Miriuta hadüzenete az inkorrektségnek: nyilatkozatból tökéletes!

Nem tett semmi mást, csak igazat mondott vereség után!

Forrás:

Sportújságírói berkekben legendának számít az a történet, mely arról szól, hogy a Nemzeti Sport olvasói sok-sok évvel ezelőtt fellázadtak a szerkesztőség ellen. Mert a lap vezérei/döntnökei, mint az gyakorlatilag azonnal kiderült, meghökkentő döntést hoztak, olyat, mely kiverte a biztosítékot az olvasók, szurkolók köreiben.

Évtizedes hagyomány ugyanis, hogy a Nemzeti Sport is közli a vezetőedzők nyilatkozatait. Ám egyszer az a döntés született, hogy az akkor újnak számító bajnokságban kihagyják a gyorsértékeléseket a meccstudósításokból, az indoklás szerint azért, mert akkora felületen, mely erre részre jutott az adott cikkekben, szinte mindig ugyanazt mondják – döntő részben a helyhiány miatt is. Éppen ezért gondolták úgy az NS-nél, hogy másnap hosszabb, vezetőedzői elemzéseket készítenek.

 

Ám már másnap (amikor megjelentek a tudósítások), kora reggeltől elkezdtek égni a szerkesztőség telefonvonalai (még nem a hozzászólások uralták a terepet), melyekben feldühödött szurkolók/olvasók kérték számon az újságon és vezetőin, hogy hol vannak a vezetőedzői nyilatkozatok.

 

A következő fordulóban minden visszaállt a jól megszokott kerékvágásba.

A hétfő Bognár György nyilatkozatától hangos, aki a Nemzeti Sport jelentése szerint szexista nyilatkozatot tett a Siófok elleni vereség után Kulcsár Katalinra (ám nem mindenhol ugyanaz a nyilatkozat jelent meg tőle, ami több, mint érdekes), a mérkőzés játékvezetőjére. Vasárnap meg Nebojsa Vignjevics nyilatkozata akasztotta ki a számlálót, többet között azért, mert a szerb tréner magyarul is elmondta az ultrák által is gyakran használt rigmust, a „Vignjevics takarodj!”-ot.

 

Ám Vasile Miriuta, a Kisvárda trénere is örökké emlékezetes nyilatkozattal rukkolt elő a szombati, Mezőkövesd elleni vereség alkalmából. De nem bulvár, hanem szakmai, és ami még fontosabb, emberi szempontok miatt.

 

Vannak ugyanis edzők (nem mindenki, így AKINEK NEM INGE, NEM VESZI MAGÁRA, ráadásul, külföldön is megszokott jelenség ez), akik győzelmek alkalmával elmondják, hogy a játékosok betartották a taktikai utasításokat, amiket ugye ők adtak nekik. Vereségek alkalmával viszont előkerülnek az egyéni hibák, a taktikai elemek be nem tartása, és a két „örök kedvenc”, a rossz volt a pálya (az ellenfélnek nem volt az?), és amivel a szívből döntő szurkolókat is fel lehet aztán jó alaposan hergelni, a bírózás (a fájdalmat és anyagi veszteséget egyaránt okozó játékvezetői tévedések hosszú távon, azaz éves, több éves távlatokban mindig kiegyenlítik egymást, arról nem beszélve, ha minden szurkoló meg van arról győződve, hogy ellenük mindig csalnak a bírók, akkor az azt jelenti, hogy senki ellen nem csalnak)...

Miriuta viszont hadat üzent az inkorrekt elemzéseknek (ami miatt ezek nem elemzések, hanem mentegetőzések és külső bűnbakok keresése inkább) és frankón elmondta, miért kaptak ki a Mezőkövesdtől.

 

Elmondta, hogy hibáztak, azt is, hogy Ő IS, és azt is elismerte, hogy a jobb csapat győzött!

 

Vasile Miriuta semmi mást nem tett, csak igazat mondott!

És ezt a mai világban, az élet minden területén, meg kell becsülni!

Méghozzá nagyon!

Legfrissebb híreink