nb1.hu

Nyilasi Tibor: nem kell összeesküvés-elméletet gyártani

Budapest – A Fradi, az Eb-csoport és a nézőszám is téma volt.

"Senkinek összeesküvés-elméletet gyártani ezzel kapcsolatban" – mondta Nyilasi Tibor a válogatott stábjából való távozását firtató kérdésre, a Ferencváros legendája többek között azt is elárulta, hogy milyen csoportot álmodott meg a magyar válogatott számára, de a hétvégi negatív nézőcsúcs is szóba került.

 

„Fantasztikusan végződött a selejtezősorozat, amely nagy örömöt szerzett nem csak a magyar futballtársadalomnak, hanem az egész országnak. A világ futballja rohamosan fejlődik és ha ehhez csatlakozni akarunk, akkor meg kell ragadni az efféle lehetőségeket, legyen az akár pótselejtező. Nehézkesen indult a sorozat, de Dárdai Pál vezérletével folyamatosan állt össze a csapat, amely visszajött a gödör széléről, hozta a pontokat, majd Bernd Storck befejezte a feladatot, a pótselejtezőn két szép mérkőzést produkált végül. Az teljesen mindegy, hogy pótselejtezőn, vagy legjobb harmadikként jutottunk ki, azt kell nézni, hogy sikerült. Most fújni kell egyet és várjuk az Eb-t. Erre a sikerre mindenképp nagy szüksége volt a magyar futballnak.”- kezdte a Magyar Lelátónak a korábbi Ezüstcipős labdarúgó.

 

„Nem kell senkinek összeesküvés-elméletet gyártani ezzel kapcsolatban, egyszerűen az történt, hogy a hátralévő mérkőzéseken Bernd Storck a saját csapatával kívánt dolgozni. Ez teljesen természetes, és normális, hiszen ő a német kollégákkal, német nyelvezettel és német szakmaisággal tud jól dolgozni. Amikor edző voltam én is a saját stábommal dolgoztam. Itt nem az egyéni dolgokat kell nézni, hanem hogy mi a jó a magyar futballnak és a válogatottnak.”

 

„Mi magyarok nem vagyunk hozzászokva, hogy akár a klubokban, akár a válogatottban fiatal játékosok játszanak. A régi időkben ez teljesen természetes volt, például Albert Flórián is már 18 évesen válogatott volt, az utóbbi időkben pedig viszont mindig azokban bíztunk akik már sok csatát megéltek. A jelenlegi válogatottra pedig már rászorult a frissítés, hiszen nem lehet elvárni tőlük, hogy még éveken keresztül cipeljék a magyar futball kínját. Ilyen szempontból tökéletes volt a két fiatal játékos beintegrálása. Van egy komoly mag, akik a tudást, rutint képviselik, amellyel levették a fiatalok válláról a terhet, így Nagy és Kleinheisler is nyugodtan játszhattak. Ők még a karrierjük első lépcsőfokain vannak, de majd szépen fokozatosan lépkednek előre, átveszik az idősebb, rutinosabb játékosok helyét. De hát ez az élet rendje, ez lenne az egészséges körforgás.”

 

 

„Ez a siker nagyon ráfért a magyar futballra, hiszen a közvéleményt, a szurkolókat szinte semmi más nem érdekli, csak a klubcsapatok és a válogatott nemzetközi szereplése – hozzáteszem teljesen jogosan. Nagyon sok munka van a háttérben, de ez nem igazán érdekel senkit. A siker része, hogy az apró mozaikokból összeállt ez a játékoskeret, és ha megnézi valaki, hogy a játékosok honnan érkeztek és később hová fejlődtek, akkor láthatják, hogy a magyar futball nem spontán, hanem tudatosan építkezik. Ez a siker azért fontos, hogy erőt adjon a kluboknak, akadémiáknak, kisebb műhelyeknek, ahonnan a mostani játékosok is jöttek és a jelen fiatal tehetségei is láthatják, hogy bizony el lehet érni sikereket. Ez a siker nagyon megránthatja a magyar futballt és az az iránti érdeklődést. A magyar labdarúgástól nem távolodtak el az emberek, maximum visszahúzódtak, és ezt jól mutatja, hogy egy válogatott meccsre nagyon hamar elfogynak elővételben a jegyek. Ezt a sok-sok alvó szurkolót kell felébreszteni, hogy igen is jöjjenek ki a meccsre, mert érdemes. Ebben nagy szerepe van a kluboknak is, akiknek élvezhető, izgalmas, eladható mérkőzést játszanak. Ehhez nyitottság kell, valamint hogy minden klub a saját hagyományainak, kultúrájának megfelelően játsszon. A Fradi ennek éllovasa, hiszen támadó, szórakoztató futballt próbál játszani, többi kevésbé sikerrel, és vannak tradicionális klubok, ahol szintén ezt kellene. Ez az Európa-bajnokság jó alapot teremthet ennek, de most szusszanni kell, és nem görcsölni. Erre az eseményre fel lehet építeni a magyar labdarúgást, vagy meggyorsítani azt, amire vágyunk, hogy több néző legyen és hogy a fiatalok, gyerekek forduljanak a futball felé, egy történelmi pillanat, ezt meg kell ragadni. Ezért is le a kalappal az idősebb játékosok előtt, akik egy missziót teljesítenek a magyar futball számára és ezzel az eredménnyel hosszabb időre meghatározhatják a futballunk irányát.”

 

„Sok csapatnak megkeserítettük a dolgát, többeknek megoldhatatlan feladat voltunk. Ezt kell teljesíteni majd az Eb-n is, egy nem megalkuvó, férfias játékot produkálni, hiszen egész Magyarország talpon lesz a mérkőzéseken, és egy gyönyörű nyarat lehetne szerezni mindenkinek. Ha egy-két győzelem is becsúszna, akkor mennybe repíthet mindenkit. Végre egy olyan keringésbe tud beszállni a magyar futball, amelyet az utóbbi időben csak irigyeltünk Európától és a világtól. Annyi biztos, hogy nekünk minden csapat ellen 120%-ot kell majd nyújtani. A németek, spanyolokat azért elkerülném. A horvátokat és törököket szintén, hiszen nekik is nagyon erős csapatuk van. Az olaszokkal viszont élmény lenne játszani – bár majdnem lehetetlen küldetés – de talán meg tudnánk nehezíteni a dolgukat. Észak-Írországnak pedig visszavághatnánk és úgy gondolom erre képesek lehetünk, hiszen a mi csapatunk van olyan jó, mint az övék, hanem jobb. És szívesen megnéznék mondjuk egy osztrákok elleni küzdelmet, kíváncsi lennék, hogy a sógorokkal hogyan birkóznánk meg.”

 

„Nem tudom, hogy mi lehet a probléma, lehet az időjárás. Én arra gyanakszom, hogy már egész hamar érdektelenné kezdett válni a bajnoki cím a Fradi sikersorozata miatt. Mondtam ezt eddig, hiszen a legutóbbi vereségükkel talán ismét felpezsdülhet a verseny. Ami talán még érdekesebb, hogy nagy az űr a többi csapathoz képest, nem igazán tudnak minőséget adni a szurkolóknak, nézőknek. Ez az Eb-szereplés viszont nagy lökést adhat. Bízom abban, hogy tavaszra ismét pezsegni fog a futballunk, hiszen már kulturáltabb körülmények fogadják a szurkolókat és az Eb közeledtével fokozódni fog a futballáz, egyre többen fognak majd kijárni a mérkőzésekre, viszont ehhez közönségszórakoztató futballra is szükség van.”

 

A parlamenti bizottság nem javasolja a szkenner eltörlését

 

Eb 2016: ilyen szempontok döntenek a mieink szállásáról

 

NB I: Újpesti üldözi a Fradi „100 kg-os” támadóját

 

Djelmic a Fradihoz igazol? Reagáltak a Zeljeznicarnal

 

Közeleg a búcsú a Rohonci úti stadiontól

 

Az ETO vezetése elhatárolódik a huligánoktól

 

A legrégebbi hagyományunk: a forduló válogatottja

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC