Buzsáky egészségügyi okokból történt menesztése – háttér

Hivatalosan nem is volt vezetőedző.

Forrás:

Június végén lett az NB III-as III. Kerületi TVE vezetőedzője Buzsáky Ákos, és bizony döcögősen indult be a csapata a bajnokságban. Az elején két olyan vereségre is „futotta a gárda erejéből”, amikor 5-5 gólt kaptak az óbudaiak. Előbb a Puskás Akadémia második sorával játszottak 2-2-t, majd Pápán kaptak ki 5-2-re, utána otthon a Nagykanizsától 5-0-ra, majd jött egy 0-0 Sárváron, 1-1- otthon a Komárommal, majd az első siker, a Vidi II ellen idegenben 1-0-ra.
 
Innentől kezdve viszont már egyre inkább egymásra talált a vezetőedző és a csapat elképzelése. Pontosabban a technikai vezetőé és a csapaté, mert bizony Buzsáky ebben a titulusban szerepelt a mérkőzések jegyzőkönyvében, ennek volt köszönhető, hogy leülhetett a kispadra.
 
Buzsáky olyannyira népszerű lett az óbudaiak körében, hogy még saját ultra csoportja is lett. A gárda a negyedik helyen zárta az őszi szezont az NB III Nyugati csoportjában.
 
Egyébként egy héttel ezelőtt arról adtunk hírt, hogy eléggé kemény bizalomjátékot szervezett a játékosainak a vezetőedző/technikai vezető, de saját magát is alávetette a tesztnek, akárcsak Szabó Bence sportigazgató.
 
Aztán tegnap döbbenetes levél érkezett Szabótól, igen az, amelyikben Buzsáky Ákos távozása lett bejelentve. De érdemes felidézni ismételten.
 
„A III. kerületi Torna és Vívó Egylet vezetősége a mai napon azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól Buzsáky Ákos vezetőedzőt egészségügyi problémái miatt. Az Egyesület ugyanakkor minden segítséget megad a jövőben is Ákos részére, hiszünk benne, hogy ez a sajnálatos, de egyben elengedhetetlen döntés az ő gyógyulását szolgálja. 
 
Az Egyesület vezetősége Kemény Kristóf másodedző számára felajánlotta a folytatás lehetőségét, de ő jelezte, nem él az ajánlattal, hanem azonnali hatállyal kérte megbízási szerződésének felmondását, melyet az Egyesület vezetősége tudomásul vett és elfogadott.
 
 Az Egyesület mai naptól az eddigi utánpótlás szakmai igazgatót, Gál Istvánt kérte fel a felnőtt csapat szakmai munkájának irányítására.”
 
Először is: Kemény Kristóf minden elismerést megérdemel a bajtársiasságáért (nagyon ritka, hogy van még ilyen ember, nem csak a magyar fociban, hanem a világban), Gál Istvánnak meg csak sok sikert lehet kívánni.
 
A közlemény legkeményebb része, hogy Buzsáky felmentésével kapcsolatban egészségügyi okokra hivatkoznak, Szabó ugyanis ezt írta, „hiszünk benne, hogy ez a sajnálatos, de egyben elengedhetetlen döntés az ő gyógyulását szolgálja.”
 
Ilyenkor lehet kimerültségre, kiégésre gondolni, de futballista körökben más problémákról, összetettebb gondokról is szó van, mely oka lelki eredetű – ezt minden informátorunk megerősítette.
 
Az nb1.hu úgy értesült, hogy Buzsákyt többször is kérte/figyelmeztette a klub (megközelítés/informátor elmesélésének a kérdése melyik változat az igaz, mi az előbbi verzióval találkoztunk többet a háttérbeszélgetéseink/cseteléseink során), hogy ez így nem lesz jó. Úgy tudjuk, a döntés meghozatala fájdalmas volt, ezt az nb1.hu-nak küldött sorok is bizonyítják.
 
Buzsáky Ákosnak, aki nagyon tehetséges edző (több meccsét is látta ezen sorok írója és tiszta szívből szurkolt neki mindig, több okból is, legfőképpen azért, mert a pálya mellett nőtt fel és amikor NB I-es volt a klub, ott dolgozott), mielőbbi és teljes felépülést kívánunk, mert a tudására, emberi- és szakmai nagyságára szükség lenne.
 
Hajrá, Buzsáky Ákos, visszavárunk!
 
A sportigazgatóként pályája elején lévő Szabó Bence helyében meg nem biztos, hogy lettünk volna, mert egy baráttól kellett megválnia nem mindennapi körülmények között, de egy vezetőnek – akár tetszik, akár nem – mindig a klub érdekeit kell szem előtt tartania. Meg hát ugye neki is van főnöke, bár azt nem tudjuk pontosan, ki hozta meg a végső döntést.
 
Lehet egyébként, hogy pályafutása során már nem is találja magát szembe hasonlóan kemény szituációval...
 

Legfrissebb híreink