Leírhatatlanul messze van még a fociélet újraindulása

Győrben vállalták fel elsőként a lépéseket.

Forrás:

Elkezdődött.

Sajnos elkezdődött.

Két hete pedzegetjük már, hogy a koronavírus-járvány miatt a világ, így Magyarország futballja sem lesz az, ami eddig volt.

Tiszta szívből reméljük, hogy csak átmeneti időre.

Nincsenek meccsek, nincsenek bevételek, és ez érzékenyen érinti a klubokat, így az összes alkalmazottat is. A svájci Sion volt az első, mely elsőnek lépett, a vezetők 9 játékostól váltak meg.

Azóta már csökkentette a játékosai fizetését a Barcelona, az Atlético Madrid és az Espanyol is. Tegnap esti hír, hogy a Juventus alkalmazottai 4 havi bérükről mondtak le, összesen 90 millió euróról.

A változások elérték a magyar labdarúgást is. Már több vezető is sejtette a nyilatkozataiban, hogy baj lehet, baj lesz. Fontosak ugyan a központi támogatások, a TAO, de arra is kellene támpont, hogy mikor lesznek újra meccsek. És, hogy az említett támogatásokat mikor, milyen részletekben kapják meg a csapatok.

Az NB II-ben szereplő ETO-nál történtek először fejlemények. Előbb Kondás Elemér vezetőedző, majd a játékosok közül Horváth Zoltán szerződését rövidítették meg 1 évvel, idén június 30-ig.

ETO: Kondás már csomagol, drasztikus intézkedéseket vezettek be

A valós tulajdonossal rendelkező klubokat, mint amilyen az ETO is, rendkívül érzékenyen érinti a megváltozó gazdasági helyzet - mondja Soós Imre, az ETO FC ügyvezetője a Kisalföldnek.

Soós Imre ügyvezető viszont azóta már hivatalos bejelentést is tett, mégpedig azt, hogy a játékosok fizetéseit 50-70 százalékkal csökkentették, az új feltételeket aláírták a játékosok. 

A másik nagyon kemény, azon állítások közül, amiket Soós mondott, hogy nem tudják, mikor folytatódik a bajnokság, ennél is durvább, hogy hiába szól az új megállapodása Kondás Elemérnek június végéig, a szakember már pakol, csomagol, azaz úgy készül, hogy már nem tart edzést az ETO-nak.

Június végéig még van 3 hónap, de tényleg egyáltalán nem biztos, hogy a koronavírus enged addig a szorításából.

Magyarország kormánya hetek óta azt hangsúlyozza, hogy hónapokig tart majd a küzdelem. Egyes vészforgatókönyvek szerint akár októberig is.

Az sem véletlen, hogy a világban a legtöbb kimagasló eseményt vagy áttolták 2021-re, vagy még egyáltalán nincsenek új időpontjaik az elmaradt viadaloknak.

A koronavírus-járvány a kínai Vuhanból indult világhódító útjára. Az első megbetegedésről azt gondolják, hogy november közepén következhetett be, a várost január közepén zárták el hermetikusan a külvilágtól.

Ami azt jelentette, hogy se ki, se be!

Tegnap viszont már azt jelentették be, hogy a városba már be lehet utazni, de ki nem. Azaz, csak hazatérni lehet. És bár vannak üzemek, gyárak, melyek működése újrakezdődött, arról még korai beszélni, nagyon korai, hogy minden visszaállt a régi kerékvágásába. A sportról nem is beszélve.

Követelem az idegbajt! - NB1.hu

Forrás: Vasas FC 18 óra 30 perc van, amikor elkezdem az írást. Ilyenkor szoktam elkezdeni végleg kikészülni. Ilyenkor szoktak a 17 órás meccsek a hajrájukhoz közeledni. Vagy egy stadionban, vagy otthon a gép előtt szoktam totál más állapotba kerülni. Egyrészt azért, hogy a tudásunkhoz, kapacitásunkhoz mérten (sajnos, egyik sem végtelen), minden rendben van-e az oldalon.

És azt is tudni kell, hogy így vagy úgy, de a kínai társadalom fegyelmezettebb, mint bármelyik európai mondjuk, ami azért fontos járványok idején, mert így könnyebben tartották be az ottani emberek a vészhelyzettel kapcsolatos intézkedéseket.

Vuhanba tehát, két és fél hónap után lehet hazatérni, másról nem nagyon van szó.

Európában két-három hete kezdték el bevezetni a határok lezárásait és a kijárási tilalmakat. Magyarországon még csak kijárási korlátozások vannak, és a kettő nagyon, de nagyon nem ugyanaz.

A nb1.hu arra számít, hogy a fociélet úgy fog beindulni, hogy előbb a nemzeti sorozatok kezdődnek el, mivel minden országban más időpontja lesz a járvány végének.

A jelenlegi, azaz a félbeszakadt sorozatokat nem biztos, hogy lesz értelme befejezni (nem lesz rá idő, vagy a következőből kell nyirbálni, vagy szünet nélkül kell játszani 1-1.5 évig), csonka sorozatoknál meg nem lehet helyezéseket hirdetni.

Azt, hogy mi és hogy lesz, teljesen felesleges találgatni, bár abban biztos vagyok, hogy meg lesz szondáztatva a közvélemény, nem hivatalos információk kiszivárogtatása, illetve szakértői találgatások formájában.

Csak egy dolog biztos: a folytatást illetően nem lehet olyan döntést hozni, ami mindenkinek elnyeri majd a tetszését.

Ezzel kapcsolatban is érdekek fognak sérülni!

FRISSÍTÉS: 10.32: Az nb1.hu szeretné a világon a legjobban, ha így lenne, ha tarthatóak lennének a céldátumok, de mint fentebb jeleztük, ezt inkább a járvány dönti majd el. De azért, itt vannak a részletek. 

A következő bajnokság nevezései: hatalmas munkában a klubok - NB1.hu

Ha nem lenne a koronavírus-járvány, akkor még bőszen tartanának a bajnokságok. De ugye nincsenek meccsek, ennek ellenére már megkezdődött a felkészülés a következő kiírásra, annak ellenére, hogy nem lehet tudni, hogy az mikor kezdődik majd el. Mert még azt sem, hogy a mostaninak vége lesz-e egyáltalán, és ha igen, akkor mikor.

Legfrissebb híreink