NB2 logó
NB3 logó
KözteherpénzNB Icsapatokmilliók

Újabb milliókat spórolhatnak meg a csapatok

Simon Zoltán - 2017. november 23. csütörtök 15:03
Magyarország – Mert elengedik nekik a közterheket.

Közteher-elengedéssel és mentesítéssel segítik a hazai, hivatásos sportolókat foglalkoztató sportvállalkozásokat, így a futballklubokat is egy törvénymódosítással – szeptemberig is visszamenőleg. Az így megtakarított összegeket fizetésekre is költhetik a csapatok – jelezte a csakfoci.hu.

A részleteket illetően is nyilatkozott Tiba István országgyűlési képviselő, az NB I-es Balmazújváros elnöke, aki a törvénymódosítást előterjesztette.

– A profi futballisták ugyanúgy fizetik a 15 százalékot, a terheik megmaradtak, a munkáltatóiknak, a sportkluboknak, sportvállalkozásoknak nem kell fizetniük a módosított törvény miatt a 19,5 százalékos, egyszerűsített közteher-viselési hozzájárulást (ekho). Ez minden hivatásos sportolóra vonatkozik, nem csak a futballistákra. Abban bízom, hogy ezzel segítünk azoknak a kisebb kluboknak, akik nincsenek olyan anyagi helyzetben, mint a nagyobb egyesületek. Az így megmaradt pénzt szerintem a kluboknak csak a töredéke fogja fizetésekre fordítani, sokkal inkább arra, hogy a létesítményeiket fent tudják tartani, vagy olyan plusz feltételeket tudjanak biztosítani a csapatoknak, sportolóknak, amire eddig nem volt lehetőségük, forrásuk. Segédeszközök az edzéseken, edzőtábor, és a többi – mondta Tiba a Digi Sport “Reggeli Start” c. műsorában.

A klubvezető azt is elárulta, hogy Balmazújvárosban ez havi szinten úgy 6 millió forintot jelent. Felmerült a kérdés, hogy a törvénymódosítással nem elsősorban a gazdagabb csapatok jártak-e jól mégis?

– Mindig azt halljuk, hogy nemzetközi porondon nem vagyunk versenyképesek, mert nincsenek olyan tőkeerős csapataink befektetők híján. Remélem, hogy ezt ezzel a lépéssel el tudjuk majd hárítani, és akár minőségi játékosok is érkezhetnek majd ezáltal, nem csak a labdarúgásban. (…) ne abból induljunk ki, hogy vannak a nagy klubok, akiknek tehetős szponzoraik vannak, gondoljunk azokra a csapatokra, akik esetében sajnos nincs ilyen háttér, kisebb vállalkozók és önkormányzatok tartják fenn a csapatot, és ilyenkor, év vége felé például komoly problémáik lehetnek. Szerintem a vállalkozók számára is vonzó lehet a lehetőség, hogy már adózott formában támogatnak egy csapatot és nem kell még egyszer adókra vagy járulékokra költeniük, nem fizetnek kétszer ugyanazért.

Balmazújvárosban a tehermentesítés ellenére is ragaszkodnak majd az eddig bevált gyakorlathoz, ami a fizetéseket illeti.

– Nálunk mindig lesz bérplafon. Én nem hiszek abban, hogy valaki jobb futballista lesz attól, hogy ötször annyi pénzt keres. Minden esetben meg kell találni azt az optimumot, ami egy ilyen kisvárosban, közegben még elviselhető az ott élő emberek számára. A játékosoknak pedig mindig úgy kell teljesíteniük, hogy a nézőknek soha ne azzal kelljen foglalkozniuk, hogy mennyi a játékosok keresete – tette hozzá Tiba.

Atlético Madrid-AS Roma: a szurkolók közül tudósított a legjobb magyar sportvezető - NB1.hu

Az nb1.hu Magyar Aranylabda-szavazásán a futballal foglalkozó szakírók és szerkesztőségek Vancsa Miklóst, a Vasas ügyvezetőjét választották meg toronymagasan 2016 legjobb sportvezetőjének. Vancsa már játékos korában is járta a meccseket, de nem csak akkor, amikor pályára kellett lépnie. Mert mindig ment, mendegélt, hogy ellesse az ellenfelek titkait, hogy tanuljon, és erről a jó szokásáról sportvezetőként sem tett le.

Cikk hozzászólások száma: 8

Szólj hozzá Te is!
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Uborka
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1Ferencvárosi TC41
2Videoton FC38
3DVSC31
4Budapest Honvéd28
5Újpest FC26
6DVTK25
7Paksi FC24
8Puskás Akadémia FC23
9Vasas FC21
10Swietelski Haladás20
11Balmaz Kamilla Gyógyfürdő19
12Mezőkövesd Zsóry FC16
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!