NB2 logó
NB3 logó
FerencvárosbalhéTáborreakciósajtótájékoztató

A Fradi Tábor vezetőinek egy-két emberrel el kell beszélgetniük

Simon Zoltán - 2017. november 10. péntek 14:30
Budapest – Másképpen ítélik meg Bonyha szerepét.
Kép forrása: Farkas Zsolt/nb1.hu (képünk illusztráció)

A Fradi-DVSC mérkőzésen történt események kapcsán az nb1.hu minden álláspontot és megjelenő információt igyekezett és igyekszik ismertetni! Megírtuk, remek volt a hangulat, jó volt a meccs, hírt adtunk a balhéról, az arra adott reakciókról (klub, rendőrség, SZSZJN, a késelő barátnője, klublegendák levele az ultráknak, a kormány álláspontja, Szeiler nyilatkozata, a Tábor és a klub közös közleménye, az FTC pénteki sajtótájékoztatója), az MLSZ Fegyelmi Bizottság büntetéséről és a közéleti honlapokon megjelenő beszámolókról, hírekről, információkról.

 

Amelyik fél nyilatkozott, vagy közleményt juttatott el az nb1.hu-hoz, az kivétel nélkül, illetve a véleményezésünk hiányában kapott helyt az oldalon. Ezek, a továbbiakban is így maradnak! Mert az állásfoglalás nem a mi dolgunk, mivel nem nyomozóhatóság, hanem híreket is közlő honlap vagyunk.

 

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott a klub, az ilyen jellegű, kiemelt eseményekről több, mint 10 éve jelentkezünk élő, szöveges tudósításokkal (Facebook élő videót is évek óta használjuk), de most először fordul elő, hogy az eseményen elhangzottakra pontokba szedve közlünk egy reakciót. Mert a FradiMob így reagált a legújabb bejelentésekre. Ezt is, mint minden hasonló esetben, változtatás és véleményezés nélkül közöljük.

 

Bizonyítékokat mutat be a Fradi a balhéról - élő közvetítés - NB1.hu

A Fradi balhé bizonyítékai

10.46: Megállapodás volt, hogy a visszatérő szurkolók nem bántják a korábbi vezérszurkolót. Fradimob: Nem volt ilyen megállapodás. A szkenneres szurkolókra vonatkozott ez, de a srácok jelezték, hogy a korábbi vezérszurkoló elmúlt évekbeli provokatív viselkedése, fenyegetőzései miatt, nem tudnak garanciát vállalni a személyére. Ezért kérték a mérkőzés előtti napokban az összes érintettet, klub és security vezetőket illetve Bonyhát, hogy ne jöjjön a kapu mögé, akadályozzák azt meg. 

 

10.44: Nem növelik a biztonsági őrök számát a stadionban, ellenben átcsoportosítás lesz. Fradimob: Most már ez felesleges. A Debrecen meccsen is az lett volna. Ott egyszerűen nem kellett volna beengedi a probléma forrását.

 

10.41: Az MLSZ döntése egyelőre nem jogerős a szektorbezárásokkal kapcsolatban. Amennyiben visszakéri a jegy árát valaki, akinek oda szól a jegye a következő három hazai meccsre, visszakapja, cserélni is tudja, viszont B-típusú szurkolói kártyával az ezen kívüli szektorok nem látogathatók a megegyezés értelmében. Az MLSZ első fokú döntése értelmében az Üllői út felőli kapu mögötti szektorok lesznek zárva a soron következő három hazai meccsen (Videoton, Honvéd, Balmazújváros). Fradimob: Reméljük az MLSZ felfüggeszti a szektorbezárásokat. 

 

10.40: A szürke ruhás férfi a rendes kapun próbált bemenni (a vénaszkenneres kapun), ott erre nem volt lehetősége, mert a keze egy sérülés miatt be volt kötve. Ezért ment be a problémamegoldó kapun. Ott minden meccsen körülbelül 40-50 ember lép be a stadion területére. Fradimob: Vicceltek? Bandázs volt a kezén, amit ő is elismert. Illetve a lelátón már nem volt ez rajta. Ilyen gyorsan meggyógyult? Igen sok embert érdekelne a recept. És. A vele tartó másik három ember miért a problémamegoldó kapun ment be? Ott is mindenkinek a szkenneres keze volt sérülve? Miért kell hülyének nézni az embereket.

 

10.38: A biztonsági szolgálat azért nem avatkozott közbe, mert abban a pillanatban messzebb tartózkodtak az esettől. Fradimob: a biztonsági szolgálat tudott a problémáról. Egy hete volt felkészülni, kidolgozni a megoldást. Az első félidő nem szólt másról, mint tanakodásról. Kiemelni vagy sem. A security ki akarta emelni, de valaki fentről azt az utasítást adta, hogy nem. 

 

10.35: A Paks-FTC jövő heti bajnoki mérkőzésre, akinek érvényes jegye van,elutazhat, beléphet az idegenbeli meccsre. Fradimob: szuper.

10.33: A klub kitart a szurkolói megegyezés mellett, továbbra is lehet vénaszkennelés nélkül belépni. Fradimob: korrekt.

 

10.32: A 11 felfüggesztett kártyából 9 olyan kártya, ami a most visszatérő szurkolók birtokában volt. A szürke ruhás késelő is köztük van.

 

10.31: A klub mindenki felelősségét vizsgálja, így a biztonsági szolgálatét is. Ez a vizsgálat még nem zárult le. Fradimob: Korrekt. Ha már az átvilágítás eredményét nem láttuk, talán ezt.

 

10.30: Alaposabb átvizsgálás várható a jövőbeli hazai mérkőzéseken a Groupama Arénában. Fradimob: Nem az átlag szurkolókkal kell kibaszni, hanem a kiskapukat kell bezárni.

 

Urbi et Orbi: Urbán Orbánt is kiosztotta - NB1.hu

Urbán beszólt Orbánnak

10.28: Nem szigorúbb, hanem az eddig megszokott biztonsági ellenőrzés lesz a stadionban. Korábban a kríziskezelő egységet kivonták a B-szektorok alól. Ez az egység, most visszatér oda.Fradimob. Sajnos ezt sokan ujabb provokációnak élik majd meg. Teljesen felesleges. Főleg Cs.Mihály security középvezető fenyegető üzenete után. Mondjuk ki nyiltan. Az első meccsen Bonyhát küldték oda valakik, hogy kiprovokálja a balhét, a következőn a kriziskezelők feladata lesz ez. 

 

10.26: A klub szerint nem könnyű a biztonsági szakemberek dolga, akiknek a kést kellett volna megtalálniuk, hiszen az akár egy bankkártya méretű eszköz is lehet, amelyet össze is lehet hajtani. Fradimob: Ez igaz.

 

10.25: Jelenleg 11 ember van beazonosítva, ezt egyébként a rendőrség végzi. A Ferencváros érez felelősséget, azonban hangsúlyozza, hogy mindezt megakadályozni nem tudták volna. Fradimob: A beazonosítást a rendőrség végzi. Akkor kérjük Nyíri és Volly urakat, hogy ne írjanak olyan közleményt, ne mondjanak olyat, hogy a szurkolói csoportvezetők adják fel a társaikat, mert ez nem igaz, és kicsit olyan a feelingje, mintha ezen két klubvezető folytatná a sakkozást, feszültséget szítani a csoportok és emberek között.

 

10.24: A klub szerint bevált a megállapodást, amelyet Kubatov Gábor klubelnök kötött a visszatérő szurkolókkal, akiknek vezetőivel együttműködve azonosítják be a tetteseket. Újra: Fradimob: A beazonosítást a rendőrség végzi. Akkor kérjük Nyíri és Volly urakat, hogy ne írjanak olyan közleményt, ne mondjanak olyat, hogy a szurkolói csoportovezetők adják fel a társaikat, mert ez nem igaz, és kicsit olyan a feelingje, mintha ezen két klubvezető folytatná a sakkozást, feszültséget szítani a csoportok és emberek között.

 

10.22: A klub információ szerint a két sérült már elhagyta a kórházat.

 

10.21: A klub a rendőrséggel együttműködve jár el, minden felvételt, adatot átadott a klub a rendőrségnek. Köztörvényes bűncselekményről van szó. Akiket azonosítanak a felvételeken, felfüggesztik a kártyájukat, ők semmilyen ferencvárosi eseményre nem jöhetnek be a nyomozás végéig. Fradimob: Ennyi.

 

10.20: Volly György, a Ferencváros sajtófőnöke most ismerteti az 59 kérdés az üggyel kapcsolatban, illetve a válaszokat is. Fradimob: Hát talán neki most pont nem kéne megszólalni. Max a lemondását beadni. És különben is, mióta irányítja a securityt?

 

10.15: A videón tisztán látható, hogy a támadók eltakarták az arcukat. Most egy másik kameraállásból is megtekintjük az eseményeket, jól látható, hogy szervezett támadásról lehet szó, a többnyire fekete ruhát viselők, akik a B1-es szektorból jönnek, sietve érkeznek a támadás helyszínére. Célirányosan mozogtak, a felvétel alapján nagyon jól tudták, hogy kit, hol keressenek. Fradimob: Na akkor essen szó egy kicsit a saját szarunkról is. A tábor vezetőink egy vagy két emberrel kell igen mélyen elbeszélgetni. Aki lázította a fiatalokat. Aki a tűzbe küldte őket. Mert ez az ember kibaszott sok ezer szurkolóval, kibaszott a tábor vezetőivel, és kibaszott ezekkel a fiatal odaállós srácokkal. Ezt nem itt és nem most kellett volna intézni. A fiatalok hiányozni fognak, nem lesz elengedve a kezük, de ebből tanulniuk kell. Még egy hiba nem lehet, mert annak végzetes ára lesz.

 

10.12: A sajtó munkatársainak kivetítik a biztonsági felvételeket, amelyből az látszik, hogy a félidőben a büfénél tört ki a verekedés, egy szurkolói csoport néhány emberre támad rá. Ami fontos, hogy nem a szürke ruhás, korábbi vezérszurkolót támadják első sorban. Fradimob: Ez már megint mi? Akkor kit támadnak? gyerekeket, terhes nőket, tolókocsis bácsikat? Ne kezdjük előlről ezt a lejáratós dumát.

Kiderült, nem a késsel hadonászó „szkenneres” főszurkoló az egyetlen, akit véresre vertek a szünetben: a B1-es szektor alatti kamerák megmutatták, hogy a már ismert balhé előtt egy másik szurkolóra is rárontottak a lincselők.Az FTC által bemutatott felvételen jól látszik, a 10-12 huligán a falhoz szorítja a fekete ruhát viselő áldozatot, a földre viszi, majd hosszú-hosszú másodpercig üti, rúgja. Fradimob: Újabb lejárató duma. Bonyha és társa. Ez a társ volt aki még kapott. Senki más.

Nyíri leszögezte, előre megfontolt, összehangolt támadás történt a Bonyha becenevű korábbi vezérszurkoló, valamint a felvételen látható férfi ellen. "Az, ha valakinek a barátnője váltóruhát hoz be, nem arra utal, hogy hirtelen felindulásból elkövetett támadás történt a lelátó alatt." Fradimob: Igen tudjuk. A horogkeresztes zászlótól, a Csatáry molinóig itt minden szervezett, összehangolt, a cél a klub lejáratása. Sőt. Mi voltunk a választási irodánál is. Nyíri, te csak a feszültséget kelted. Nem tudsz belenyugodni abba, hogy Kubatov megegyezett az Szszjn-nel.

 

10.10: 59 kérdés érkezett a Ferencvároshoz az utóbbi időben, a sajtó munkatársai mindezekre választ kapnak most. A rendőrség kérése, hogy hangfelvétel, kép, illetve videó a személyiségi jogok védelme érdekében nem készülhet az eseményen.

 

10.07: Elkezdődött a sajtótájékoztató!

 

Újpesti per a címerért: legújabb fejlemények és összefoglaló az eddigi fejleményekről - NB1.hu

Újpest per a címerért

Cikk hozzászólások száma: 0

Szólj hozzá Te is!
LEGFRISSEBB HÍREK
2018. 09. 24. 22:07

A FIFA-gála további díjazottjai

Fontos trófeák találtak gazdára.
2018. 09. 24. 21:58

FIFA-gála: ő lett az év játékosa

Ronaldo, Luka Modric és Szalah között dőlt el a verseny.
2018. 09. 24. 20:56

FIFA-gála: ez a gól kapta meg a Puskás-díjat - videó

Klasszis gazdagodott a trófeával.
2018. 09. 24. 20:20

Elképesztő szexbotrány rázhatja meg a Honvéd akadémiáját

Nagyon gyomorforgató történet.
2018. 09. 24. 19:42

Elképesztő gyógymód segítette a magyar futballista felépülését

Térdsérülésből próbál talpra állni a játékos.
2018. 09. 24. 19:14

Ebbe a klubba igazolhat a DVTK egykori játékosa

Hamarosan megtalálhatja új gárdáját.
2018. 09. 24. 22:44

Hithcocki drámát értékelt a Balmaz egykori közönségkedvence

Különös körülményekről is beszélt.
2018. 09. 24. 12:15

Futballünnep volt Horváth Ferencék ellen

Bíznak a Fortunában!
2018. 09. 24. 18:33

Sztárcsapatot kaphat a Vidi egykori közönségkedvenc trénere

Komoly lehetőség kapujában a szakember.
2018. 09. 24. 17:38

Szenzációs hírt kapott Sallai Roland

Remek napok vannak a magyar légiós mögött.
2018. 09. 24. 15:39

Bódog Tamás vagy Horváth Ferenc?

Nem csak az ultráknál zajlik az élet.
2018. 09. 24. 15:33

Tüntetnek a Haladás ultrái

Hivatalos bejelentés!
2018. 09. 24. 12:29

Birka- és sertéspörkölt járt a zalaiaknak

6 ifista teljesítményét is értékelte a ZTE-edző.
2018. 09. 24. 08:46

Jóval több kell a Vasastól

Reakció a vezetőedzőtől.
2018. 09. 24. 08:55

Reakciók a Cigánd-Vidiről

Prisztács vs. Nikolics.
2018. 09. 23. 17:33

Diósgyőri bombák Erzsébeten, hosszabbítással

Sokkal több kell a továbbiakban a DVTK-tól.
2018. 09. 24. 15:12

Még nem is játszott az Újpestben, de behívták a válogatottba

Kiestek, amikor utoljára pályára lépett.
2018. 09. 24. 13:55

Gera ollózta a kupaforduló feltehetően legszebb gólját - videó

Hiába, a név tényleg kötelez!
2018. 09. 24. 13:33

Nem volt sétagalopp Kuttoréknak Véberék ellen

Öt gól után értékelhettek.
2018. 09. 24. 12:57

Ronaldo Nagy Ádámék miatt nem megy el a mai FIFA-gálára

Eredetileg nem ez volt a portugál terve.
2018. 09. 24. 12:02

"Csak a politikusok tudnák megmagyarázni"! - reakciók

Hibátlan értékelések Kék-Vaja és Nyírmada–Demecserről.
2018. 09. 24. 11:36

Így áll a Honvéd eladása – Hemingway elmondta

Már nem 5 milliárd az ára, és mint többször megírtuk, még (!) nem adta el.
2018. 09. 24. 10:13

Varázslatos lesz a Real Madrid új stadionja - videó

50 millióval több hitelt vesznek fel.
2018. 09. 24. 09:52

Légi videó a Bozsik József Stadion búcsúztatójáról - videó

Emlékezetes felvételeket forgattak.
2018. 09. 24. 08:30

Máris keresi az új Ronaldót a Juventus

Angliában játszik a kiszemelt.
2018. 09. 24. 08:11

Messi rekordot döntött, a Barca megbotlott - videó, tabella

Kéz a kézben a két legnagyobb rivális.
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1Ferencvárosi TC20
2Budapest Honvéd16
3MTK Budapest13
4Mezőkövesd Zsóry FC11
5Paksi FC10
6Újpest FC10
7DVSC10
8MOL Vidi FC9
9Kisvárda Master Good8
10DVTK6
11Szombathelyi Haladás5
12Puskás Akadémia FC5
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!