NB2 logó
NB3 logó
George F. HemingwayHonvédátigazolási hírekMarco RossiDavide Lanzafame

Hemingway elmondta, miért ment Rossi, miért maradt Lanzafame

Simon Zoltán - 2017. augusztus 11. péntek 11:56
Budapest – Bérsapkát vezetne be a bajnok tulajdonosa.

Abajnok Budapest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt arról, hogy bértömeg sapkát vezetne be, és hogy a labdarúgás vezetőire nem jellemző, hogy előre néznének. Elmondta továbbá, hogyan lehetne több szponzor a labdarúgásban.

 

George F. Hemingway a csapat idei célkitűzéseiről elmondta, nemzetközi kupaindulást érő helyen szeretnének végezni. Szóba került a korábbi edző, Marco Rossi, aki a bajnoki cím után távozott: „Azt mondja, nem kapott megfelelő ajánlatot. Szerintem ez igaz, nem kapott neki megfelelő ajánlatot, mert kevés volt a pénz” – nyilatkozta a tulajdonos, aki hozzátette, az elképzelések nagyon távol voltak egymástól. „Ő a pénz sokszorosát kapja Dunaszerdahelyen, semmiféle lehetőség nem volt, hogy annyi pénzt adjunk neki, amennyit ő szeretett volna.”

 

 

 

A csapat egy kulcsjátékosáról is nyilatkozott, aki maradt a nyáron: „Lanzafame szeretett volna maradni. Ha egy játékos úgy áll a tárgyalásokhoz, hogy szeretne maradni, akkor az könnyebb, ha úgy, hogy el akarok menni, de ha nagyon sok pénzt adnak, itt maradok, azzal nem szeretek tárgyalni. Azokat a játékosokat akarom megtartani, akik itt akarnak maradna. Aki nem, azzal csinálunk valamit.” Kifejtette, biztosan nem a pénz az, ami miatt a Honvédnál akarnak maradni a játékosok, mert máshol többet fizetnek, hanem mert jól érzik magukat a klubnál. „Olyan tisztességes környezetet teremtünk, ami a labdarúgásban olyan ritka, mint a fehér holló. Mi azt tesszük, amit mondunk, és azt mondjuk, amit tenni fogunk. A helyzet annyiban változott, ne értse félre, amit mondok, hogy a labdarúgóknak most kifizetik a béreket, mert megvan rá a fedezet, de az, hogy az emberek a szavukat tartják dolgokkal kapcsolatban, az nem jellemző a labdarúgásra.” Úgy gondolja, 2010 óta nagy fejlődésen ment keresztül a magyar labdarúgás, ezért fizetőképesek a klubok, de a jövőkép szerinte nem fényes. „Úgy látom, ha azt a trendet, ami megindult 2015-ben, ami béremelkedésekhez vezetett, nem fogjuk meg egy bérsapka tömeggel, 3-4 éven belül több klub csődjéhez vezet majd. Nem akarok vészmadár lenni, de azt gondolom, a labdarúgás vezetőire nem jellemző az, hogy előre néznek, hanem inkább a mával foglalkoznak. De ez egy olyan veszély, amit én látok, és azt gondolom, ők is fogják látni, csak lehet már 3-4 év múlva” – nyilatkozta a sportvezető, aki bértömeg sapkát javasol. „Nagyon nehéz fenntartani a csapatokat, és ha nem vigyázunk, akkor ez bajt is okozhat nekünk, amit nem szabadna. Megvan minden, van állami támogatás, utánpótlás-támogatás, sok szép dolog van, stadionokat építenek, de nem szabadna ezt odáig vinni, hogy nem foglalkozunk a jövővel, és a jövővel most kellene foglalkozni, az már itt van.”  

 

A Budapest Honvéd BL-selejtezőjén az egyik reklámtáblán ez a felirat volt olvasható: Az egyetlen bajnok szponzor nélkül. A szponzorkérdésről is beszélt George F. Hemingway a Mai helyzetben, elmondta, a rendszerváltáskor kivonult az állam a sportból, majd jöttek szponzorok, aztán a szponzorok szinte teljesen kivonultak a labdarúgásból különböző okokból.

 

„Aztán a 2000-es években a kormány teljesen elhanyagolta a sportot, a labdarúgást pedig kimondottan gyűlölték azok, akik a sportot irányították, ezért aztán 2010-re minden haldoklott. 2010-ben a kormány bejött, és próbál segíteni, de az üzleti szponzoráció nem tért vissza” – mondta el véleményét, és arra is kitért, mi kell ahhoz, hogy visszajöjjenek a támogatók: „Meg kell a stadionokat építeni, hogy legyen olyan hely, ahol lehet kiakasztani molinót, és nem néz ki olyan rosszul, hogy a szponzor ne akarjon ott lenni. Kell egy rendezett helyzet, ami most van, kell egy rendezett bajnokság, normális, erkölcsöket betartó vezetők, normális játék, kell a játékszínvonalnak emelkednie, és a legfőképpen vissza kell hozni a stadionba a nézőket. Mi az utóbbi két évben előbb 30, majd további 40 százalékkal emeltük a nézők számát a Bozsik-stadionban. Nem elég, még sehol sem vagyunk, meg kell duplázni legalább, de azt gondolom, jó úton vagyunk, marketingmunkát végzünk. Javasoltam 3 éve már az MLSZ-nek, hogy kellene egy marketing platformot csinálni, amit minden klub követne, és erre építhetnék a klubok saját marketing munkáját. Eddig ez nem talált kedves fogadtatásra, de ez a jövő, ezeket mind meg kell tenni, és akkor lesznek olyan csapatok is, akik bejutnak itt-ott a csoportkörökbe, ez nagyon fontos. A magyar válogatott sikere nem fog különösebben kihatni a klublabdarúgásra.”     

 

Ma rajtol az NB III-as bajnokság - NB1.hu

Ma rajtol az NB III-as bajnokság

Cikk hozzászólások száma: 0

Szólj hozzá Te is!
NB2
Gyász: így emlékeznek a Szparinál Lázár Bencére

Gyász: így emlékeznek a Szparinál Lázár Bencére

Nyíregyháza - A csütörtökön elhunyt futballistát Nyíregyházán is gyászolják.
Már az élvonalra készül Kondás csapata, innen igazolhatnak

Már az élvonalra készül Kondás csapata, innen igazolhatnak

Kisvárda - Kényelmes helyzetből várhatják a folytatást a kisvárdaiak.
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Búcsú Side-től
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1Ferencvárosi TC41
2Videoton FC38
3DVSC31
4Budapest Honvéd28
5Újpest FC26
6DVTK25
7Paksi FC24
8Puskás Akadémia FC23
9Vasas FC21
10Swietelski Haladás20
11Balmaz Kamilla Gyógyfürdő19
12Mezőkövesd Zsóry FC16
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!