NB2 logó
NB3 logó
George F. HemingwayBudapest HonvédInterjú

Kispest, a boldogság szigete – Interjú George F. Hemingwayjel

Hatos Szabolcs - 2017. május 23. kedd 19:19
Budapest - Különleges ünneplésre készül a klubvezető

George F. Hemingway nem arról híres, hogy sablonos válaszokat ad az újságírók kérdéseire. Ezúttal sem tett így. A kispesti klubvezető interjúnkban egyebek mellett beszélt a Budapest Honvéd erősségeiről, az MLSZ-ről és Marco Rossi jövőjéről is.

 

Kispesten egész tavasszal óvatosan fogalmaztak a csapattal szemben kitűzött célokkal kapcsolatban. Az utolsó forduló előtt már kimondott cél a bajnoki cím?

- Csapatunk mindig bajnok akar lenni, akkor is, amikor a 9. helyen szerénykedik. Hogy lehetne más a cél most, amikor vezetjük a bajnokságot? Természetesen nem szabad összetéveszteni a vágyat a valósággal. A valóság csak szombat este derül ki, amikor két bajnokesélyes csapat összecsap.

 

Árulja el: az utóbbi két hazai bajnokin (Gyirmót, MTK - a szerk.) sokat „öregedett” az izgalmak miatt?

- Sokat öregedtem volna, ha már úgyis nem lennék annyira öreg.

 

Hazai pályán 9 bajnoki mérkőzés óta veretlen a Honvéd. Ebben áll a nagy titok?

- Titok pedig nincs. A Bozsik Stadion egy bevehetetlen erőd, és mi Dobó István lelkesedésével védjük.

 

Milyen érvekkel tudná indokolni, hogy ezt a bajnokságot a Honvédnak „kell” megnyerni?

- Kiváló csapat, Honvéd-nevelésű akadémista srácok, az edzők gyöngye, tisztesség a szívben, erő a lábban, a világ legjobb közönsége.

 

Apropó, hazai pálya: úgy tudjuk, minden lehetséges szektort megnyitnak szombaton. Pontosan mennyien követhetik a helyszínen a „bajnoki döntőt”?

- Körülbelül 9000 nézőt várunk. Úgy gondolom, minden szektor, amelyet megnyitunk, megtelik.

 

Honvéd-Videoton: brutális az érdeklődés az aranymeccs iránt - NB1.hu

Szinte biztos a „telt ház" a bajnoki döntőn

 

Készülnek elkülönített keretösszeggel a várható szövetségi büntetés miatt? Az örömtüzeket és a drukkerek szemével látványos szurkolást ritkán hagyja szó nélkül az MLSZ…

- Szurkolóink rendkívül fegyelmezettek, és semmi olyat nem fognak tenni, mint ahogy nem is tettek egész évben, ami büntetést érdemel. Szerintem fölösleges lenne akármilyen provokáció az MLSZ részéről.

 

Marco Rossi korábban azt nyilatkozta, hogy folyamatosan egyeztetnek a jövőjéről. Befolyásolja ezt a bajnoki cím?

- Marco Rossi jövőjének semmi köze a bajnoki címhez.

 

Még nem ért véget a szezon, ám sokan biztosra veszik, hogy több irányból már most szétszednék a csapatot. Eppel Márton játékjogára vonatkozóan hány ajánlatot utasított vissza csak az utóbbi néhány hétben?

- A lejárt szerződésű vagy kölcsönben lévő játékosokon kívül mi csak nagyon komoly ajánlat ellenében válnánk meg játékosoktól. Mi már a következő szezonra gondolunk.  

 

Lát rá reális esélyt, hogy bajnoki cím esetén, néhány erősítéssel kiegészülve ez a csapat akár a Bajnokok Ligája selejtező rájátszásáig eljusson?

- Semmilyen rálátásom nincs erre, mert nálunknál sokkal jelentősebb anyagiakkal rendelkező csapatokkal fogunk játszani.

 

Nyilván nem kérem, hogy teregesse ki a kártyáit, ám érdekelne: készül bármi különlegessel, ha a Honvéd megnyeri a bajnokságot?

- Jelenlegi diétámat félretéve reggel két krumplis pogácsával, délben pedig a Déryné bécsi szeletével fogok ünnepelni. Ez nekem elég különleges.

 

A jelenlegi szezonban nyújtott teljesítmények alapján büszke lehet a csapatra és a szurkolókra is. Kijelenthető, hogy a jelenlegi periódus kispesti szerepvállalásának legboldogabb időszaka?

- Természetesen nagyon örülök jelenlegi szereplésünknek, de az én boldogságom nem a helyezéstől, hanem az engem körülvevő közegtől függ. Én még nem voltam boldogtalan, mióta megérkeztem Kispestre. 

Cikk hozzászólások száma: 5

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Szürke
KERINGER ZSOLT
„Saját nevelés előnyben?”
TABELLA
1Budapest Honvéd11
2Videoton FC11
3DVTK8
4Vasas FC7
5Mezőkövesd Zsóry FC7
6Ferencvárosi TC7
7Swietelski Haladás6
8Paksi FC6
9Újpest FC6
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő5
11DVSC2
12Puskás Akadémia FC2
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!