NB2 logó
NB3 logó
FerencvárosFradibalhébizonyítékok

Bizonyítékokat mutat be a Fradi a balhéról - élő közvetítés

Simon Zoltán - 2017. november 10. péntek 10:15
Budapest - Döbbenetes felvételek

Sajtóbeszélgetést szervezett délelőttre a Ferencváros vezetősége, a téma természetesen a szombati, FTC-DVSC mérkőzésen történtek voltak. A klub vezetői ugyanis bemutatták a sajtó számára az eddig feltárt bizonyítékokat.

 

Az összejövetelt Nyíri Zoltán operatív igazgató és Volly György sajtófőnök tartotta, de ott volt Baranyai Imre, a Fradi Biztonsági Szolgálat vezetője is.

 

Volly köszöntötte a sajtó résztvevőit az összejövetel elején, azokat is, akiknek nem harmonikus a Ferencvárossal a kapcsolatuk. Hozzátette, a személyiségi jogok védelme miatt nem készíthet a sajtó fotókat és videókat rendőrségi kérésre. Az FTC az elmúlt időszakban 59 kérdést kapott a sajtótól, ezekre mind most válaszoltak.

 

10.00: Baranyi kezdte a videózást, első felvételen szkenneresek vezérszurkolóját és társát támadta meg 40 csuklyás. Több szögből is megmutatták a felvételeket.

 

 

10.21: Nyíri megerősítette, hogy két súlyos sérült volt, de már elhagyták a kórházat. Barokkos túlzásnak tartja, hogy Bonyha támadt.

 

10.22: A Fradi nem tudja vizsgálni, milyen előéletei vannak a drukkereinek. Az viszont biztos, akiket beazonosítanak, azok nem járnak többet meccsre, a többi a zsaruk dolga. Nyíri magáról a hangulatról és az élményről azt mondta, fantasztikus volt.

 

10.23: Remek a megállapodás, a béke a Fradi Táborral, tegnap is találkoztak velük. A meglévő biztonsági intézkedéseket kell erősíteni. Már 11 személyt azonosítottak be, százszázalékosan, ők már nem mehetnek Fradi-meccsre, az azonosítást a rendőrség végzi.

 

Újpesti per a címerért: legújabb fejlemények és összefoglaló az eddigi fejleményekről - NB1.hu

Újpest per a címerért

10.25: Előre eltervezett, csoportos tett volt, erre az egyesületek nem tudnak fölkészülni. Nyíri összehajtott egy „bankkártyát”, amiből azonnal kést tudott csinálni, így kerülhetett be az a pályára. A Fradi részben adott engedélyt a meccsen történt pirotechnikázásra.

 

10.27: Bíznak benne, hogy a csoportok, a visszatérők, és akik eddig is bejártak, nem balhéznak majd. A Fradi belement abba a szurkolói kérésbe a meccs előtt, hogy ne izomemberek legyenek a beengedők, és a szektorok alatti krízis központot is máshová helyezték, de ezentúl minden úgy lesz, mint volt. A Groupamát továbbra is a legbiztonságosabb stadionnak tartják.

 

10.29: Nyíri kijelentette, az előzetes tárgyalásokon arról volt szó, senki nem fog balhézni senkivel…

 

10.30: Mostantól szigorúbb beléptetés lesz. A biztonsági szolgálat annak megfelelően működött közre a meccsen, ahogyan a klubvezetők megállapodtak a szurkolókkal. De minden visszatér a megszokott kerékvágásba. De vizsgálják a biztonságiak felelősségeit is.

 

10.31: Kilencen a visszatérők közül, ketten az eddig is bennlévők közül kaptak felfüggesztést a Fraditól a vizsgálat végéig. Akinél kés volt, szintén közöttük van. Továbbiak a vizsgálat lezárultával lesznek.

 

10.33: Megmarad az együttműködés a Fradi Táborral. Nem kellett volna jelezni a biztonságiaknak, hogy a késsel védekező benn volt a stadionban, hiszen tudtak róla, látták, de az volt a megállapodás, hogy semmilyen balhé nem lesz.

 

10.34: Baranyai elmondta, ha a lelátón van a rendbontás, azonnal megakadályozzák. A megállapodás miatt nem ott székeltek, ahol eddig, ha így teszik, akkor ők rúgják fel a megállapodást.

 

10.36: Nyíri azt mondja, a rivális biztonsági cég vezetője (két nagy ilyen van) is azt nyilatkozta, hogy a szakszerűen jártak el a Fradi biztonsági emberei.

 

10.37: Akik nincsenek felfüggesztve, ott lehetnek Pakson, ha tudnak jegyet kapni. A pályarendszabályt nem utasították el az ultrák.

 

10.39: 50 másodperc alatt értek oda a biztonságiak a helyszínre, addig viszont nagy volt a balhé. Aki késsel védekezett, azért nem kapott előre külön őrt, mert ha ő kap, akkor mindenki mást is kell egyesével védeni. Bonyha próbált a rendes kapun belépni (a Digi Sportnak is megvan ez a felvétele, ám ezt kivágták a tévénél), a problémamegoldó kapun nagyjából 40-50 ember megy be meccsenként, ilyen vagy olyan okok miatt. Tehát nem csak Bonyhát engedték be ott.

 

10.40: Csütörtökön tárgyalja az MLSZ a Fradi enyhítési kérelmét, ha jogerősen le kell zárni a szektorokat, akkor a Fradi Tábor tagjai nem tudnak részt venni az említett bajnokikon.

 

10.41: Azon dolgoznak, hogy minden elkövető be legyen azonosítva. Volt a támadók közül, aki kétszer is átöltözött, ez is az előre eltervezést mutatja. Volt olyan, akinek a barátnője vitte be a váltóruhát.  Nyíri kijelentette, előre megszervezett, sokakat bevont támadás volt. A rendőrség hatalmas erőkkel nyomoz az összes elkövető után.

 

10.44: Lényeg tehát, nem a Fradi, hanem a rendőrség azonosít, eddig 11 van meg a nagyjából 40 elkövetőből, akik egyértelműen a balhé kezdeményezői. Olyan megállapodás nem volt, hogy Bonyha nem lehet ott a meccsen, arról volt szó, hogy a visszatérők megígérték, Bonyha nem lesz bántva.

 

10.46: Csütörtökön tárgyalja az MLSZ az ügyet. Eddig, tárgyalás nélkül hoztak ítéletet, a tárgyaláson hoznak még egyet, az ellen lehet fellebbeznie a Fradinak.

 

10.48: A kríziskezelési egység mindenhová visszatér, 20 másodperc alatt ott tudnak lenni mindenhol, hogy rendet tegyenek. Nyíri leszögezte, senkinek a fejébe nem látnak bele, ki akar támadni, de aki megteszi, azt megállítják. Hozzátette, a szurkolói csoportok vezetői mindenben segítenek nekik, mert rájuk sem vetnek jó fényt az események.

 

10.50: Vége!

 

Urbi et Orbi: Urbán Orbánt is kiosztotta - NB1.hu

Urbán beszólt Orbánnak

Cikk hozzászólások száma: 5

Szólj hozzá Te is!
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Búcsú Side-től
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1Ferencvárosi TC41
2Videoton FC38
3DVSC31
4Budapest Honvéd28
5Újpest FC26
6DVTK25
7Paksi FC24
8Puskás Akadémia FC23
9Vasas FC21
10Swietelski Haladás20
11Balmaz Kamilla Gyógyfürdő19
12Mezőkövesd Zsóry FC16
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!