Orbán Willi felnőtt Szalai Ádámhoz

Németország-Magyarország: Osztályozónapló!

Forrás: Réti Zsolt

Két napja történt, de még mindig nem lehet megunni azt, hogy a magyar válogatott 1-0-ra győzni tudott péntek este Lipcsében Németország vendégeként.

A találkozó egyébként a magyar válogatottságtól a hétfői, olaszok elleni, utolsó NL-csoportmérkőzésen búcsúzó csapatkapitány Szalai Ádám mennybemenetele lett, mert parádés gólt szerzett Szoboszlai szöglete után.

Most következzék az 1999-ben megalapított NB1.hu legrégebbi rovata, az Osztályozónapló, amiben 1-től 10-ig osztályozzuk a rövid, szöveges értékelés kíséretében azokat a játékosainkat, akik legalább 30 percet a pályán voltak.

Gulácsi Péter (8): Fontos és nagy bravúrjai voltak, bőven kivette a részét a bravúros győzelmünkből. Ismét látható volt, hogy a társak a támadások felépítésének az elején rendszeresen bevonják összjátékba. Döntő többségében jól oldotta meg ilyen helyzetekben is az aktuális feladatát.


Lang Ádám (8): Alázatból ismét jelesre vizsgázott ő is, harcolnia kellett a futásoknál, a levegőben és a földön is, megtette, amit megkövetelt tőle a haza, a válogatott és Marco Rossi.

Orbán Willi (9): Nem szerezett győztes gólt, mint Szalai Ádám, de az, ahogy a csapatvédekezést vezényelte, roppant fontos volt. Van, hogy nem ő szerel mondjuk adott szituációban, de az, ahogy irányítja a társakat, elévülhetetlen segítség.

Szalai Attila (8): Olyan volt, amilyennek mindig látni szeretnénk, azaz olyan, amilyennek az ellenfelek meg nem szeretnék látni. Ez viszont legyen az ő bajuk. Mi örüljünk annak, hogy ismét legény volt a gáton.


Fiola Attila (7): Beletette a melót rendesen, de ami ugyanilyen jó, hogy ismét bebizonyította, hogy a pálya mindkét oldalán, és talán a támadóposztot leszámítva egyébként (bár ki tudja...) középen is bármikor lehet rá számítani. Ezer fokon izzott, Gazdagnak meg emlékezetes passzt adott utóbbi ziccerénél.

Nagy Ádám (7): Fontos volt, hogy tudta, mikor nem szabad kapkodni azokban a szituációkban, amikor nálunk volt a labda. Mindig úton volt, erőn felül igyekezett lezárni a németek elől a passzsávokat is.

Schäfer András (7): Virgonckodott rendesen, kellett nagyon a lendülete. Vagányabb lett a kiállása, de ezt jól kezeli.

Kerkez Milos (8): Első meccsén beletett mindent, ami a csövön kifér. Nem látszott rajta, hogy megilletődött lenne, a társak részéről is megvolt benne a bizalom. Jó tudni, hogy lehet még egy ifjú reménységre számítani. Igen éles helyzetben is! A végére picit elfáradhatott...Gazdag Dániel (7): A 26. percben az ezután egyre gyakrabban bekövetkező szívinfarktus közeli állapotoktól menthette volna meg a magyarokat, ha értékesíti a ziccerét, de Ter Stegenbe lőtt. Viszont volt benne lendület, igazolta, hogy miért bízott meg benne kezdőjátékosként a szövetségi kapitány.

Szoboszlai Dominik (8): Mutatta magát gyakran, de nagyon figyeltek rá. Hetesnek gondolom a játékát, de az a szöglet Szalai Ádám góljánál nélkülözhetetlen alkotóelem volt az örömünnephez vezető ösvényen.Szalai Ádám (9): Megérdemelte, hogy győztes gólt szerezzen és azt is, hogy az ilyen parádésra sikeredjen. Küzdött, harcolt, bőven kivette a részét a védekezésből is, megtartotta a labdát, szabadrúgásokat harcolt ki, irányította, lelkesítette a társait. Ismét bebizonyosodott tehát, hogy nem a véletlen műve, hogy ő a magyar válogatott csapatkapitánya. De sajnos már csak egy meccsen...

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA, 3. CSOPORT
5. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0–1 (0–1)
Lipcse, Red Bull Aréna, 39 513 néző. V:
Vincic (szlovén)
NÉMETORSZÁG: Ter Stegen – J. Hofmann, Süle, Rüdiger, Raum – Kimmich, Gündogan (Musiala, 69.) – Gnabry (Kehrer, a szünetben), Th. Müller (L. Nmecha, 85.), L. Sané – Werner (Havertz, 69.). Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á. (Styles, 78.), Schäfer, Kerkez – Gazdag (Kleinheisler, 67.), Szoboszlai (Nego, 85.) – Szalai Á. (Ádám, 67.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Szalai Á. (17.)
 

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 6. (utolsó) forduló:
MAGYARORSZÁG-Olaszország, Puskás Aréna 20.45
Anglia-Németország, London 20.45

A csoport állása:
1. MAGYARORSZÁG   5   3  1  1   8-3  10 pont

2. Olaszország    5   2  2  1   6-7   8
3. Németország    5   1  3  1   8-6   6
4. Anglia         5   -  2  3   1-7   2 - kiesett

Korábbi eredmények:
1. forduló (június 4.):

Magyarország-Anglia 1-0 (0-0)
Olaszország-Németország 1-1 (0-0)
    
2. forduló (június 7.):

Olaszország-Magyarország 2-1 (2-0)
Németország-Anglia 1-1 (0-0)
    
3. forduló (június 11.):
Magyarország-Németország 1-1 (1-1)
Anglia-Olaszország 0-0
    
4. forduló (június 14.):
Anglia-Magyarország 0-4 (0-1)
Németország-Olaszország 5-2 (2-0)
    
5. forduló (szeptember 23.):
Németország-Magyarország 0-1 (0-1)
Olaszország-Anglia 1-0 (0-0)

Legfrissebb híreink