NB2 logó
NB3 logó
VideotonVideoton FCKovács ZoltánLazovicsVinícius

A Videoton sportigazgatója gyakran csak mosolyog a bírálókon

NB1.hu - 2017. március 30. csütörtök 13:58
Székesfehérvár – Megvédte a keménységéért kritizált Lazovicsot.

 

Eseménydús napokon van túl Kovács Zoltán, aki a játékosmegfigyelők társaságában Brazíliában töltött el egy hetet. A Videoton sportigazgatója a dél-amerikai tapasztalatokról, a szezonkezdésről és Vinícius válogatottságáról nyilatkozott a klub honlapjának, de szóba kerültek a Danko Lazovicsot ért - sajtóban megjelent - kritikák is.

 

Thomas Doll kemény kritikával illette Bernd Storckékat - NB1.hu

Hadnagy Zsolttal és Balogh Tamással a brazil piacot mértétek fel az elmúlt napokban. Milyen tapasztalatokkal zárult az utazás?

Most mondhatnám azt, hogy a legnagyobb brazil klubok akarnak velünk együttműködni és brazil válogatott játékosokért mentünk, de maradjunk a realitások talaján. Nem konkrét játékosért mentünk, hanem azért, hogy személyes benyomások alapján ismerjük meg a brazil piacot és a brazil futballrendszert. Ott most a regionális bajnokságok zajlanak, A1-es, A2-es, A3-as, valamint utánpótlás-találkozókat tekintettünk meg, egy nap akár 2-3 meccset is. Olyan sztárcsapatokat is láttunk, mint a Corinthians vagy a Sao Paulo, a Santosnál pedig nem mérkőzésen jártunk, hanem a klub képviselői fogadtak minket. Nagyon jó érzés volt, hogy az ilyen nagy, világszinten ismert egyesületek is partnerként köszöntöttek, és amikor a Vidi ambícióiról beszéltünk, akkor elismerték, nem is gondolták volna, hogy Magyarországon ilyen célokat tud kitűzni maga elé egy klub. Szóval ismerkedéssel telt az út, valamint azzal, hogy a kinti játékosokat megpróbáltuk elhelyezni a saját rendszerünkbe. Azt nem kell bemutatnom, hogy a kinti játékospiac milyen minőséget képvisel. A kiemelt tehetségek persze a sztárklubokat választják, de akadhatnak olyan játékosok, akik valamiért a tehetségük ellenére sem kerülnek ezekhez az együttesekhez – nekünk őket kellene megtalálnunk.

 

A bajnoki szünetben az állampolgársági eskü letétele után Vinícius Paulo bemutatkozott a magyar válogatottban is.

Igen, és ismerve a játékosok között fennálló viszonyt és a csapat kémiáját, az egész csapat nevében mondhatom, hogy nagyon büszkék vagyunk Vinire. Eddig is mindenki kedvelte és tisztelte, természetesen a bemutatkozásnak is nagyon örülünk. Már korábban is mondtam, hogy szerintem Paulo válogatott szintű labdarúgó, örülök, hogy a szövetségi kapitány is így látja.

 

Vinícius honosítását és válogatott kerettagságát általánosságban pozitív sajtóvisszhang kísérte, Danko Lazovicsot viszont egy-két cikkben érte már kritika a tavaszi idény során. Henning Bergtől egy szurkoló kérdezte meg a vele folytatott chat során, hogy mi erről a véleménye – a vezetőedzőn megvédte támadót.

Dankót talán nem is kell megvédeni, szerintem örüljünk annak, hogy ilyen képességű labdarúgó játszik a magyar bajnokságban. Az eddigi meccsek során bebizonyította, hogy a liga egyik legjobbja, és ezt nem csak a góljai, gólpasszai mondatják velem, hanem az is, hogy minden találkozón olyan megmozdulásai vannak, amelyekért élmény kijárni a stadionba. Az szerintem komolytalan dolog, ha valaki azzal támadja, hogy nem a jövő embere. Harminchárom éves játékosról van szó, meg lehet nézni, hogy pár éve milyen szintű csapatokban volt meghatározó szerepe, de a Vidiben is hatalmas motivációval játszik, valamint az összes klub által elérhető, objektív InStat-adatok sem hazudnak. Azt persze tudom én is, hogy Danko nem megy a szomszédba egy kis csibészségért, de más csapatokból tudnék mondani olyan játékosokat, akiknek meg egy meccset sem szabadna végigjátszaniuk. Azt a kérdést egyébként sehol nem láttam feltéve, hogy miért nem védik meg jobban a játékvezetők a játékost, amikor gyakran alattomos szabálytalanságokkal állítja meg az ellenfél? A bírálatoknál mindig megnézem, hogy ki és miért mondja, és gyakran csak mosolyogni tudok rajtuk. A szurkolóinknak pedig csak azt javaslom, élvezzék tovább a játékát, ahogyan eddig is tették. De ha már róla van szó, nagyon fontosnak tartom, hogy Juhász Roland mellett van még egy hasonló karakterű, nagy nemzetközi rutinnal rendelkező játékosunk is, ők ketten párban nagy erőt adnak a többieknek.

 

Cikk hozzászólások száma: 0

Szólj hozzá Te is!
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Videoton FC58
2Ferencvárosi TC56
3Újpest FC38
4DVSC37
5Budapest Honvéd37
6Paksi FC36
7Puskás Akadémia FC33
8Swietelski Haladás31
9DVTK30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő28
11Mezőkövesd Zsóry FC28
12Vasas FC27
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!