Magyarország-Franciaország: kipattintottunk néhány 10-est – osztályzatok

Mekkora buli lesz Madocsán, atyaég!

Forrás: Bakonyi Péter

Szerintem a magyar válogatott tagjai arról szoktak álmodozni külön-külön, de együtt meg pláne, hogy legyőzik a világ békéjére veszélyt jelentő főgonoszt, hogy megmentsék az egész emberiséget.

Mert enélkül a hozzáállás nélkül egész egyszerűen elképzelhetetlen, hogy a világ legjobb válogatottjánál hétszer többet tudnak futni, amihez viszont a világ legjobban szurkolni tudó szurkolótábora (és ezt most már Argentínában és Szerbiában is illik végleg elismerni) is kellett, melynek tagjai önkívületbe kergették a játékosainkat. 

Mielőtt rátérnék az 1999-ben alapított nb1.hu legrégebbi rovatának, az Osztályozónaplónak az ismertetésére, ismét jelzem a szombat esti blogom lényegét, mely azt mutatta meg, milyen klubcsapatok játékosai alkották a magyar és a francia válogatott kezdőcsapatait.

Magyarország: Lipcse - Fradi, Lipcse, Fenerbache - Vidi, Bristol City, Eszék, Dunaszerdahely, Vidi - Mainz, Freiburg
Franciaország: Tottenham - Bayern, Real Madrid, PSG, Everton - Manchester United, Chelsea, Juventus - Barcelona, Real Madrid, PSG 

Most is, mint mindig, csak azokat a játékosokat értékelem, akik legalább 30 percet a pályán voltak.

Gulácsi Péter 10: Már többször is azt állítottam rólad, hogy UFO vagy, de tévedtem. Az UFO beazonosíthatatlan repülő tárgy, te viszont beazonosítható repülő vagy, csak éppen nem tárgy, hanem az egyike a tényleg létező isteneknek. Nemcsak neked, hanem Magyarországnak is kívánom, hogy soha, de soha ne öregedj meg!


Botka Endre 9: Eléggé régóta szajkózom, hogy az NB I legértékesebb játékosa vagy, mivel 5 poszton vagy bevethető (a többit meg még titkolod szerintem). Már régen kinőtted az NB I-et, most viszont végleg bebizonyosodott. Ráadásul a klasszikus becsúszó szerelést mintha elfelejtette volna a világ, te viszont méltóképpen őrzöd az emlékét.

Willi Orbán 7: Szórakozik veled a balsors, hogy mindig rólad pattan tovább rossz helyre a labda, de ha valaki csak ebből indul ki, az a világ legrosszabb indulattal megáldott embere. Mutasd meg a németeknek, hogy egyébként az ő, sebezhető védelmüknek is simán az alapembere lehetnél. Mi ezt tudjuk, tudják meg ők is.

Szalai Attila 8: Figyu, Ati! Kössünk egy üzletet. A Fenerből a kedvenc külföldi csapatomba, az Atlético Madridba igazolsz, cserébe eggyel jobb osztályzatot adok neked a németek ellen. Remélem, hogy 11-est kell majd. Köszi!

Magyar-francia: fesztiválon éltük át az Eb-győzelmet - élménybeszámoló - NB1.hu

 


Nego Loic 8: Számtalan példa volt már arra a magyarság örökké íródó történelmében, hogy olyanok segítettek nekünk, akik nem közöttünk születtek, mi viszont befogadtuk és szerettük őket, mert nem bántani, hanem segíteni érkeztek. Ebbe a dicső társaságba tartozol bele Wilivel együtt. Tudjuk, mit jelentett neked a tegnapi meccs, és tudjuk, hogy milyen hozzáállással és mutatott játékkal tettél meg értünk mindent.

Kleinheisler László 10: Az megvan, Lacika, hogy a világ jelenlegi legjobb középpályása, aki az év eddigi teljesítményei alapján már most megérdemelné az Aranylabdát, egy fél momentumot nem tudott ellened és veled szemben felmutatni? Úgy futballoztad le őt, ahogyan az Óbudai Álmoskönyvekben aranybetűkkel írva vagyon! 

Nagy Ádám 7: Kerestem a fogadási oldalakon egy olyan lehetőséget, hogy mikor fogsz csak egyszer az életben elfáradni akkor, amikor magyar címeres mezben futballozol. Szerintem sejtik a srácok, hogy csődbe mennének, ezért nem találtam ilyet.

Schäfer András 8: Bevallom, ha nekem valaki azt mondja a Ciprus elleni felkészülési meccs előtt, hogy te leszel Marco Rossi egyik legnagyobb találmánya az Eb-re és a magyar válogatott egyik legjobbja, akkor nagyot mosolygok. Ahogy viszont nézem, ahogy és mekkora szívvel játszol Magyarországért, még nagyobb lesz folyamatosan a mosolyom. Toljad tovább, mert ha valakit a magyarok egyik pillanatról a másikra életük végéig megszeretnek, akkor annak a bizonyos illetőnek szárnyalnia kell.

Fiola Attila 10: Bármibe lefogadom, hogy Madocsa szellemi és társadalmi központjában, mondjuk a megszokott szilveszteri buli közepén, nemcsak elmeséled, hanem be is mutatod majd egyszer az egybegyűlteknek, hogyan sirattál meg 15 millió magyart egyszerre (remélem, hogy mindenki örült a gólodnak). És ne felejtsd majd el a Böde Danitól, az Éger Lacitól és a Karszt Józsi bácsitól megkérdezni, hogy ők is mennyivel jönnek neked ezért.

Magyarország-Franciaország: mi volt a félidőben a Puskás Arénában? - élménybeszámoló - NB1.hu

 


Sallai Roland 9: Képzeld, Sala: az nb1.hu információ szerint Mbappé, Benzema és Griezmann „így kellett volna nekem is futballoznom” címszó alatt már vagy ötödjére nézik vissza a szombat délutáni meccset úgy, hogy egy olyan kameraállást tanulmányoznak csak, ami csak téged mutatott. Azt is hallottuk, hogy bőszen jegyzetelnek a srácok közben.

Nikolics Nemanja 7: Ilyen helyzetben megjátszani a hamis kilencest (Szalai Ádám sérülése után), felülmúlhatatlan megbízás. A haza nem megkövetelt, hanem megkért téged valamire Marco Rossi személyében. Megtetted. Nem először és reméljük, hogy nem utoljára.

Legfrissebb híreink