Az igazi ok, amiért mindig meg kell verni Szlovákiát (is)!

Őszinte volt az orvos, megmondta, lehet, vágni kell a karomat!

Forrás:

Győzni kell!

Nincs mese, minden igaz magyar futballbarát ezt várja el a válogatottunktól az esti, Szlovákia elleni mérkőzésen. Mondjuk, ha északi szomszédunkkal (és ha Romániával) játszunk, bárhol, bármikor, bármilyen tét mellett, mindig ezt várja el a fanatikus közvélemény.

 

Mert a fanatizmus napok óta tetten érhető mindenhol. Drukkerek százezrei számolták már vissza a napokat hetek óta, hogy jöjjön már el végre A MECCS!

 

A meccs, melynek megnyerésével hatalmasat léphetünk annak a célnak beteljesítéséhez, hogy 2016 után a 2020-as Európa-bajnokságra is kijussunk. Ráadásul, két mérkőzést itthon játszhatnánk a megfogalmazhatatlanul gyönyörűre épülő Puskás Arénában.

Amikor Franciaországban meneteltek a magyarok (a játékosok a pályán a szurkolók meg a stadionokhoz vezető utcákban), otthon szenvedtem, mert két helyen volt eltörve a jobb vállam, de végig melóztam az egész seregszemlét. Amikor az első orvos meglátott, fejét csóválva, de legalább őszintén annyit mondott, lehet, hogy a jobb karomat vágni kell. Ettől függetlenül meg kellett tanulnom egyedül az ügyetlenebbik, a bal kezemmel mindent csinálni az életben és így a munkában is.

 

De az, hogy a magyar válogatott ott volt az Európa-bajnokságon és még meccseket is nyert, látványosan is játszott – földöntúli erőt adott. Soha nem hittem volna, hogy csak ballal sikerül majd karaktereket pötyögnöm, képet vágnom, videót szerkesztenem, posztot beágyaznom, kaját csinálnom, fogat mosnom, egyebek. De sikerült!

 

De nemcsak nekem, hanem egy egész nemzetnek erőt és motivációt adott A VÁLOGATOTT! Mindenki emlékszik még rá, hogy mi volt az utcákon, a tereken a mérkőzések előtt, alatt és után. Utóbbi „időpontban”  pláne akkor hágott tetőfokára a hangulat, amikor nyertünk is.

Hiszem, hogy ezt az eufóriát szeretné, de inkább akarja átélni mindenki. Játékos, edző, szurkoló, újságíró – tényleg mindenki!

Az említett álmok újraátélésének egyik kiemelten fontos alkotóeleme Szlovákia mai legyőzése.

Mert ha ma nyerünk, nem lesz boldogabb ember a magyar futballbarátnál.

Mi leszünk a világon a legboldogabbak és ismét bebizonyosodik, hogy a magyarokat, pozitív értelemben, még mindig a világ legfontosabb csapata, a magyar válogatott képes a legjobban egybekovácsolni.

Ezért is kell a győzelem!

MINDÖRÖKKÉ MAGYARORSZÁG!

Legfrissebb híreink