NB2 logó
NB3 logó
magyar átigazolási hírekátigazolási hírekaz 5 legmegdöbbentőbb átigazolás

Az átigazolási időszak eddigi öt legdöbbenetesebb váltása

Simon Zoltán - 2017. január 17. kedd 08:01
Magyarország – A klubváltás nem élet és halál kérdése, sokkal több annál.

Eltelt az átigazolási időszak fele és már eddig sem maradtunk érdekes transzferek nélkül. Nézzük meg az eddigi öt legérdekesebb, legdrágábbnak titulált játékos klubváltást. A prímet a Puskás Akadémia és a Ferencváros viszi, de a Vasas is nagyot dobott. A Kispestről távozó játékosokat brutális módon támadták a kispesti ultrák, de szerencsére nem fizikailag, hanem verbálisan, meg mezégetéssel. Hiába, a labdarúgás (és azon belül egy-egy átigazolás), nem élet és halál kérdése, hanem sokkal több annál.

 

Botka Endre Budapest Honvéd - Ferencvárosi TC

Talán a legnagyobb port kavaró átigazolással kezdjük. Nagyjából egy hónappal ezelőtt jelezte az nb1.hu, hogy a rivális gárdába igazolhat a 22 esztendős védő, majd miután hivatalos lett az átigazolás, a szurkolók felháborodás gyanánt elégették a játékos mezét. Botka jelenlegi értéke a transfermarkt szerint 400 ezer euró. Ha a Fradi távozóit nézzük, akkor teljesen érthető ez az igazolás, hiszen a védelemből távozott a kulcsember Cristian Ramirez is, de további változások is várhatóak. Véleményem szerint Botka tökéletes szerzemény a zöld-fehéreknek, később csak profitálhatnak belőle mind a pályán, mind gazdasági szempontokból. A kérdés csak az, mennyire lennénk a helyében a kispestiek elleni mérkőzések alkalmával.

 

 

Prosser Dániel Budapest Honvéd - Puskás Akadémia

A piros-feketék nevéhez fűződik a második legfurcsábbnak tartott transzfer is. Prosser Dániel mindössze csak 20 éves, a viszonylag stabil NB I-es szereplést váltotta NB II-esre. A korábban Angliáról álmodó játékos így úgy tűnik, erről lemondhat egy kis (vagy nagy?) időre A támadó értéke a transfermarkt szerint jelenleg 250 ezer euró. A kezdőcsapatba való kerülésért mindenképpen nagy küzdelmet fog vívni Molnár Csabával, bár nagyon úgy tűnik, a kispesti nevelésnek van erre a posztra több esélye.

 

Hegedűs János Szombathelyi Haladás - Puskás Akadémia

Ahogy Felcsútra került, Pintér Attila vezetőedző rögtön megkezdte a csapat építését. Prosser Dániel után a védelemben is beerősített. Miért áll ez a szerződtetés a harmadik helyen? Nézzük meg azt, hogy 20 évesen miért váltana az ember az NB I-ből az NB II-be? Ezt a kérdést inkább ne boncolgassuk (mert egyébként Pintér Attila és a felcsúti körülmények miatt bőven vannak szakmai okai is a Puskás Akadémiába való igazolásoknak), az viszont biztos, hogy a mezőny nem lesz ismeretlen Hegedűsnek, hiszen a Budaörs csapatánál is játszott korábban. A tehetséges játékos jelenlegi értéke a transfermarkt szerint 200 ezer euró.

Busai Attila Ferencvárosi TC - DVTK, Bognár István DVTK - Ferencvárosi TC

Nálam ez a csere áll a negyedik helyen, hiszen biztos vagyok benne, hogy Bognár Istvánt tökéletesen fogja pótolni a 27 esztendős támadó. A másik dolog, amiben biztos vagyok, hogy Bacsa Patrikkal tökéletes duót fognak alkotni (már ha közösen kezdenek és Bacsa is marad, akit már összefüggésbe hoztak a Vasassal). A jelenlegi értéke a játékosnak 150 ezer euró, azonban a csere miatt ingyen jutottak a miskolciak hozzá. Bognár helye is érdekes a Fradiban, sokak szerint Hajnal Tamás pótlására vették a zöld-fehérek, ám biztosak vagyunk benne, bőven lesznek olyan alkalmak, amikor a két karmester irányításával rohamozza majd a Ferencváros az ellenfelek kapuját.

Gaál Bálint Szombathelyi Haladás - Vasas

Elérkeztünk az eddigi utolsó, döbbenetes átigazoláshoz. A Vasas fiatalokra épített játékstílusa megér egy misét. Gaál Bálint is még csak 25 éves, a 2016-os év egyik legjobbja volt. Előző gárdájában, az első félévben, 7 gólt szerzett, ami minimum említésre méltó. 

 

Szabó Róbert

Cikk hozzászólások száma: 15

LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Egerek és emberek
KERINGER ZSOLT
Tavasz 2017
TABELLA
1Videoton FC44
2Budapest Honvéd FC41
3Vasas FC38
4Ferencvárosi TC38
5Paksi FC33
6Swietelsky Haladás32
7Mezőkövesd Zsóry FC31
8Újpest FC31
9MTK Budapest FC26
10DVSC-TEVA24
11Diósgyőri VTK21
12Gyirmót FC Győr16
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!