélkül meg Puskásék sem tudtak gólokat szerezni!
Szólj hozzá Te is!
LEGFRISSEBB HÍREK
2019. 06. 25. 20:17

Kövesd: maradhat az Újpest kiszemeltje, kellene a felcsúti

Rengeteg változás történik a játékoskeretben.
2019. 06. 25. 20:12

DVTK: lépések a Vidi és a Puskás Akadémia játékosaiért

Napokon belül eldőlhet a sorsuk.
2019. 06. 25. 19:53

2 igazolást jelentett be a Puskás Akadémia

A Viditől és egy NB II-es csapattól érkeznek.
2019. 06. 25. 19:42

Puskás Akadémia játékosát igazolta le a Vidi

Román bajnokságban bizonyított legutóbb.
2019. 06. 25. 14:08

Bedőlhet az egyszeres magyar bajnok?

Lehet, hogy nem 20 csapatos lesz a bajnokság.
2019. 06. 25. 14:03

Nem csak vasárnap lesznek bajnokik

Íme, a menetrend főbb tudnivalói.
2019. 06. 25. 12:28

Pisont Paksról kapott edzőt

Hamarosan újabb szakember csatlakozik a stábhoz.
2019. 06. 25. 10:51

Elfogadott nevezések

Egyáltalán nem teljes a létszám.
2019. 06. 25. 18:48

Újabb csatárt igazolt a DVSC

Ma már a másodikat.
2019. 06. 25. 18:28

Hívta a DAC, döntött a Benfica a magyar tehetségről

Elmondta a véleményét az esetleges NB I-be igazolásról.
2019. 06. 25. 12:10

Új edző csatlakozott az újonchoz

Bejelentés a legutóbb igazoltakról.
2019. 06. 25. 10:40

A Sampdoria játékosát is teszteli az új vezetőedző

Szivics teszteli az egyik siófokit.
2019. 06. 24. 20:44

Visszalép a bronzérmes

Hivatalos bejelentés.
2019. 06. 24. 18:13

Kecskemét: marad a házi gólkirály

Másik játékossal is megegyeztek.
2019. 06. 25. 17:16

Csatárt igazolt a Loki

Hivatalos bejelentést tettek a klubvezetők.
2019. 06. 25. 17:08

Szoboszlai: Barcelona?

A katalán lap videóban is bemutatja.
2019. 06. 25. 14:14

Kisvárda: előtérben a magyar

Miriuta László fontos változtatása.
2019. 06. 25. 13:43

Szoboszlai menedzsere igazat adott Marco Rossinak

Most már német sztárcsapat is vinné tehetségünket.
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1Ferencvárosi TC74
2MOL Vidi FC61
3DVSC51
4Budapest Honvéd49
5Újpest FC48
6Mezőkövesd Zsóry FC44
7Puskás Akadémia FC40
8Paksi FC39
9Kisvárda Master Good38
10DVTK38
11MTK Budapest34
12Szombathelyi Haladás30
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!