NB2 logó
NB3 logó
VasasIllovszky Stadionstadionépítés

Mégiscsak nagyobb, akár 8 ezres lehet a Vasas-stadion

NB1.hu - 2017. január 17. kedd 19:30
Budapest – A jelek szerint a legfelsőbb döntéshozók is támogatják az ötletet.
Kép forrása: m4sport.hu
Mint azt már korábban jeleztük, a közbeszerzési értesítőben egyelőre ötezer férőhelyes létesítményre írtak ki pályázatot, de többször hírt adtunk arról, hogy ennek ellenére lehetséges, hogy mégis nagyobb stadiont kap a Vasas. Ezt most a piros-kék klub ügyvezető igazgatója is megerősítette.
 
Mint ismert, az angyalföldi csapat szurkolói január elején nyílt levélben fordultak Markovits László klubelnökhöz, melyben azt kérik tőle, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy nyolcezres stadion épüljön a már bontás alatt álló régi aréna helyén. A tervek szerint a Vasas legkésőbb a 2018/19-es szezon elején térhet vissza megújuló otthonába.
 
Vancsa Miklós ügyvezető az m4sport.hu kérdésére elmondta, mind ő, mind pedig Jámbor János többségi tulajdonos maximálisan egyetért a nyílt levél tartalmával. "Nemcsak a kiváló őszi szereplés miatt, hanem a Vasas tradíciója miatt is úgy gondoljuk, hogy megérdemelne a klub egy nagyobb stadiont. Ha viszonyítunk más klubokhoz, akkor is indokoltnak érezzük ezt a törekvést. Amit tudunk, ez ügyben mindent megteszünk. Ezt a projektet Markovits elnök úr kezelte és kezeli, és szerintem jól. Ne feledjük, hogy egy éve még egy jóval kisebb, csak hosszanti, csonka lelátójú stadionról volt szó, és onnan sikerült a teljesen zárt lelátójú és fedett nézőterű, ötezer fő befogadására alkalmas létesítményig eljutni. De nem lefutott a még ennél is nagyobb befogadóképességű stadion megvalósulása, amit – úgy tudom - a legmagasabb döntéshozó szinten is támogatnak. Meg kell tenni mindent, hogy ez így legyen, de ha mégsem sikerül, akkor sem lesz okunk szomorkodásra."
 
Az ügyvezető hozzátette, az új Illovszky Stadion a Vasas SC kezelésében, de a Vasas FC használatában lesz.
 
Jó hír a Vasas-drukkerek számára, hogy a tavaly augusztusban keresztszalag-szakadást szenvedett, majd megműtött Vukasin Polekszics a csapattal tartott a mátraházai edzőtáborba, február végén visszatérhet a kapusedzésbe, márciusban pedig már meccsen is újra a csapat rendelkezésére állhat. Más kérdés, hogy az őszi idényt végigvédő Nagy Gergelytől vissza tudja-e hódítani az első számú kapusposztot.
 
A tavaszi szezont a Videoton, a Honvéd és a Vasas egyaránt 34 ponttal várja, az angyalföldiek rosszabb gólkülönbséggel szorultak a tabella harmadik helyére. A piros-kékek a következő, februári fordulóban a Szusza- vagy a Bozsik-stadionban fogadják a Haladást, amelytől a téli szünetben leigazolták Gaál Bálintot.

Cikk hozzászólások száma: 35

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
A szünetben
KERINGER ZSOLT
Tavasz 2017
TABELLA
1Videoton FC44
2Budapest Honvéd FC41
3Vasas FC38
4Ferencvárosi TC38
5Paksi FC33
6Swietelsky Haladás32
7Mezőkövesd Zsóry FC31
8Újpest FC31
9MTK Budapest FC26
10DVSC-TEVA24
11Diósgyőri VTK21
12Gyirmót FC Győr16
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!