Oroszország-Magyarország: sokat tettek hozzá a Fradi-játékosok - OSZTÁLYOZÓNAPLÓ

Willi Orbán közvetlenül a társai nyomában.

Forrás: MLSZ

A mezőnyben az történt tegnap este Moszkvában, amire számítani lehetett, a végeredmény meg az lett, amiben legalább reménykedtünk. Azaz, az orosz válogatott dominált, főleg a második félidőben, de a magyar válogatott szervezett, olykor hősies védekezésének köszönhetően nem kapott ki (0-0) a magasabban jegyzett ellenfele otthonában.

Az nb1.hu 1999 óta működő rovatában, az Osztályozónaplóban, melyben szakmai szemmel és szívből is értékeljük a játékosokat az 1-től 10-ig terjedő skálán, most is, mint mindig, azoknak a teljesítményeit elemezzük, akik legalább 30 percet a pályán töltöttek.

Oroszország-Magyarország: megköszönhetjük! - NB1.hu

 

Dibusz Dénes 8: Mindig nagyon nehéz egy kapusnak, ha majdnem egy félidőt át nincsen semmi dolga, majd hirtelen bravúrt kell bemutatnia. Ez történt tegnap az FTC kapusával is, aki hatalmasat mentett a 45. percben. Ha akkor gólt kapunk, akkor az a futball íratlan, azaz legfontosabb szabálya szerint a legrosszabbkor következett volna be. Dibusz a második félidőben is remekelt.

Botka Endre 8: Szalai Attila „első ránézésre” látványosabb játékot mutatott be nála, viszont a Fradi védőjének az esetében ki kell és nyomatékosan hangsúlyozni, hogy volt két blokkja, amik ha nincsenek, lehet, hogy gólt kapunk, mindkettőből. Rengeteg párharcot megnyert, most játszott a legjobban a válogatottban.

Willi Orbán 7: Most nem volt veszélyes az ellenfél kapujára, két labdát el is vétett, amikből meleg szituációk lettek, de ha azok nincsenek, védekezésben résztvevő társai magasságában értékeljük. Ő volt az, aki a legtöbb és legerősebb párharcot megvívta a levegőben, ráadásul ő irányította azt a védekezést, amelyik csak nem kapott gólt Moszkvában. És az első féliőben ő mentett szinte minden beadásnál.

Szalai Attila 8: Már nem először állítjuk azt róla, hogy Marco Rossi egyik legnagyobb találmánya. Moszkvában, a magyar játékosok teljesítményébe (és így a válogatottéba is) mindig és minden szegmensébe belekötőknek is igazolta, hogy ott a helye a kezdőcsapatban. Egyre magabiztosabb, egyre acélosabb, egyre erősebb, szerintem már most kihagyhatatlan játékos.

Oroszország-Magyarország: az Endi, a Willi, és a Sancho - REAKCIÓK - NB1.hu

 


Nego 6: Nem kezdett túl jól. Viszont inkább kevesebb, mint több olyan futballista van a világon, aki egyből parádézik akkor, amikor először kezdő egy válogatottban, ráadásul Moszkvában. Rossi a meccs utáni értékelésében kihangsúlyozta a lényeget: fokozatosan lendült bele a játékba, ami szintén elengedhetetlen volt a pontszerzéshez.

Sigér Dávid 6: A meccs elején ő volt a legjobb, remek labdaszerzése, mentései voltak. A végére kicsit elfáradt, de akkor meg a hatalmas szíve vitte előre. Rossi nem látványos, hanem harcos játékot kért tőle, maradéktalanul teljesítette most is az elvárásokat.

Gazdag Dániel 5: Jó kis párbajai voltak, robotolt, küzdött ő is, ám a támadásokat, mint egyik szervező, nem igazán tudta segíteni úgy, ahogy egyébként tudná. Ettől még helye van a keretben, a fejlődése és a magyar futball szempontjából viszont lehet, hogy jobban járna, ha minél előbb erősebb bajnokságba igazolna, hogy a sorozatmeccseknél és az ilyen erősségű ellenfelek elleni találkozókon is végig azt tudja hozni, ami egyébként benne van. Nagy Ádám (6) váltotta a szünetben, akinek inkább védekező feladatai voltak. Lehet, hogy más volt a terv, de az orosz válogatott csak ennyit engedett a kvalitásaiból.

Kalmár Zsolt 6: Az első félidőben játszott jobban, benne volt lendület és vagányság ahhoz, hogy legalább támadásféleségeink legyenek. A cseréje jogos volt, mert kellett egy friss ember az egyre inkább izomból zakatoló hazaiak ellen.

Holender Filip 5: Az első félidőben még nem voltak annyira veszélyesek az oroszok, amikor viszont igen, akkor gyakorlatilag rendre az ő oldalán. Kijött, hogy nem volt annyira játékban a klubcsapatában, mint ami az ilyen erőltetett menetek végére is szükségeltetik. Reméljük, a Partizanban rendszeresen játszik majd, mert annak a válogatott is a hasznát venné. Fiola Attila (5) váltotta a szünetben, akinek még keményebb dolga volt, mert sokkal jobb teljesítményt nyújtó oroszok ellen kellett harcolnia. Olyan oroszok ellen, akiknek a jobb oldala végig sokkal erősebb volt, mint a bal.

Erősorrend: rákérdeztünk, Marco Rossi meg elhelyezte Izlandot a ranglétrán - NB1.hu

 


Szalai Ádám 5: Nem csak ő tehet arról, hogy nem volt vagy száz ziccere, mert nagyon kevés labda jutott el az ő vonalába. Küzdött és harcolt, mint mindig, a jelenléte ismét rengeteget jelentett a társaknak, és az orosz védelemnek is, mert még véletlenül sem próbált az embere fellépni a támadásokhoz.

Nikolics Nemanja 5: Szintén nem az ő meccse volt, de kapott indítások, szélről érkező beadások nélkül nehéz is az ő játékának érvényesülnie. Kedvtelen és sértődött nem volt, inkább iparosként, mint gólhelyzetekre váróként próbálta hozzátenni a magáét az egészhez.

Oroszország-Magyarország: egészség és dicséret a magyaroknak - REAKCIÓK - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink