Bulgária-Magyarország: Osztályozónapló – Ronaldinho szerű varázslat 

Alárendelt érdekek Magyarországért!

Forrás: MLSZ

Megvan a hőn áhított győzelem, és bizony ennek a sikernek, mint mindegyiknek, tiszta magyar szívből örül az nb1.hu kollektívája.

A 3-1-es sikerről jelentkeztünk szakmai-szurkolói élő közvetítéssel, illetve szakmai elemzéssel is, most jöjjön az Osztályozónapló, mely abból az alapvetésből indul ki 1999 óta, hogy mindenki elsősorban szurkoló.

Most is, mint 21 éve mindig, azokat a játékosokat értékeltük az 1-től 10-ig terjedő skálán, akik legalább 60 percet a pályán töltöttek.

Gulácsi Péter 9: Isten vagy, Peti!

Willi Orbán 7: Annyira kellett az a gól, mint az a pillanat, amikor úgy döntött, hogy a magyar válogatottat választja. A második félidőben érződött rajta, hogy hosszú kihagyás után tért vissza, de a keret hirdetésekor Rossi ezt kihangsúlyozta, hozzátéve, Bulgária után a szerbek ellen emiatt nem játszik majd a tervei szerint, de az oroszok ellen igen.

Lang Ádám 7: Meleg volt az a szitu, amikor a 11-es helyett csak szabadrúgással jöhettek a hazaiak, de mindent meg kellett tennie azért, hogy ne jusson túl rajta az ellenfele. Amikor a második félidőben Gulácsi egyik bravúrja után a kapu torkából mentett, az akkora és olyan hatású tett volt, mint Orbán gólja.

Szalai Attila 6: A törökök elleni siker után azt írtuk róla az akkori Osztályozónaplóban, hogy bebizonyította, hogy lehet rá számítani. Most is így tett, annak ellenére, hogy a vezető gólunkig túlságosan merev volt.

Fiola Attila 6: Rendületlenül menetelt fel és alá, mint a katonák. Tudta, hogy nem neki kell megnyernie a meccset, de azt is, és ez volt a fontosabb teljesítenie, hogy rajta se menjen el. Az alázata és a hozzáállása továbbra is példaértékű.

Sigér Dávid 6: Minden szufláját beletette a meccsbe, ami csak benne volt. A kapura most nem volt annyira veszélyes, mint a Fradiban szokott lenni, de nem is ez volt most a feladata. Nem kellett látványosan támadnia, hanem hatékonyan kellett szűrnie. Megtette, amit Marco Rossi és a haza megkövetelt tőle.

Nagy Ádám 6: Bemutatta a sallangmentesség tökéletes példáját. Tud ő látványosabban, többet kockáztatva is játszani, de az nem lett volna Magyarország érdeke. Alárendelte magát a közösségnek és országunknak.

Holender Filip 6: Lehetett tudni, hogy Cicinho megy majd fel az oldalán, mint a „mérgezett egér”, ezért macskafürgeséggel kellett előtte elzárnia a területet. Volt, amikor ez nem jött össze, de akkor kisegítették a többiek. Ami a legfontosabb volt tőle, hogy eléggé nehéz séróból olyan pillanatot felidézni, amikor ki nem kényszerített hibát vétett volna.

Kalmár Zsolt 8: Olyan típusú gólt szerzett, amilyen találatokról az embernek Ronaldinho még Barcelona játékosként bemutatott varázslata ugrik be elsőként a legtöbb szurkolónak. Aktív és vagány volt az egész meccsen, mindig megjátszható volt, jó labdákat osztogatott és ha kellett, akkor szűrt is becsülettel. Gólpasszt is adott szögletből.

Sallai Roland 6: Ment ő is minden irányba, fontos volt nagyon, hogy Szalai Ádám mellett volt még egy olyan játékos, akiről a bolgárok azt gondolták, pillanatig nem lehet magára hagyni.

Szalai Ádám 6: Ismét a harcos oldalára volt szükség, elég csak az első gól előtti szituációra gondolni, amikor elvitte azt az embert az érkező Orbán elől, aki tisztázhatott volna. Régi beidegződés szerint a csatárt a gólja minősíti, más modernebb megközelítésből meg az is, hogy hozzájárul a gólhoz. Szintén fontos volt, hogy verekedett, rombolt, nagyon kellett a fizikuma ahhoz, hogy a végére lankadjon a bolgár belső védők ereje és figyelme. A helyére beküldött Nikolics Nemanja (7) ezt ki is tudta használni, mert sorsdöntő gólt fejelt úgy, hogy üresen (!) volt az ötösnél. A harmadik találatunk döntötte el ugyanis végleg a továbbjutásunk sorsát.

FOTÓK: MLSZ

Legfrissebb híreink