NB2 logó
NB3 logó
Kubatov GáborFerencvárosbalhébalhézók

Kubatov fontos információt osztott meg a balhézókról

Simon Zoltán - 2017. december 02. szombat 15:13
Budapest - Kommunista idők jutnak eszébe az MLSZ büntetéséről.
Kép forrása: Origo
Magam is reménykedtem abban, hogy a másodfokú döntés során értékelik azt a munkát és erőfeszítést, amit a Ferencváros a biztonság terén elért az elmúlt években, visszaszorítottuk a rasszista, kirekesztő megnyilvánulásokat, és a megszüntettük – ettől az esettől eltekintve - a stadionunkban az erőszak minden fajtáját - mondta Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke az Origónak adott interjújában annak kapcsán, hogy az MLSZ fellebbviteli bizottsága súlyosbította a Ferencváros–Debrecen-mérkőzés szünetében történtek miatt az elsőfokú ítéletét. Kubatov közölte, szó sincs arról hogy kétségbe vonnák a büntetés jogosságát, hanem annak a mértékét, a 10 millió forintot sokallják és vitatják. Az FTC elnöke egyebek mellett beszélt Thomas Doll jövőjéről, az utánpótlás helyzetéről, és arról is, hogy melyik szakosztályokkal a legelégedettebb. 
 
Hogyan vélekedik arról, hogy az MLSZ fellebbviteli bizottsága súlyosbította az elsőfokú testület döntését a Ferencváros–Debrecen-meccsen történt szurkolói rendbontások ügyében?
Ha nem lennék jóban az MLSZ elnökével, akkor azt mondanám, hogy ez egy nagyon cinikus döntés volt, de tegyük hozzá, hogy nem is ő döntött. Az ítélet a pártállami időket idézi. Akkor volt szokás, hogy az emberek nem mertek fellebbezni a hatóságok döntése ellen, mert másodjára rendre sokkal súlyosabb büntetést kaptak. Meg kell, hogy mondjam, én magam is reménykedtem abban, hogy a másodfokú döntés során értékelik azt a munkát és erőfeszítést, amit a Ferencváros a biztonság terén elért az elmúlt években.Például, visszaszorítottuk a rasszista, kirekesztő megnyilvánulásokat, és megszüntettük – ettől az esettől eltekintve - a stadionunkban az erőszak minden fajtáját. Magam is reménykedtem abban, hogy a másodfokú döntés során értékelik azt a munkát és erőfeszítést, amit a Ferencváros a biztonság terén elért az elmúlt években. Jelen helyzetben nem arról van szó, hogy kétségbe vonnánk a büntetés jogosságát, hanem annak a mértékét, a 10 millió forintot sokalljuk és vitatjuk. Bíztam benne, hogy a 3 meccsre szóló szektorbezárásból legalább kettőt fel fognak függeszteni, és így csak egy mérkőzésen büntetik azokat a szurkolókat, sportszerető embereket, akik ártatlanok, és elszenvedői az 50 ember ostoba cselekedetének. Egyértelmű az MLSZ fegyelmi bizottságának az üzenete, a többi klub számára is: NE FELLEBEZZ, mert rosszul jársz!
 
Csányi Sándor korábban arról beszélt, a nézőszám területén mielőbb előrébb kell lépni, ez a labdarúgás szereplőinek közös felelőssége és feladata, az alapját részben az összehangolt marketingmunka jelentheti. Ez a mostani döntés mennyire van ezzel összhangban?
Korábban többször beszélt az MLSZ arról, hogy súlyos gond az alacsony nézőszám. Éppen emiatt elkeserítő, hogy pont az FTC–Videoton-mérkőzésén nem lehet majd telt ház.Az egész magyar futballnak jót tett volna, ha megtelik a stadion ezen a rangadón is.De még a minket elítélő határozat előtt a Ferencváros rendkívül nagy erőfeszítéseket tett, hogy a DVSC elleni mérkőzésen történt rendbontás elkövetőit beazonosítsa, és az így talált információkat a rendőrségnek átadja. A hatóságok munkáját aktívan és folyamatosan segítjük, átadtuk az összes kamerafelvételt, hogy közösen megtaláljuk az összes személyt, akik ezt a leszámolást elkövették a stadionunkban. Különösképpen furcsa, hogy a minket elítélő határozatban benne van, hogy könnyítettünk az előző mérkőzések szabályain. De még így is a Groupama Aréna az egyik legbiztonságosabb sportlétesítmény Magyarországon és Európában is. Nálunk a legszigorúbbak a belépési feltételek. Az MLSZ elnöke korábban több nyilatkozatában is bírálta a kártyarendszert, sőt javaslatot is tett ennek eltörlésére, mondván, hogy nem ért vele egyet.Kérdem én, ha ez nem lenne, most hogyan azonosítanánk a bűnelkövetőket?Nézze csak meg, más klubnál, mint például az Újpestnél, a kártya hiánya miatt, a kollektív büntetés elvét kénytelen alkalmazni az MLSZ. Ez annyit tesz, hogy több bajnoki fordulón keresztül zárt stadionban, üres lelátók előtt kénytelen játszani az adott csapat. Ez pont olyan, mint a húsleves hús nélkül, épp csak a lényeg hiányzik belőle. Mi tényleg mindent megteszünk, a lehetőségeinkhez mérten, hogy emeljük a nézőszámot, erre most beverik a fejünket.
 
Fellebbeznek ez ellen a döntés ellen?
El lehet menni a sportdöntő bíróságig, de erről még nem döntöttünk. A lényeg, hogy nyilván megérdemeltük a büntetést, szégyellem magam, elnökként is a történtekért. A büntetés mértékét azonban, a szurkolók 80 százalékának véleményét is tolmácsolva, rendkívül súlyosnak és érthetetlennek tartjuk.Nyilván fogok erről még beszélni Csányi Sándorral, ha találkozunk.Vági Márton főtitkárral beszéltünk, mielőtt beadtuk volna a fellebbezést, és ő is azt mondta, hogy helytállóak az érveink. Úgy látszik valami más alapján döntöttek, hiszen a büntetés mértékét több mint a háromszorosára emelték, így lett a háromból 10 millió forint.
 
A szurkolókkal kötött megállapodás életben marad?
Nem lehet 50 ostoba bajkeverő miatt több ezer embert büntetni. A megállapodás úgy szólt, hogy a stadionban nincs erőszak, sem verbális, sem fizikai. Nem azért mert ezt a jog és a törvények előírják, hanem mert ezzel az egész Ferencvárost hozták rendkívül nehéz helyzetbe. A stadionban minden egyes emberre vigyáznunk kell, de nem állíthatok mindenki mellé biztonsági őrt. A megállapodást nem tartották be egyes szurkolók.A 22 felfüggesztett szurkoló közül, 21-en a mérkőzés előtti napokban váltották ki a szurkolói kártyájukat, azaz az elmúlt 3 és fél évben, amióta felépült a Groupama Aréna, először "tisztelték meg" a csapatot a jelenlétükkel. "Nem lehet 50 ostoba bajkeverő miatt több ezer embert büntetni" Úgy vélem, hogy a szurkolói csoportok vezetőit is megtévesztették, bár ezek a személyek nem tartoznak konkrét szurkolói csoporthoz, közülük 16 –an ugyanabban az időben, azonos kapun léptek be a mérkőzésre. Anélkül, hogy bármilyen módon befolyásolnám a hatóságok munkáját, bízom abban, hogy a legszigorúbb büntetést kapják azok, akik az ominózus leszámolásban részt vettek, legyen az bűnsegéd, vagy felbujtó, vagy aktív résztvevő. Örülünk a jó hangulatnak a mérkőzéseken, a szenvedélyre szükség van, arra mindig igent mondunk, de az erőszakra soha.
 
Csalódott?
Nyilván nem esett jól a dolog. Az egész klub megítélése romlik egy ilyen eset után. Vajon ki akar egy olyan csapatot támogatni, ahol ilyen balhék történnek? Ezek az emberek, akik részt vettek ebben a magyar társadalomra is nagyon káros cselekményben, hatalmas kárt okoztak a magyar labdarúgásnak, és nem mellesleg a Ferencvárosnak is.
 
További részletek a linkre kattintva érhetőek e
 

Élő közvetítés és a gólok története a 18. forduló meccseiről - NB1.hu

Élő közvetítés és a gólok története a 18. forduló meccseiről

Cikk hozzászólások száma: 8

Szólj hozzá Te is!
LEGFRISSEBB HÍREK
2018. 10. 23. 17:39

Majdnem eldőlt Usain Bolt sorsa

Tagadták a sajtó értesüléseit.
2018. 10. 23. 16:42

Nemi erőszak vádja: Ronaldo először beszélt a sajtónak

Győzedelmeskedik az igazság?
2018. 10. 23. 16:25

Nem egyszerűen dőlt el Bardhi sorsa

Semmi meglepő nincs a nyilatkozatában.
2018. 10. 23. 15:32

Brutálciki hiba a pályán, óriási botrány lett belőle

Nem véletlen...
2018. 10. 23. 16:59

Nagyon fontos időpontváltozásra figyelmeztettek

Mert NB I-es gárdával is rangadójuk lesz!
2018. 10. 23. 13:14

Simán kaptak ki a rangadón, éleződik az alsóház - videó

Kiesési derbit rendeztek!
2018. 10. 23. 17:12

Szépirodalmi jelentés a Szolnok élre kerüléséről

Így kell szívből tudósítani!
2018. 10. 23. 13:32

"A legnagyobb gond az egóval van!" - kifakadt az edző

Nem fogalmazott finoman játékosairól.
2018. 10. 23. 14:38

Elképesztő statisztika az NB I nézőszámairól

Örüljünk is, meg nem is?
2018. 10. 23. 13:44

Rutinos bíró lett áldozata az MLSZ friss döntésének!

Tehetséges fiatalok örülhetnek ellenben.
2018. 10. 23. 12:53

UEFA: megvan, ki a legjobb magyar futballista?

Érdekes listát tettek közzé.
2018. 10. 23. 12:02

Bombameglepetés: korábbi kedvenc térhet vissza a Fradihoz!

Komoly tervei vannak!
2018. 10. 23. 09:55

Íme a tiszakécskei edző véleménye a 'Csaba elleni balhéról

Indulatokból nem volt hiány.
2018. 10. 22. 18:22

A vereség után fura nyilatkozattal rukkolt elő a Vasas-edző

Megszakadt az angyalföldiek veretlenségi szériája.
2018. 10. 23. 09:43

Balhé a rangadón: szabálytalan góllal nyertek? - videó

Mindössze egy találat döntött, így felháborodtak.
2018. 10. 22. 19:34

Komoly ajándékot kaptak a Puskás játékosai

Fordulatos meccsen játszottak döntetlent.
2018. 10. 23. 11:10

Loki Szépe szépségverseny: megvannak a döntősök - fotók

Keresik a DVSC legszebb szurkolólányát!
2018. 10. 23. 10:04

Világbajnoktól érkezett ösztönzés Dárdai Palkóhoz - fotó

Nem is akármilyen!
2018. 10. 23. 09:19

Óriási elismerés érte a magyar játékost!

Fantasztikus!
2018. 10. 23. 08:14

Európa egyik legjobb formában lévő csapata Londonban van

Tényleg remekeltek!
2018. 10. 23. 04:03

Keddi foci: Szalai a Lyon kapuját veheti be

Cristiano Ronaldo visszatér az Álmok Színházába.
2018. 10. 22. 22:27

Ez a topcsapat csábítja Ibramihovicot

Meglepő helyen folytathatja a karrierjét.
2018. 10. 22. 21:22

Világbajnok futballista leigazolásával "robbantana" a Bayern

Már januárban megpróbálják elcsábítani a kiszemeltet.
2018. 10. 22. 20:19

Egykori klubikon lehet a Real új edzője

Julen Lopetegui szedheti a sátorfáját?
2018. 10. 22. 18:50

Szalai Robben és Ribéry "csapattársa" lett

Érdekes csapatba került a magyar gólvágó.
2018. 10. 22. 17:25

Elképesztő vitája támadt Kádárnak a játékvezetővel - videó

Köpéssel is vádolják a magyar futballistát.
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1Ferencvárosi TC24
2Budapest Honvéd20
3MOL Vidi FC18
4Mezőkövesd Zsóry FC18
5MTK Budapest18
6DVSC17
7Paksi FC16
8Újpest FC16
9Puskás Akadémia FC11
10Kisvárda Master Good8
11DVTK6
12Szombathelyi Haladás5
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!