Majdnem az Atlético Madridig is el lehet jutni Váczi Zoltánnal

Szenvedéllyel mesélt az edzői feladatáról.

Forrás:

Öntörvényű!

Kezelhetetlen!

Soha nem hajol meg senki előtt, soha nem enged mások akaratának!

Naná, hogy a fenti, zseniális jellemvonások miatt is az egyik legnagyobb kedvencem volt mindig is Váczi Zoltán (és még Détári Lajos, Urbán Flóri és Véber Gyuri), a Békéscsaba, a Vasas, a Honvéd és a Fradi egykori játékosa.

Váczi Zoltán lövi az év gólját Videoton - Vasas 1:3 1998

Goal of the year 1998 in Hungary by Zoltán Váczi for Vasas against Videoton

Kezelhetetlen volt, és szerintem joggal volt az, annyival jobban tudott focizni mindenkinél. És ami a legtutibb volt mindig benne, soha nem tagadta meg azt, amit csinált.

Tolta a cigit és a piát, de ez engem abszolút nem érdekelt tiniként, mert a pályán ő volt a legjobb. Ő volt az egyike azon magyar focistáknak, akik bebizonyították, nem lehet mindenkit egy kalap alá venni, nem lehet mindenkit ugyanúgy kezelni,  nem lehet mindenkihez ugyanúgy közelíteni.

Egyrészt azért, mert baromi unalmassá válna a világ, ha mindenki ugyanolyan lenne, másrészt azért, mert mindannyian más mentalitásúak vagyunk.

Békéscsaba-Ferencváros | 5-2 | 1994. 08. 20 | MLSZ TV Archív

"1994/95, NB I, 3. forduló. A Békéscsaba még nagyobb arányban nyerhetett volna, ez volt az FTC első veresége, a Békéscsaba még veretlen volt. Iratkozz fel az MLSZTV archív csatornájára: http://goo.gl/6zNVrS. || MLSZ TV ARCHÍV || MLSZ TV: https://www.youtube.com/user/MLSZTV W: http://www.mlsz.hu/sitemainpage/ F: https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg G+: http://goo.gl/cAVCeu T: https://twitter.com/mlszhivatalos"

Sokan azt tartják róla, a tehetsége és a képességei alapján a Barcelonában lett volna a helye, én azt gondolom, hogy az Atlético Madridban, mert az én matracosaim sokkal jobbak a katalánoknál is.

Váczi Zoli igazi jelenség volt, aki nagyon sokat változott az elmúlt években. Még most is mindig elmondja a frankót, de már évek óta nem tintázik. A slukkok még megvannak, mint ahogyan a labdarúgás és a gyerekek iránti szenvedélye is.

És az utóbbi a legfontosabb!

Pár nappal ezelőtt cseteltem vele, és éreztem a válaszain, hogy parázsló ujjakkal begépelve mesél arról, hogy Maglódon, az U19 edzőjeként kis srácokkal foglalkozik. Szívből, szenvedélyből mesélte, hogy a felkészülési időszakban 4 edzés van egy héten, és azt is, hogy várja a jelentkezőket.

Váczi Zoltánt vannak, akik nem szeretik. Vannak, akik imádják mind a mai napig a játékát. Akik ismerik személyesen, pláne oda vannak érte!

És, hogy miért?

Elmesélem röviden ezt is.

Azzal fejezte be a válaszait, amikor ráírtam, hogy  csókoltatja az édesapámat és a nővéremet. És ez nagyon ritka jelenség, nagyon ritka hozzáállás.

Ha lenne fiam, hozzá vinném focizni.

Nem biztos, hogy eljutna az Atlético Madridba, de legalább csibész/vagány, őszinte és emberi
lenne.

És ezek mindennél fontosabbak ám!

Legfrissebb híreink