NB2 logó
NB3 logó
Cigándvideós tartalomTrónok harcaHBOCsillagok HáborújaAlfred Hitchcock

Sokan tanulhatnának a Trónok harca készítői a cigándi videósoktól - filmelemzés

Simon Zoltán - 2017. október 10. kedd 10:51
Magyarország – Csillagok háborúja, Hitchcock? Ugyan már! Eéképesztő videó!

A tökéletes videós összefoglalóval jelentkezett az NB III-ban vitézkedő Cigánd a Debreceni EAC 2-0-s legyőzése után.

 

Már maga az intró a kortárs, magyar labdarúgás Csillagok háborúja. Magában a dalban, a maga tökéletes egyszerűségében benne van minden, ami jelzi, mit várnak el a cigándi gárda fanatikusai és a klubvezetők a srácoktól minden egyes mérkőzésen.

 

Utána olyan feszültségfokozás következik az epikus visszaszámlálással, amit a thrillerek nagymestere, Alfred Hitchcock is megirigyelhetne. A Hitchcock által létrehozott feszültségteremtő eszköz egyike ugyanis azon fogalmaknak, amelyek megkülönböztetik a filmjeit az egyéb thrillerektől. Egy példa a megjelenésére: a néző számára felfedi, hogy bomba van az asztal alatt, de a főhős ezt nem tudván nyugodtan üldögél mellette. És azt is nyugodtan kijelenthetjük, az HBO is tanulhatna a cigándi főcímből.

 

Mert bár nagyon jó a Trónok harca bevezetője, jó már előre tudni, hogy benne lesz-e a kedvenc helyszínünk a hamarosan kezdődő részben, és azt is jó sasolni, ahogy a készítők a főszereplők neveinek a megmutatásakor kis ikonokkal jelzik, hogy akkor most ki, kivel van, de ami a rangadó összefoglalója előtt van, az a mestermű: mert ennyire lassan még soha nem telt el 5 másodperc! És akkor még a meglepetésszerűen, a számokból elrepülő, hollóvá avanzsáló trükkről még meg sem emlékeztünk…

 

Ötvös Bence góljánál, amivel a cigándiak megszerezték a vezetést, viszont már akadt egy kis malőr a helyszínen, de ugye erről nem a videó készítői tehetnek. Megszólalt a zene, és mintha nem is egy szpíker számolna be a lelátó aprajának és nagyjának a fejleményekről, és mindez persze egyszerre történik. De ahogy a hős neve beúszik a képernyőre, az mindenért kárpótol… Egyébként meg remek gólt volt!

 

A holló, mint motívum, természetesen visszatér, mégpedig azért, hogy újra megmutasson nekünk (már megint a Trónok harca, vagy csak mi látjuk hollónak?) egy gólt, mert Szöllősi Ferenc, a 77. percben, lövésre vállalkozott 17 méterről… Majd végre (miközben a gólszerző neve ismét minden tekintetet magának követel a képernyőn), tisztán kivehető az Edda egyik legendás indulójának a legfontosabb sora, mert a cigándiak győzni fognak!

 

Az eredményjelző vizuális játékát is érdemes figyelni a háttérben, de mindez semmi ahhoz képest, amit a finálé tartogat a számunkra! Mert az alkotás végleg kibontakozik.

 

Egész egyszerűen, ilyen intró, ilyen gólok, ilyen látványelemek után nem lehet csak úgy lezárni egy gólösszefoglalót. Jönnie kell annak, aminek jönnie kell.

 

De, ezeket a pillanatokat, már tényleg képtelenség megfogalmazni. Azt is, hogy mit látunk, meg azt is, mit élhetünk át közben.

 

Minden ezredmásodperce maga a hibátlanság az alkotásnak.

 

Egyéni, jópofa, és ami a legjobb: még jobban megszerettet egy magyar futballcsapatot.

 

A legendássá nemesülő videó a linkre kattintva érhető el!

 

Cikk hozzászólások száma: 0

Szólj hozzá Te is!
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Búcsú Side-től
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1Ferencvárosi TC44
2Videoton FC41
3DVSC31
4Újpest FC29
5Budapest Honvéd28
6Paksi FC27
7DVTK25
8Puskás Akadémia FC24
9Balmaz Kamilla Gyógyfürdő22
10Vasas FC21
11Swietelski Haladás20
12Mezőkövesd Zsóry FC17
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!