Böde Dánielnek üzent az utolsó, egyetemi tudású mohikán

Elismerjük, hogy a Fradi-kedvenc jobban szereti.

Forrás:

„A PAKSI FC technikai vezetője, Karszt József, hosszú évtizedek óta munkálkodik azon, hogy fiatal tehetségekből élvonalbeli, sőt, akár válogatott labdarúgó váljék. Sokat tett, és tesz Paks és Tolna megye futballjáért. Nem csak a régióban, hanem az egész országban jól ismerik. Neve a lelkiismeretes, minőségi munka védjegye. A Paksi Iparos és Vállalkozói Kör komoly elismerésben részesítette őt, 2018-ban „Jozsó Bá” kapta a Lussonium díjat!” – jelentette a Paks honlapja.
 
Karszt Józsefről tudni kell, hogy a technikai vezetők/igazgatók legendás generációjának az utolsó képviselője az élvonalban a ferencvárosi Haáz Ferenccel. Ők ketten, és a többiek, olyan tudást képviseltek mindig is a magyar labdarúgásban, ami soha nem volt megbecsülve. Nem kaptak soha rivaldafényt, nem szerepeltek soha a hírekben.
 
A háttérben tették és teszik mindig a munkájukat, ők azok, akik éjjel-nappal dolgoztak és dolgoznak. Otthon, az ünnepek alatt, hétvégenként meg pláne. Minden elintéztek, amit el kellett, minden játékos, edző, a fölöttük lévő vezetők és a tulajdonosok, elnökök is rögtön hozzájuk fordultak segítségért. Elintézték az igazolásokat, a tartózkodási- és munkavállalási engedélyeket, edzőtáborokat, meccseket szerveztek és pótapáik voltak mindenkinek. Ha kellett, akkor munkát szereztek a feleségeknek, bölcsődéket, óvodákat, iskolákat a kisdrazséknak.
 
És mindezt olyan időkben, amikor az internet még vagy nem volt olyan, mint most, vagy nem voltak olyan rendszerek rajta, hogy az irodában ücsörögve el lehetett intézni mindent. Személyesen jártak utána mindennek, ami a mai világban szinte elképzelhetetlen.
 
Az nb1.hu mindig is kiemelten tisztelte őket, 20 évvel ezelőtti indulásunktól kezdve a legtöbbjük tudósítónk is volt. Élő eredménykövetésben, összeállításokkal, rövid meccsvéleményekkel segítették munkánkat tucatnál is többen (egyébként Mészöly Géza is volt a tudósítónk) és soha, semmilyen ellenszolgáltatást nem fogadtak el, csak annyit kértek, hogy minél többet írjunk a csapataikról. Akkor is a rendelkezésünkre álltak, amikor külföldön voltak a csapataikkal és akkor is a saját telefonjaikon hívtuk őket.
 
Karszt József most végre oda kerül, ahová mindig is kerülnie kellett volna. A rivaldafénybe.
 
A díja miatt parádés interjút készített vele a Paks honlapja, melyben azt is elmondja, a munkája lett a hobbija.
 
De ezt mondhatta volna vagy másik 30 régi vágású technikai vezető/igazgató is. Karszt József régi, soha meg nem becsült, háttérben dolgozó legendák nevében is átvette a díjat és biztosak vagyunk benne, hogy gondolt a társaira a megérdemelt, ünnepi pillanatokban.
 
Azért merjük ezt ilyen határozottan kijelenteni, mert nemcsak végtelenül tiszteljük, hanem abban a megtiszteltetésben is részünk van, hogy ismerjük jól. Azt is tudjuk, melyik az a magyar csapat, amelyikért a Paks mellett dobog a szíve. 
 
Karszt József, és a többi legenda egyébként igazi sportbarátságot ápolt egymással. A technikai vezetők/igazgatók voltak az egyetlenek, akik soha nem árulták el a klubjaikat, de mindig, mindenben segítették egymást. 
 
Mindezt úgy, hogy nekik még érdekképviseletet sem hoztak össze soha! Azoknak a kiváló szakembereknek, akiknek edzéselméletből, minden más szakmai elemből, jogból és apaságból is mindent tudniuk kellett.
 
Karszt József legnagyobb tisztelője azonban nem az nb1.hu, hanem Böde Dániel, ezért is üzent neki az interjú utolsó mondatában: „Valamint az is nagyon motivál, hogy a szilveszteri házi fociban egyszer végre jó lenne győzni Böde Daniék ellen…”
 
Az nb1.hu tiszta szívből gratulál az (egyik) utolsó mohikánnak a megérdemelt elismeréshez!

Legfrissebb híreink