Újpest: ezért is volt szükségszerű Vignjevics távozása

Van, ami soha nem változik meg!

Forrás: Újpest FC

Ha egy futballcsapatnál nem megy úgy a szekér, mint kellene, akkor a legegyszerűbb megoldás az edzőt elküldeni. Mégpedig azért, mert egy embert (és adott esetben a stábját) könnyebb lecserélni, mint mondjuk 22 játékost.

Akkor is az edzőnek kell mennie, ha miatta rossz az erőnlét, ha nem eredményes a taktikája, ha nem tud vagy akar sokat költeni a tulajdonos a játékoskeretre, de akkor is, ha nem hallgatnak rá a játékosai. 

De akkor is, ha nem mindenki motivált teljesen a játékoskeret tagjai közül és ez is kihatással van a teljesítményre.

Az Újpest kilátástalan és eredménytelen játéka sok összetevős tényező, nem volt összhang Nebojsa Vignjevics és a futballisták között, akik közül viszont nem is pörgött mindenki teljesen, és ez az FTC ellen pár napja volt a leginkább szembeötlő, mert azon a mérkőzésen a helyszínen voltam az, és sokkal több látszik olyankor, mint amikor mondjuk a Kisvárda elleni összecsapást a neten nézzük.

És akkor jöjjön az, hogy miért is meséltem mindezt el. Azért, mert a távozott szakember nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, és ebben a következőket is mondta:

 

„El kell ismerni, nehéz időszak elé néz a gárda. A hátralévő fordulókban ki kell harcolni, hogy a következő idényben is az élvonalban legyen az Újpest, a kiesésre nem szabad, nem is lehet gondolni. Sok jó játékos van a keretben, más kérdés, hogy nem mindenki szakad meg a sikerért, név nélkül mondhatom, vannak olyanok, akiket kevésbé ráz, rázott meg egy-egy vesztes mérkőzés. Engem viszont pokolian megviselt minden kudarc. Ilyen vagyok.”

 

Vignjevics tehát a cikk elején felvázoltakból arra utalt, hogy vannak ám bőven jó játékosok Újpesten, de vannak, akik véleménye szerint nem tesznek meg, pontosabban tettek meg mindent a sikerért. 

Vele sem volt összhang már a gárda, nem is volt mindenki motivált – váltani kellett, elküldeni meg, mint minden ilyen esetben, amikor megy a bajnokság, az edzőt a legkönnyebb szükségszerűen. 

Ez mindig is így volt és ameddig van foci, mindig is így marad!

Újpest: kiderült, ki lesz az új edző - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink