Koronavírus: elszabadult indulatok 

Tudjuk, hogy mi hal meg utoljára.

Forrás:

Gyűlöllek, COVID-19!

És ugyanígy gyűlölöm a hatásaidat is!

Már „bocsi”, hogy csak így letegezlek. Nem azért teszem ezt, mert jóval kisebb vagy nálam fizikai kiterjedés értelmében, vagy mondjuk azért, mert haverok lennénk és a pertut is megittuk már. 

Letegezlek, annak ellenére, hogy pontosan tudom, a hatásod sokkal nagyobb, mint az enyém.

És azt is, hogy jóval nagyobb lesz még az eddigieknél.

 

Hozzájárulsz emberek halálához, de nemcsak most, a tombolásod alatt, hanem majd még utána is ezt teszed majd. Mégpedig azért, mert romba döntöd a világ gazdaságát, így embereket teszel tönkre. Előbb a munkanélküliségbe taszítasz nagyon sokakat, majd utcára kerülnek rengetegen, ahonnan, sajnos, nagyon sokaknak lehet, hogy nem lesz visszaút.

 

Bárki a célpontod lehet.

És azt is gyűlölöm benned (tényleg nem érdemled meg a magázódást, ami az illem, a felnéző tisztelet jele), hogy a lelkeket is sárba tiprod.

Tudod, persze, hogy tudod, hogy az egyik legfontosabb mondása az emberiségnek (nem szó szerint idézem), hogy az ép testben ép lélek van. 

De azt is tudod, hogy ez megfordítva is igaz: ha ép a lélek, még több esély van arra, hogy ép legyen a test.

De most nagyon sok embernek és nagyon sok sportolónak, szurkolónak sem ép már a lelke, így a teste sem miattad.

Versenysorozatokat, megélhetéseket teszel tönkre, és a nagyon sokak számára egyetlen kiutat jelentő szurkolást.

Tudod, nálunk, Magyarországon is szünetelnek a bajnokságok, ami miatt sportszervezetek nem jutnak bevételekhez, emberek állásai kerülnek végveszélybe, a szurkolók meg nem tudnak kikapcsolódni itt sem.

Vannak olyan sportágak, melyekben miattad már végeredményeket hirdettek. És ez hatalmas, gyűlölködő indulatokat vált ki vezetőből, edzőből, sportolóból, szurkolóból.

De van olyan sorozat is, ahol törölték a 2019/20-as kiírást.

És egyik variáció sem teljesen jó, mert érdekeket sért.

Most példákat kellene írnom, hogy melyik sportágban mi, hogy történt, milyen hatásokat váltottál ki, de nem teszem meg, mert te erre igen nagy ívben teszel. Csak örülsz.

Tudom, hogy van még egy (egyébként több) célpontod. 

Mégpedig a magyar labdarúgás. 

 

Tudhatod, hogy a magyarok őrült módon szeretik vagy éppen gyűlölik a mi focinkat, aminél egyébként nincsen fontosabb a világon. 

 

Érzelmeket, véleményeket vált ki mindenkiből.

A bajnokságaink még csak szüneteltetésre kerültek, mert az MLSZ, nagyon okosan, még nem hozta meg a végső döntéseit.

Ha nem lesznek folytatások, az lesz, mint a többi sportágban, brutális indulatok, vélemények szabadulnak ki a palackokból. Ha lesznek, akkor a focisták lesznek kitéve súlyos sérüléseknek, egészségügyi kockázatoknak.

A legjobban még a közönyödet gyűlölöm, mert tudod, hogy az emberek döntő többsége, mivel szívből vezéreltek, nem észérvek mellett hozzák meg döntéseiket, véleményeiket.

Eddig is hadakoztak egymással, de ha az MLSZ döntéseket hoz meg (bármilyeneket), azután is így lesz, mert az szintén érzelmek felkorbácsolását fogja kiváltani.
 
És pontosan el tudom képzelni, hogy mekkorákat, mert hetek óta ezt kell, hogy szajkózzam miattad.

És nem azért, mert ezt szeretném.

 

Térdre kényszerítettél minket fizikailag, lelkileg és gazdaságilag, dél-koreai tudósok szerint meg reprodukálod magad már gyógyultnak nyilvánított szervezetekben is.

 

Egyelőre legyőzhetetlennek tűnsz. Hiába tisztul a légkör, a természetes víz, hódítják vissza az állatok és a növények az őrizetlenül hagyott természetet, városrészeket, amik akár jó dolgok is lehetnek.

De nem miattad kellene, hogy így történjen mindez.

Viszont egy dolgot tudnod kell.

A világon még semmi nem tartott örökké. Egyetlen élet, egyetlen hatalom, egyetlen természeti csapás és ezek hatásai sem. 

 

Tönkretetted az eddigi mindennapjainkat, álmainkat, gyakorlatilag már majdnem mindent, amit az emberiség felépített. Persze, voltak benne hibák, hiszen ha nem akarjuk legyőzni a természetet végleg, nem hisszük el, hogy biztonságban vagyunk mindentől (főleg mi, nyugatinak tartott emberek), nem kerülünk túl közel a vadon élő állatokhoz, akkor most te sem pusztítanál.

 

De mint mindennek, neked is vége(d) lesz egyszer.

Nem tudni mikor, nem tudni, hogy addig mennyi mindent pusztítasz még el, de véged lesz!

És akiket nem győzöl le, még jobban fognak sportolni és még jobban fognak szurkolni.

És remélem, jobban is figyelnek majd arra, hogy te és a hozzád hasonló kis láthatatlan haverjaid, ne tombolhassanak még egyszer.

Sajnos viszont ezt nem tudom biztosan, csak remélem.

De egy valamit még tudnod kell, neked is. 

 

Azt, hogy a remény hal meg utoljára! 

 

Koronavírus: totális fordulat jöhet a futballnaptárban - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink