A Honvéd és a Fradi Pep Guardiola szemszögéből

A gyűlölet helyett a számoknak hiszek.

Forrás:

Mielőtt újraindult volna a bajnokság, rengeteg szakember elmondta, hogy a kényszerszünet miatt sokkal nehezebb lesz a szakmai stábok és a játékosok dolga.

Ilyen hosszú leállás ugyanis már nincsen és nem is volt a modern labdarúgásban, a játékosok nincsenek hozzászokva ehhez. Eleinte ugyanis hetekig nem lehetett edzeni, ezért csak egyéni képzéseket hajtottak végre a futballisták, majd jöttek a kiscsoportos edzések, míg a rendes, megszokott tréningekre, olyanokra, amikre a szervezeteknek szükségük van, csak 3-4 héttel az újraindulás előtt kezdődhettek el.

Az edzők mellett az egészségügyi szakemberek is arra figyelmeztettek, hogy rengeteg sérült kehet majd az előbb felsoroltak miatt. Így tudott lett az, hogy rotálni kell a keretet, minél több játékosnak lehetőséget kell adni, a sérülések elkerülése, megelőzése miatt.

Volt kispestiekkel, az Újpest születésnapján lett bajnok a Fradi! - NB1.hu

 

És ezt nem azért írom, hogy felmentsük a magyar bajnokságot és a benne résztvevőket, mert nem a legjobb színvonalú a világon (nem is lesz az soha, de továbbra is a legfontosabb), hanem azért, mert a világon mindenhol így vannak ezzel. A héten nyilatkozta éppen azt Pep Guardiola, aki azért játékosként és edzőként is eléggé súlyos dolgokat tett már le a labdarúgás asztalára, hogy csapata, a Manchester City, mely három hetet tudott rendesen együtt edzeni, nemhogy a bajnokság befejezésére nincsen felkészülve, de tulajdonképpen csak arra alkalmas, hogy kívánt szinten csak egy bajnokit játsszon le (hetente).

Mindezek tükrében kell vizsgálni a tegnapi Honvéd-Fradi mérkőzést.

A Kispest tényleg most játszott a visszatérés óta a leggyengébben, Pisont István vezetőedző el is mondta a mérkőzés után, azért történt ez így, mert elfogyott a lendület. Ez érthető is, hiszen a két kupaelődöntő (a visszavágón hosszabbítás és 11-esek is voltak) és a finálé miatt csapata volt a legnagyobb terhelésnek kitéve.

Bajnok a Fradi: Rebrov a Vidinek és az Újpestnek üzent - NB1.hu

 

A második helyen ebben a szegmensben a Ferencváros áll, mert a Fradinak két elmaradt mérkőzést is pótolnia kellett, hétvégén meg jön a szurkolók számára legfontosabb mérkőzés (az Újpest elleni Derbi), ezért is küldött szokatlan kezdőcsapatot Szerhij Rebrov vezetőedző a pályára.

A Fradi már tegnap bajnok akart lenni mindezektől függetlenül és az is lett. Mégpedig azért, mert Rebrov tudta, hogy a Honvéd lehet a legfáradtabb csapat, és azzal is tisztában van, mint mindenki, hogy az FTC kerete a legerősebb, nagyon sokak szerint a zöld-fehérek második sora is képes lenne megnyerni a bajnokságot, de legalább dobogón végezne.

Pisont tehát szembesült azzal, hogy a csapata kipukkadt (várható volt tényleg), illetve azzal is, hogy nem annyira mély a kerete. Éppen ezért is mondta azt a kupadöntő utáni sajtótájékoztatón, hogy nagyon fontos volt, hogy a csapata megnyerte a Loki elleni bajnokit, de azt is hozzátette, hogy nincs esélyük arra, hogy harmadikok legyenek a bajnokságban, ezért volt fontos a kupagyőzelem, mert így kijutottak a nemzetközi porondra.

Szurkolóival ünnepelt a Fradi: az Újpest is megkapta a magáét - videók - NB1.hu

 

Rebrov meg azzal szembesülhetett, hogy magyar szinten továbbra is kimagasló a kerete. Azok, akik máshol gyakorlatilag vezéremberek lennének, de nála nem tudnak azok lenni (mert vannak náluk jobbak), könnyedén lehozták a kupagyőztes elleni meccset, annak ellenére, hogy mindkét gárda kiemelt terhelésnek volt kitéve az elmúlt időszakban.

A Honvédnak, ha ma nyer a Loki a Vidi vendégeként, a Paks meg intézi a Kaposvárt, akkor még kell hátrafelé nézegetnie, hiszen ebben  az esetben 6 ponttal menne DVSC és a Kisvárda előtt, míg a Fradinak jön a legfontosabb meccs, az Újpest elleni, majd a Vidi és a Kövesd ellen játszik, azaz, nemzetközi szintet képviselő csapatok ellen készülhet fel a remélhetőleg egyszer bekövetkező nemzetközi megmérettetéseire.

A legfontosabb pillanatok: így lett bajnok a Fradi - videók - NB1.hu

 

A Honvéd teljes mértékben megérdemelte a kupagyőzelmet (az egész sorozatot nézve is), annak ellenére, hogy a bajnokságban matematikailag nincsen biztonságban, míg a Ferencváros teljes mértékben megérdemelte a bajnoki címet.

A számok soha nem hazudnak.

Aki mást állít, gyűlöli mindkét csapatot!

Legfrissebb híreink