nb1.hu

Az MLSZ válaszolt Wintermantel Zsolt levelére

Budapest – „A klubok határozzák meg a beléptetés módját.”

Mint arról beszámoltunk, Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt közösségi oldalán jelentetett meg levelet, melyben az Újpest FC szurkolóival, neves személyiségekkel közösen tiltakoznak a Magyar Labdarúgó Szövetség Biztonsági szabályzata ellen, amely érthetetlen tortúrának veti alá a futballmérkőzések szurkolóit. A polgármester a levél aláíróival egyetemben a derbitől való távolmaradásával tüntet.

 

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, nem az MLSZ felelőssége megszervezni a szurkolók beléptetését, a vasárnapi, Ferencváros–Újpest összecsapásra, mivel az a két klub felelőssége.

 

 

„A mérkőzés biztosítása a két klub felelőssége, a rendőrséggel egyeztetve határozzák meg a beléptetés módját – nyilatkozta Sipos Jenő a Nemzeti Sport Online-nak. – A Ferencváros és az Újpest az MLSZ-től függetlenül ítéli meg, mi a legbiztonságosabb módja a mérkőzés megszervezésének. Minden bizonnyal azért hozták ezt a döntést, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy a vendégcsapat beléptetése problémákba szokott ütközni. Szeretnék, hogy a lehető legkevesebbre csökkenjen a köztéri probléma. Az MLSZ mindent elkövet azért, hogy a szurkolók pontos tájékoztatásokat kapjanak a kluboktól, de a mérkőzés szervezése a klubok felelőssége, nem a miénk.”

 

Sipos Jenő az NSO kérdésére megerősítette, hogy az MLSZ megengedné azt is, hogy a vendégszurkolók csak besétáljanak a stadionba, a szövetség nem szól bele a szervezésbe.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC