Supka Attila hatalmas igazságai

Az új igazolás volt a leggyengébb láncszem.

Forrás:

„Böde Dani eldönti!” - monda a mellettem ülő Ch Gáll András, az nb1.hu korábbi főszerkesztője akkor, amikor Szerhij Rebrov a pályára küldte a fradisták legnagyobb kedvencét.
 
„A Fradinak eleve hosszabb a kispadja.” - válaszoltam az egyik legjobb barátnak.
 
Nyugodtan, elfogulatlanul beszélgethettünk a magyar labdarúgás egyik kiemelkedő ékkövének számító, tegnap is megrendezett Fradi-Honvédról, mert a Grouapa Arénában nagyjából ketten voltunk azok, akiknek teljesen mindegy volt, hogy melyik csapat nyeri meg a mérkőzést. 
 
A meccs utáni sajtótájékoztatón maga Supka Attila, a kispestiek szakvezetője is megerősítette a szavainkat. Supka ugyanis arról beszélt, nem biztos, hogy megérdemelték a vereséget. Mint mondta, Danilónak volt két ziccere, de teljesen korrektül azt is hozzátette, hogy az első/vagy győztes gólt a Ferencváros sokkal hamarabb is megszerezhette volna. Kihangsúlyozta, hogy két nagyon fontos játékosuk hiányzott a csapatkapitány Djordje Kamber és a végtelen tüdejű- és szívű Nagy Gergő személyében, őket pedig nagyon nehéz pótolni.
 
Már csak azért is, mert a Honvédnak létszámra eléggé szűkös a kerete. Ezt Supka úgy jelentette ki, hogy nem akar panaszkodni, de a Fradinak jobb a játékosállománya, ami alatt azt is kell érteni, hogy Szerhij Rebrov több, hasonló képességű és minőségű játékost tud(ott) bevetni a mérkőzésen. 
 
És ez szemmel is látható volt. A hazaiak cseréi hozzáadtak a mérkőzéshez (nem csak Böde), míg a kispestieké nem. 
 
Ha a Honvéd valóban ki akar jutni a nemzetközi porondra, márpedig ki akar, akkor játékosokat kellene szereznie. A télen ketten távoztak (Baráth és Hidi), de csak ketten érkeztek. Közülük Zakaria Beglarisvili egész tavasszal nem játszhat, Mohamed Mezghrani meg egészen konkrétan a leggyengébb láncszem volt a mérkőzésen. Azaz, jelenleg úgy kell számolni, hogy kettővel kevesebben vannak a kispestiek, mint az ősszel voltak.
 
Ehhez hozzá kell még venni Kamber és Nagy hiányát, így Supka mester a taktikája, a pályára lépettek meg a teljesítményük miatt még nagyobb elismerést érdemelnek (hiszen 4 őszi alapember hiányzott), mert arról lehet értekezni, hogy a Honvéd méltó és egyenrangú ellenfele volt a Ferencvárosnak.
 
Supka mondott még hatalmas igazságot: a csapatának 1 ziccerből 1 gólt kell rúgnia meccsenként, ha el akarja érni a céljait, mert nem lesz annyi lehetősége a mérkőzéseken, mint amennyi mondjuk a Ferencvárosnak.
 
A Honvéd zakóval kezdett, de a vezetőedzőnek abban is igaza volt, hogy a tegnap mutatott teljesítményükre építkezhetnek.

Legfrissebb híreink