Mintha a lelátón lennénk: Csisztu Zsuzsa és az Európa-bajnokság

Melyik a kedvenc csapata és ki a kedvenc játékosa?

Forrás: Csisztu Zsuzsa Hivatalos/Official

„Dr. Csisztu Zsuzsa (Budapest, 1970) tornászbajnoknő, televíziós műsorvezető, jogász, sportszakember. Csisztu Mihály grafikus lánya. Ötévesen, 1975-ben kezdett tornázni, 1982-től 1992-ig volt a magyar válogatott tagja. Több mint tízszer nyerte el a magyar bajnoki és háromszor a mesterfokú bajnok címet. Európa-bajnoki 6. (1984), világbajnoki 7. (1987), olimpiai 8. (1988), illetve Európa Kupa-győztes helyezéseket is elért. Televíziós pályafutását 1992-ben kezdte, dolgozott rádióban, illetve az internetes nyilvánosságban is. Csisztu Zsuzsa az első női sportújságíró, aki szakmájában a MOB tagja lett. 2015 novemberében kiemelkedő nemzetközi és hazai sporteredményei és műsorvezetői pályája elismeréseként Papp László Budapest Sportért díjat vehetett át a főpolgármestertől. Két fiúgyermek édesanyja” - írta róla a Mandíner, amikor a lap bejelentette a minap, hogy a sportrovatának a vezetője lesz.

Ezen kívül még a Magyar Sportújságíró Szövetség első alelnöke, de ha ez nem lenne elég, akkor következzék az MSÚSZ honlapjának a jelentése 2017 májusából: „A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) 80., tisztújító közgyűlésén – amelyen 110 tagország képviseltette magát – a dél-koreai Pjongcsangban a szervezet vezetőségének tagjává választották.”

Cisztu jelenleg a Városligeti Műjégpályán található szurkolói zóna egyik vezetője, pénteken akkor beszélgettem vele a nyüzsgésben, amikor a hivatalos megnyitó előtt bejártam a zónát.

Közvetlen és kedves volt, de nem csak emiatt próbáltam belőle fontos, belső titkokat kiszedni. Mert ugye nincsen annál fontosabb dolog a világon, mint az, hogy egy ember megtudja a másik emberről, hogy milyen szurkoló, legyen szó magyar vagy külföldi klubcsapatról, mert ugye abban mindenki egyetért, hogy a válogatottak közül melyik a toronymagasan legfontosabb.

Arra is kíváncsi voltam, hogy álmodozik-e arról (ugyanúgy, mint én), hogy Magyarország megnyerheti az Európa-bajnokságot, de azt is próbáltam megtudni, hogy szerinte ki a világ valaha volt legjobb focistája és persze azt is, hogy manapság ki az.

A beszélgetés hangvétele nem lett feltétlenül túl komoly, de legalább őszinte és kötetlen volt. 

Mintha a lelátón beszélgettünk volna.

Legfrissebb híreink