Az NB I válogatottja 1 és 10 milliós büntetésekkel fűszerezve

Az eredménynél sokkal fontosabb szempont döntene a prémiumokról!

Forrás:

Vasárnap véget ért az NB I-es bajnokság, semmi meglepetést nem szolgáltatott abból a szempontból, hogy az FTC lett az első. Az, hogy a Puskás Akadémia megelőzte a Vidit, előzetesen nem volt teljesen elvárható, míg a Paks és a Mezőkövesd szárnyalása sem, egészen az edzőváltásig. A Budafokot sokan eleve kiesőnek tartották, a DVTK-t meg utolérte a sorsa, mert évek óta csak az utolsó pillanatban maradt benn a bajnokságban.

Most jöjjön a bajnokság válogatottja, de nem kizárólag szakmai, azaz statisztikai alapon. Bárhol, bármikor felvállalom, hogy kikészülök a legtöbb statisztikai mutatótól. Most komolyan, ha állok a kezdőkörben és mindig a legközelebbi csapattársamnak odapasszolom a labdát, akkor én vagyok a legjobb osztogató?

Aligha!

Mégpedig azért, mert nem lennék túl hatékony...

Éppen ezért a válogatottamba elfogult szempontok is szerepet kapnak, mégpedig azért, mert előbb voltam szurkoló, mint bármi más, és tovább is maradok az, mint bármi más. Ez ennyire egyszerű!

Az alapfelállásom az lenne, hogy letámadjuk az ellenfelet, a játékosaimnak bátran kellene egy az egyben cselezniük, váratlanul kapura lőniük, mert szerintem a labdarúgás halála, mivel kiöli a kreativitást, hogy még azt is megmondják a játékosoknak, hogy 30 méterre, iksz csapat és iksz védő ellen a jobbösszekötő helyén mit és hogyan csináljon. A védekezést kell megszervezni, azt viszont precízen, de engem ez meg nem érdekel, mert a focit szeretem és nema  foci lerombolását.

 

Ha egy szöglet vagy oldalsó szabadrúgás után az ellenféltől az első védő kirúgja vagy kifejeli a labdát, akkor az emberemet, akinek a jó beadás lett volna a feladata, 1 millió forintra büntetem, aki meccs után nem megy oda a szurkolókhoz pacsikkal megköszönni a szurkolásukat (vereség esetén is), azt meg 10 millióra!

 

Egyébként lenne egy kapusom, négy védőm vonalban, két támadó középpályásom és négy támadóm, szintén vonalban. Semmi más célunk nem lenne, mint a labdarúgás legfontosabb pilléreinek, a szurkolóknak a szórakoztatása. Minél több gólt szeretnénk rúgni, a szerződéseinkben meg benne lenne, hogy nem az eredményesség, hanem a szurkolóink tapsai után kapnánk a prémiumot.

ÍME, A CSAPATOM!

Bogdán Ádám (FTC): Két kapus állt mellettem a kilencvenes években a Vasas Táborban. Ha ráértek (én mindig ráértem erre), ő és Gróf Dávid, utóbbi ugye most a Loki kapusa kölcsönben a Fraditól. Az utolsó bajnokikon ő védett, és úgy, hogy be is került Marco Rossi bővített Eb-keretébe. Ez mutatja, hogy képességbeli és mentálisan téren is teljesen rendben van, azok után, hogy sokáig nem védett.


Botka Endre (FTC): Szerintem az NB I legértékesebb játékosa, mert a védelem bármelyik pontján, de szerintem még szűrő középpályásnak is kiváló. Elképesztően sokat tud minden irányba futni, nagyon jók a beadásai is. Ha középen kell takarítania, akkor sem istent sem irgalmat nem ismer, nagyon helyesen.

Batik Bence (Kispest): Bőven jobb képességekkel megáldott védő, mint amit az NB I megkíván. Volt hullámvölgye neki is, de hát kinek nem... Jó a levegőben és a földön is, ha az árfolyamok olyan stabilak lennének, mint ő, sokkal nyugodtabbak lennének a világ közgazdászai és szinte mindegyik nap hatalmasakat bakizó irányítói. A labdarúgás iránti alázata példaértékű.

Bobál Dávid (ZTE): Láttam már a Kispest ifijében, ahogy bontogatni kezdte a szárnyait, láttam, ahogy bemutatkozott az élvonalban, láttam stabil kezdőjátékossá válni, és látom, hogy mit jelent Zalaegerszegnek az, hogy a ZTE-ben futballozik. Bár nem zalaegerszegi, lehet akkora legenda a szurkolók köreiben, mint a valaha volt legnagyobb egerszegi ikon, a felülmúlhatatlan Kocsárdi Gergely.

Szabó János (Paks): Mindegyik meccsen, amin játszik, az elsőtől az utolsóig becsülettel és aktuális tudása legjavát nyújtva melózik. Soha nem tudom eldönteni, hogy ő vagy Botka fut-e többet, lendületesebben és hasznosabban, a beadásaikról nem is beszélve. Ha én lennék a magyar válogatott szövetségi kapitánya, hótziher, hogy vinném az Eb-re.


Bognár István (Paks): Kötelező lenne lőnie, cseleznie, indítania, fineszesen, látványosan és élvezetesen játszania, ha nem tenné meg hozzáállásbeli okok miatt, akkor lezavarnám az NB III-ba, ahogyan az apja is megtette vele Pakson a tavasz elején. Onnantól kezdett el kerecsensólyomként szárnyalni, nem csak simán repdesni. 

Hidi Patrik (Kispest): Akárhányszor lecserélte őt Horváth Ferenc (teljesen mindegy, milyen okokból), a Honvéd játéka nagyjából össze is omlott. Ő a Kispest szíve és lelke, ha ő nincs ott a pályán, akkor a Kispest nem ugyanaz, mint vele. Arról nem beszélve, hogy a kedvenc játékelememet a bőr után ő alkalmazza a legjobban. Mert nagy kerók (és ugye a szőrözés) nélkül nem labdarúgás a labdarúgás.


Gazdag Dániel (Kispest): Kicsit jobbról kellene indulnia, mint az megszokható tőle, mióta nem a középpályán, hanem inkább a támadósorban kezd. Innentől kezdve, hogy az óriási lendülettel érkező Botka ne lökje fel és területet tudjon nyitni neki, befelé kellene cseleznie. Középre érve kényszerítők után vagy ő tudna betörni a tizenhatoson belülre, ahonnan lőhetne vagy a középen érkezőknek centerezhetne, vagy visszaguríthatná lövésre az érkezőknek mondjuk 20-ra. Mert ne felejtsük el, két Gábor Áron rézágyúja, Bognár István és Hidi Patrik érkezne a labdákra...

Hahn János (Paks): Az NB I magyar gólkirálya, klubja saját nevelésű játékosa? Kell ennél több, hogy tóduljon miatta a nép stadionokba görögtüzezni? Nem, mert ennél többel nem lehet hozzájárulni a válogatottamba való bekerüléshez.

Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC): Még mindig ő érkezik a legjobban a beadásokra, ráadásul a jelenléte is rengeteget számítana. Vissza is tud lépni a zsugákért, amiket jól tud kidobni a szélen felrobogó szélső védőknek. Ráadásul még fejjel is eléggé pöpec.

Schön Szabolcs (MTK): Nem adnék neki túl bonyolult taktikai utasításokat, íme: „Verd meg egy az egyben a védődet, majd süti be a hosszú felsőbe a lehető leglátványosabban. Ha nem akarsz minden gólt te szerezni, akkor meg add be az érkező Nikónak vagy a Janikának, ők megoldják.”

Vezetőedző: mivel nem tudom eldönteni, hogy Pintér Attila vagy Bognár György legyen az, magam vállalnám el a megtisztelő feladatot, de mindenről kikérném a véleményüket.

Legfrissebb híreink