Magyar focihírek
minden mennyiségben
NB2 logó
NB3 logó
PNDRGN logó
FerencvárosbalhéTáborreakciósajtótájékoztató

A Fradi Tábor vezetőinek egy-két emberrel el kell beszélgetniük

Simon Zoltán - 2017. november 10. péntek 14:30
Budapest – Másképpen ítélik meg Bonyha szerepét.
Kép forrása: Farkas Zsolt/nb1.hu (képünk illusztráció)

A Fradi-DVSC mérkőzésen történt események kapcsán az nb1.hu minden álláspontot és megjelenő információt igyekezett és igyekszik ismertetni! Megírtuk, remek volt a hangulat, jó volt a meccs, hírt adtunk a balhéról, az arra adott reakciókról (klub, rendőrség, SZSZJN, a késelő barátnője, klublegendák levele az ultráknak, a kormány álláspontja, Szeiler nyilatkozata, a Tábor és a klub közös közleménye, az FTC pénteki sajtótájékoztatója), az MLSZ Fegyelmi Bizottság büntetéséről és a közéleti honlapokon megjelenő beszámolókról, hírekről, információkról.

 

Amelyik fél nyilatkozott, vagy közleményt juttatott el az nb1.hu-hoz, az kivétel nélkül, illetve a véleményezésünk hiányában kapott helyt az oldalon. Ezek, a továbbiakban is így maradnak! Mert az állásfoglalás nem a mi dolgunk, mivel nem nyomozóhatóság, hanem híreket is közlő honlap vagyunk.

 

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott a klub, az ilyen jellegű, kiemelt eseményekről több, mint 10 éve jelentkezünk élő, szöveges tudósításokkal (Facebook élő videót is évek óta használjuk), de most először fordul elő, hogy az eseményen elhangzottakra pontokba szedve közlünk egy reakciót. Mert a FradiMob így reagált a legújabb bejelentésekre. Ezt is, mint minden hasonló esetben, változtatás és véleményezés nélkül közöljük.

 

Bizonyítékokat mutat be a Fradi a balhéról - élő közvetítés - NB1.hu

A Fradi balhé bizonyítékai

10.46: Megállapodás volt, hogy a visszatérő szurkolók nem bántják a korábbi vezérszurkolót. Fradimob: Nem volt ilyen megállapodás. A szkenneres szurkolókra vonatkozott ez, de a srácok jelezték, hogy a korábbi vezérszurkoló elmúlt évekbeli provokatív viselkedése, fenyegetőzései miatt, nem tudnak garanciát vállalni a személyére. Ezért kérték a mérkőzés előtti napokban az összes érintettet, klub és security vezetőket illetve Bonyhát, hogy ne jöjjön a kapu mögé, akadályozzák azt meg. 

 

10.44: Nem növelik a biztonsági őrök számát a stadionban, ellenben átcsoportosítás lesz. Fradimob: Most már ez felesleges. A Debrecen meccsen is az lett volna. Ott egyszerűen nem kellett volna beengedi a probléma forrását.

 

10.41: Az MLSZ döntése egyelőre nem jogerős a szektorbezárásokkal kapcsolatban. Amennyiben visszakéri a jegy árát valaki, akinek oda szól a jegye a következő három hazai meccsre, visszakapja, cserélni is tudja, viszont B-típusú szurkolói kártyával az ezen kívüli szektorok nem látogathatók a megegyezés értelmében. Az MLSZ első fokú döntése értelmében az Üllői út felőli kapu mögötti szektorok lesznek zárva a soron következő három hazai meccsen (Videoton, Honvéd, Balmazújváros). Fradimob: Reméljük az MLSZ felfüggeszti a szektorbezárásokat. 

 

10.40: A szürke ruhás férfi a rendes kapun próbált bemenni (a vénaszkenneres kapun), ott erre nem volt lehetősége, mert a keze egy sérülés miatt be volt kötve. Ezért ment be a problémamegoldó kapun. Ott minden meccsen körülbelül 40-50 ember lép be a stadion területére. Fradimob: Vicceltek? Bandázs volt a kezén, amit ő is elismert. Illetve a lelátón már nem volt ez rajta. Ilyen gyorsan meggyógyult? Igen sok embert érdekelne a recept. És. A vele tartó másik három ember miért a problémamegoldó kapun ment be? Ott is mindenkinek a szkenneres keze volt sérülve? Miért kell hülyének nézni az embereket.

 

10.38: A biztonsági szolgálat azért nem avatkozott közbe, mert abban a pillanatban messzebb tartózkodtak az esettől. Fradimob: a biztonsági szolgálat tudott a problémáról. Egy hete volt felkészülni, kidolgozni a megoldást. Az első félidő nem szólt másról, mint tanakodásról. Kiemelni vagy sem. A security ki akarta emelni, de valaki fentről azt az utasítást adta, hogy nem. 

 

10.35: A Paks-FTC jövő heti bajnoki mérkőzésre, akinek érvényes jegye van,elutazhat, beléphet az idegenbeli meccsre. Fradimob: szuper.

10.33: A klub kitart a szurkolói megegyezés mellett, továbbra is lehet vénaszkennelés nélkül belépni. Fradimob: korrekt.

 

10.32: A 11 felfüggesztett kártyából 9 olyan kártya, ami a most visszatérő szurkolók birtokában volt. A szürke ruhás késelő is köztük van.

 

10.31: A klub mindenki felelősségét vizsgálja, így a biztonsági szolgálatét is. Ez a vizsgálat még nem zárult le. Fradimob: Korrekt. Ha már az átvilágítás eredményét nem láttuk, talán ezt.

 

10.30: Alaposabb átvizsgálás várható a jövőbeli hazai mérkőzéseken a Groupama Arénában. Fradimob: Nem az átlag szurkolókkal kell kibaszni, hanem a kiskapukat kell bezárni.

 

Urbi et Orbi: Urbán Orbánt is kiosztotta - NB1.hu

Urbán beszólt Orbánnak

10.28: Nem szigorúbb, hanem az eddig megszokott biztonsági ellenőrzés lesz a stadionban. Korábban a kríziskezelő egységet kivonták a B-szektorok alól. Ez az egység, most visszatér oda.Fradimob. Sajnos ezt sokan ujabb provokációnak élik majd meg. Teljesen felesleges. Főleg Cs.Mihály security középvezető fenyegető üzenete után. Mondjuk ki nyiltan. Az első meccsen Bonyhát küldték oda valakik, hogy kiprovokálja a balhét, a következőn a kriziskezelők feladata lesz ez. 

 

10.26: A klub szerint nem könnyű a biztonsági szakemberek dolga, akiknek a kést kellett volna megtalálniuk, hiszen az akár egy bankkártya méretű eszköz is lehet, amelyet össze is lehet hajtani. Fradimob: Ez igaz.

 

10.25: Jelenleg 11 ember van beazonosítva, ezt egyébként a rendőrség végzi. A Ferencváros érez felelősséget, azonban hangsúlyozza, hogy mindezt megakadályozni nem tudták volna. Fradimob: A beazonosítást a rendőrség végzi. Akkor kérjük Nyíri és Volly urakat, hogy ne írjanak olyan közleményt, ne mondjanak olyat, hogy a szurkolói csoportvezetők adják fel a társaikat, mert ez nem igaz, és kicsit olyan a feelingje, mintha ezen két klubvezető folytatná a sakkozást, feszültséget szítani a csoportok és emberek között.

 

10.24: A klub szerint bevált a megállapodást, amelyet Kubatov Gábor klubelnök kötött a visszatérő szurkolókkal, akiknek vezetőivel együttműködve azonosítják be a tetteseket. Újra: Fradimob: A beazonosítást a rendőrség végzi. Akkor kérjük Nyíri és Volly urakat, hogy ne írjanak olyan közleményt, ne mondjanak olyat, hogy a szurkolói csoportovezetők adják fel a társaikat, mert ez nem igaz, és kicsit olyan a feelingje, mintha ezen két klubvezető folytatná a sakkozást, feszültséget szítani a csoportok és emberek között.

 

10.22: A klub információ szerint a két sérült már elhagyta a kórházat.

 

10.21: A klub a rendőrséggel együttműködve jár el, minden felvételt, adatot átadott a klub a rendőrségnek. Köztörvényes bűncselekményről van szó. Akiket azonosítanak a felvételeken, felfüggesztik a kártyájukat, ők semmilyen ferencvárosi eseményre nem jöhetnek be a nyomozás végéig. Fradimob: Ennyi.

 

10.20: Volly György, a Ferencváros sajtófőnöke most ismerteti az 59 kérdés az üggyel kapcsolatban, illetve a válaszokat is. Fradimob: Hát talán neki most pont nem kéne megszólalni. Max a lemondását beadni. És különben is, mióta irányítja a securityt?

 

10.15: A videón tisztán látható, hogy a támadók eltakarták az arcukat. Most egy másik kameraállásból is megtekintjük az eseményeket, jól látható, hogy szervezett támadásról lehet szó, a többnyire fekete ruhát viselők, akik a B1-es szektorból jönnek, sietve érkeznek a támadás helyszínére. Célirányosan mozogtak, a felvétel alapján nagyon jól tudták, hogy kit, hol keressenek. Fradimob: Na akkor essen szó egy kicsit a saját szarunkról is. A tábor vezetőink egy vagy két emberrel kell igen mélyen elbeszélgetni. Aki lázította a fiatalokat. Aki a tűzbe küldte őket. Mert ez az ember kibaszott sok ezer szurkolóval, kibaszott a tábor vezetőivel, és kibaszott ezekkel a fiatal odaállós srácokkal. Ezt nem itt és nem most kellett volna intézni. A fiatalok hiányozni fognak, nem lesz elengedve a kezük, de ebből tanulniuk kell. Még egy hiba nem lehet, mert annak végzetes ára lesz.

 

10.12: A sajtó munkatársainak kivetítik a biztonsági felvételeket, amelyből az látszik, hogy a félidőben a büfénél tört ki a verekedés, egy szurkolói csoport néhány emberre támad rá. Ami fontos, hogy nem a szürke ruhás, korábbi vezérszurkolót támadják első sorban. Fradimob: Ez már megint mi? Akkor kit támadnak? gyerekeket, terhes nőket, tolókocsis bácsikat? Ne kezdjük előlről ezt a lejáratós dumát.

Kiderült, nem a késsel hadonászó „szkenneres” főszurkoló az egyetlen, akit véresre vertek a szünetben: a B1-es szektor alatti kamerák megmutatták, hogy a már ismert balhé előtt egy másik szurkolóra is rárontottak a lincselők.Az FTC által bemutatott felvételen jól látszik, a 10-12 huligán a falhoz szorítja a fekete ruhát viselő áldozatot, a földre viszi, majd hosszú-hosszú másodpercig üti, rúgja. Fradimob: Újabb lejárató duma. Bonyha és társa. Ez a társ volt aki még kapott. Senki más.

Nyíri leszögezte, előre megfontolt, összehangolt támadás történt a Bonyha becenevű korábbi vezérszurkoló, valamint a felvételen látható férfi ellen. "Az, ha valakinek a barátnője váltóruhát hoz be, nem arra utal, hogy hirtelen felindulásból elkövetett támadás történt a lelátó alatt." Fradimob: Igen tudjuk. A horogkeresztes zászlótól, a Csatáry molinóig itt minden szervezett, összehangolt, a cél a klub lejáratása. Sőt. Mi voltunk a választási irodánál is. Nyíri, te csak a feszültséget kelted. Nem tudsz belenyugodni abba, hogy Kubatov megegyezett az Szszjn-nel.

 

10.10: 59 kérdés érkezett a Ferencvároshoz az utóbbi időben, a sajtó munkatársai mindezekre választ kapnak most. A rendőrség kérése, hogy hangfelvétel, kép, illetve videó a személyiségi jogok védelme érdekében nem készülhet az eseményen.

 

10.07: Elkezdődött a sajtótájékoztató!

 

Újpesti per a címerért: legújabb fejlemények és összefoglaló az eddigi fejleményekről - NB1.hu

Újpest per a címerért

Cikk hozzászólások száma: 0

Szólj hozzá Te is!
LEGFRISSEBB HÍREK
2018. 12. 17. 12:56

Elhunyt az egyik valaha volt legnagyobb Vasas-szurkoló

Ő beszélt rá, hogy a táborba menjek…
2018. 12. 17. 12:10

Az utolsó forduló nézőszámai

Ha nincs a Vidi-Fradi...
2018. 12. 17. 09:53

Még mindig Lanzafame a király

Felcsúti és Felcsúti/kövesdi a két helytartó.
2018. 12. 17. 09:26

Nikolics a Vidi rotációjáról mesélt

És a téli időszak fontos állomásáról.
2018. 12. 17. 10:48

A 87. és a 88. percben ítéltek 11-est az éllovas ellen - reakciók

Elképesztő meccse volt a Gyirmótnak.
2018. 12. 16. 21:32

Zoran Spisljak távozott

Hivatalos bejelentés
2018. 12. 17. 11:50

Nőtt az esélye a bennmaradásra a csikócsapatnak

Nem lehetetlen a küldetés.
2018. 12. 16. 15:06

Nehéz játszatni a fiatalokat, ha nem tudnak edzésre kárni

Mislenyi értékelés.
2018. 12. 17. 08:12

Ezekre a posztokra mindenképpen igazol a Fradi

Rebrov árulta el a terveket.
2018. 12. 17. 07:39

Vidi-Fradi: gólösszefoglaló - videó

Ehhez a cikkhez már nem kell kommentár.
2018. 12. 16. 18:55

Gyirmót telel az élen, nagyon kemény Szanyóval a Vasas - eredmények, tabella

Waltner csodát tett, kieső a Balmaz.
2018. 12. 16. 15:22

Csaba-Budaörs: három fontos momentum volt a rangadón

Kétgólos rangadót vívtak.
2018. 12. 16. 14:38

Putnok: négy játékos sorsa eldőlőben

A többi kérdés még képlékeny.
2018. 12. 16. 14:31

Ennyi játékost igazolna a Salgótarján

Nyilatkozott az operatív igazgató.
2018. 12. 17. 07:29

Kovács vs. Lovrencsics: legközelebb is így lépne oda a fehérvári – videó

Elmondta, hogy miért.
2018. 12. 17. 07:16

Hétfői foci: sorsolás a BL-ben és az El-ben

Pályán a Lazio és a Bilbao.
2018. 12. 16. 22:46

Nikolics már a Fradi rangadóiról beszélt

Megemelte a kalapját a játékosai előtt.
2018. 12. 16. 22:29

Rebrov beszólt a bírónak

Nagyban befolyásolták a játékukat a sérülések.
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1Ferencvárosi TC39
2MOL Vidi FC31
3DVSC30
4Budapest Honvéd29
5Újpest FC28
6MTK Budapest27
7Mezőkövesd Zsóry FC24
8Paksi FC22
9Puskás Akadémia FC21
10DVTK17
11Kisvárda Master Good16
12Szombathelyi Haladás9
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!