FTC-MTK: Rebrov és Boris helyezkedései - észrevételek a távolból

Hol lesz az MTK-Honvéd kupaelődöntő?

Forrás:

„Ha bármelyik játékos vagy stábtag pozitívvá, fertőzötté válik, nem jár automatikusan csapatkarantén, mert az edzések és a mérkőzések alatti kontaktidő nem számít szoros kontaktidőnek.”

A koronavírus-járvány kellős közepén sokakat foglalkoztat, hogy miért vannak helyek a világban, ahol vannak még mindig vagy újra focimeccsek, de az is, hogy miért tervezik újraindítani a bajnokságot, mint mondjuk Magyarországon.

A fenti, idézett kijelentés egyébként dr. Pánics Gergelytől, az FTC csapatorvosától származik, aki pénteken nyilatkozott a FradiMédiának arról, hogy miért is indulhatnak be a csapatedzések. Másnap meg megrendezésre került az „újkori világ” első, nem hivatalos magyar focimeccse, az FTC és az MTK közötti felkészülési találkozó. Az összecsapáson nézők és újságírók sem lehettek jelen.

A mérkőzésről mindkét klub sajtóosztálya beszámolt, a FradiMédia videót is közzétett a találkozóról.

A mérkőzésről készült álló- és mozgófelvételeken jól látszik, hogy a találkozón nem voltak hivatalos játékvezetők, ezért írtuk azt pár sorral feljebb, hogy nem volt hivatalos a mérkőzés.

A találkozót Bücs Zsolt, az MTK vezetőedzőjének, Michael Borisnak az egyik segítője vezette, az ő munkáját az FTC és az MTK stábjának egy-egy tagja könnyítette meg oldalvonalak mentén tüsténkedve.

Érdekesség volt, hogy a FradiMédia által közzétette fényképek szerint Szerhij Rebrov nem a pálya mellől, hanem magaslatról nézte a találkozót. Nyilván onnan is tudott utasításokat adni a játékosoknak vagy küldeni a stábja többi tagjának, hogy továbbítsák azokat, mert ők végig a focisták közelében voltak. Persze a kezdés előtt és a szünetben ott volt a játékosaival az ukrán szakember.

Boris az eredeti utat választotta, ahogy megnéztük a képes beszámolókat, az látszik rajtuk, hogy ő végig lent volt a csapata mellett.

Az FTC 4-1-re nyert a frissen feljutó ellenfele ellen, de ez nem csak feltétlenül amiatt volt, mert a Fradi a jobb csapat jelenleg, mert más, fontos tényezője is lehetett a diadalnak, annak ellenére, hogy felkészülési mérkőzéseken ugye még nem az eredmény számít elsődlegesen.

Az FTC ugyanis gyakorlatilag nem állt le a kiscsoportos edzésekkel, míg az MTK-nál egyénileg igyekeztek magukat megfelelő erőnlétben tartani azok a játékosok, akik mintegy 2 héttel ezelőtt találkoztak újra a pályán. Márpedig, még ha csoportokban is, sokkal jobb pályán, labdával, a többiek „bevonásával” tréningezni, mint egyedül.

Amikor 3 héttel ezelőtt, az egyik klub sportigazgatójával Messengeren beszélgettünk, azt mondta, hogy minél előbb el kell kezdeniük a csoportos edzéseket, mert igaz, hogy az még nem teljes szintű edzés, de sokkal jobb, mint az egyéni felkészülés. Mint írta, azok a gárdák, melyek minél előbb elkezdik vagy végig így tréningeztek, nagy előnyben lehetnek a hátralévő mérkőzéseken.

Egy bírók nélküli edzőmeccsből nem lehet tökéletes, messzemenő következtetéseket levonni, de az irány látható, hiszen minden csapatnál elmondták az elmúlt hetekben a szakemberek, hogy szakmailag nagyon fontos, hogy mikor tudnak előbb kiscsoportokban majd kollektíven együtt edzeni, illetve azt is, hogy az éles meccsek előtt roppant fontos a három hét közös és teljes értékű edzésmunka, minél több felkészülési találkozóval megspékelve.

Feröer: a koronavírus legyőzve - interjú a magyar bajnok kapusedzővel - NB1.hu

Rettegésbe tartja a világot, de a COVID-19 legyőzhető. És már le is győzték, több helyen is, annak ellenére, hogy nincs még tökéletes gyógymód rá. Feröer-szigeteken is sikerült megállítani a terjedését, az 50 ezres lélekszámú szigetcsoport tegnap el is indította az új bajnokságot.

Az MTK honlapja egyébként a mérkőzésről készült tudósításában külön hangsúlyozta, ráadásul többször is, hogy a felkészülésben előrébb jár a Ferencváros. 

Nem véletlenül történt ez így.

Az FTC egyébként a bajnoki címe megvédésére készül, míg az MTK a Magyar Kupa megnyerésére, a kék-fehérek a Honvéd ellen szerepelnek majd az elődöntőben, a másik ágon Vid-Kövesd lesz.

Edzőjelölt lehet Budapesten a DVTK volt vezetőedzője - NB1.hu

DVTK „A klub köszöni Fernando Fernández munkáját, aki 44 NB I-es mérkőzésen irányította vezetőedzőként a Diósgyőrt. Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a DVTK egymást követő két esztendőben is megőrizte élvonalbeli tagságát, miközben több saját nevelésű játékos is bemutatkozott az OTP Bank Ligában." 

Az MTK-Honvéd párosítás érdekessége, hogy a Bozsik József Stadion felújítása miatt mindkét gárda a Hidegkutiban szokta megrendezni a meccset, ám ez most elméletileg nem lenne lehetséges.

Az nb1.hu úgy tudja, a klubvezetők viszont már egyeztettek arról, hogy jó lenne, ha az MLSZ áldását adná arra, hogy mindkét mérkőzés a Hidegkutiban legyen, de ha ez nem lehetséges, akkor nagy valószínűséggel az Illovszky Rudolfban lehet majd a visszavágó.

FRISSÍTÉS:

19.50:

19-szeres bajnokcsapat hívja Rebrovot: íme a klub feltételei - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink