nb1.hu

”Bizakodóan!”

Budapest – Futsal Eb magyarokkal, PL, olasz bajnoki.

A válogatott sikere után a magyar ”felsőház” csapatai téli álmukból az elmúlt hetekben felébredve külföldi edzőtáborokban készülnek a tavaszi megmérettetésre. Azt hiszem, a 2016-os év minden tekintetben másképp indul, mint az elmúlt minimum 30 év, ugyanis válogatottunk újra nemzetközi megmérettetésre készülhet. Bevallom magam sem gondoltam, hogy még életemben megélhetem, hogy a magyar válogatott nemzetközi tornán szerepel. Már nagyon várom a június hónapot, hogy ott lehessek a csapat mellett és a többi szurkolóval együtt szurkolhassunk a csapatnak. Klubcsapataink láthatóan az előrelépés érdekében a felkészülés során próbálnak komolyabb ellenfelek ellen készülni, jelenleg még több – kevesebb sikerrel, ahogy például keddi nap folyamán a Haladás vagy a Ferencváros is tette lengyel csapatok ellen.

 

A válogatott tekintetében úgy gondolom, hogy a minimum három mérkőzés, amit játszani fogunk, amely örömünnepről fog szólni minden oldal tekintetében. A fiatalabb játékosoknak rettentően komoly lehetőség, hogy esetlegesen nemzetközileg magasabban jegyzett bajnokságba szerződjenek, így a motiváltsággal nem lehet gond. Az idősebb játékosoknak pedig komoly presztízs, hogy utoljára még megmutassák magukat és bizonyítani tudják, hogy igenis érdemes volt az elmúlt évtizedekben dolgozni ezért a sikerért. Persze én is tudom, hogy egy igazi profi sportolónál a sikerorientáltság nem lehet kérdés.

 

 

A két EB pótselejtező előtt nagyon kevesen mertük felvállalni azon véleményünket, hogy az új szakmai stáb sikerrel veszi az akadályokat. Én ezek közé tartozom és most is azt mondom, hogy Bernd Storck és csapata a három mérkőzésen olyat fog produkálni, aminek végén azt mondhatjuk, hogy büszkék vagyunk a válogatottunkra.

 

A felkészülés kapcsán tekintetében azt gondolom, hogy a három nemzetközileg jegyzett csapat választása jó döntésnek tűnik, ugyanis ezeken a meccseken elsődlegesen nem az eredményeket kell majd nézni, hanem azt, hogy a csapategység miként forr össze az Eb-csoportmeccsekre. Tehát mindenkinek támogatni kell a csapatot bármi is történik azokon a mérkőzéseken! Nem szabad egyből legyinteni és egyből ”okosságokat” mondogatni. Legyünk optimisták, és aki csak tud, és kap jegyet, az kelljen útra júniusban! Szerintem csapat és szurkolói szinten is mi lehetünk az Eb pozitív meglepetése!

 

Hajrá Magyarok!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC