NB2 logó
NB3 logó
EmléktornaszurkolókII. Bánka-Rakaczki Emléktornavideós tartalom

Nemes célból csaptak össze a szurkolók

Simon Zoltán - 2017. március 20. hétfõ 08:15
Miskolc – Helyszíni beszámoló a II. Bánka-Rakaczki Emléktornáról.

„Tizenkét szurkolói csapat részvételével rendezték meg szombaton Miskolcon a II. Bánka-Rakaczki Emléktornát. Az amigeleken.hu DVTK szurkolói honlap és az UTE Baráti Kör által szervezett egész napos eseményen 11 NB-I-es klub, valamint a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub szurkolói csapata vett részt. Egyedüli hiányzó a Gyirmót FC drukkerei voltak, helyükre ugrottak be a szolnokiak, akik méltán kapták a legnagyobb tapsot az ünnepélyes megnyitón.

 

A tavaly életre hívott Emléktorna céljaként azt tűzték ki a szervezők, hogy egyrészt méltóképpen ápolják az emlékét két, nagyon fiatalon elhunyt labdarúgónak, az újpesti Bánka Kristófnak és a diósgyőri Rakaczki Bencének, másrészt a tornának a csapatok nevezési díjából és egyéni felajánlásokból származó bevételéből egy olyan alapot hozzanak létre, amelyből beteg, rászoruló fiatal focistákat támogathatnak.

 

Balhé Romániában: hírek a sepsiszentgyörgyi szurkolókról - NB1.hu

videó a román balhéról

A résztvevő csapatok a rendkívül baráti hangulatú, végig sportszerű küzdelmeket hozó tornán bizonyságot tettek arra, hogy a futball összeköt, nem pedig elválaszt egymástól. Az eredményhirdetést követően felemelő pillanatoknak lehettek szemtanúi a jelenlevők, amikor az esti díjkiosztásra felsorakozott, megfáradt csapatok a Ria-Ria, Hungária rigmus után az „Éjjel soha nem érhet véget” eléneklésével vettek búcsút egymástól és már ott kihangsúlyozták, hogy jövőre ismét találkoznak.

Érdekesség, hogy a Mezőkövesd-Zsóry szurkolói csapatában Bódi Angéla személyében egy hölgy is pályára lépett.

 

A programot az Újpest és a DVTK öregfiúk, valamint U13-as csapatainak mérkőzése színesítette, valamint megmérkőztek egymással a Jegesmedvék és a Diósgyőri birkózók öregfiúk gárdái is. A két élvonalbeli klub öregfiúk pályára lépő, valamint a lelátón helyet foglaló játékosainak nevéhez több ezer NB-I-es bajnoki meccs és több száz gól fűződik. Az újpestiek csapatában olyan nagyságokat láthattak az érdeklődők, mint Zámbó Sándor, Juhász Péter és Tóth András, de a miskolci csapat is bővelkedett az egykori kedvencekben. A piros-fehérek csapatában pályára lépett többek között Oláh Ferenc, Szabó László, Szalai István, Farkas János, Bém Gábor és Molnár István is. A lelátón foglalt helyet a DVTK egykori sikeredzője Szabó Géza, aki bajnoki bronzéremre és kétszeres Magyar Kupa győzelemre vezérelte egykoron csapatát.

 

Az Emléktorna fővédnöke Dr. Kriza Ákos polgármester volt, aki megnyitó beszédében a két, fiatalon elhunyt kiváló labdarúgó emlékének ápolásán túlmenően egymás tiszteletének és a szurkolói közösségek egymásra találásának fontosságát emelte ki.

 

Részt vett a rendezvényen Dr. Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője is, aki szintén az összefogás erejének fontosságát hangsúlyozta ki. Kiemelte, hogy az Emléktorna igazán méltó emléket állít a két sportoló emléke előtt, amelyen a cselek, a gólok és a védések mind-mind a két fiatalra fogják emlékeztetni a játékosokat. A szóvivő nem érkezett üres kézzel, ugyanis az MLSZ ajánlotta fel a torna különdíjasainak ajándékait.

 

Az Emléktornát végül izgalmas körmérkőzéses hármas döntőben  a házigazda DVTK szurkolói csapata nyerte meg az UTE csapata előtt, harmadik helyen pedig a Videoton drukkerek végeztek. 

 

A torna legjobb játékosa a ferencvárosi Vékony Krisztián lett, a gólkirályi címet az újpesti Domoszlai László és Rakaczki Bence bátyja, Tamás (DVTK) szerezte meg, míg a legjobb kapusnak járó különdíjat a fehérvári Zsidó Norbert érdemelte ki.

 

A díjakat Rakaczki Bence édesapja, valamint Lakatos László, a DVTK utánpótlás válogatott labdarúgója adta át. A fiatal játékos az első emléktorna támogatottja volt. Tavaly rosszindulatú daganatot távolítottak egy a felkarjából és a műtét valamint a kezelések után decemberben kezdte el az erősítő edzéseket, ma pedig már újra együtt készül csapatával. Laci egyébként edzője engedélyével pályára is lépett az öregfiúk meccsen.

 

A DVTK és az UTE dedikált mezeket ajánlottak fel a szervezőknek, amelyek elárverezéséből befolyt összeg szintén az Emléktorna bevételét gyarapította. A rendezvényt övező összefogást tanúsítja, hogy az egészségügyi stábtól kezdve a biztonsági szolgálaton, valamint a mérkőzéseken bíráskodó játékvezetőkön és az önkéntes segítőkön keresztül mindenki térítésmentesen közreműködött.

 

A remek hangulatú torna résztvevőinek egyöntetű véleménye volt, hogy jövőre újra találkoznak, immár a III. Bánka-Rakaczki Emléktornán.

Cikk hozzászólások száma: 3

Szólj hozzá Te is!
NB2
Óriási gondok vannak Sopronban

Óriási gondok vannak Sopronban

Sopron - Komoly problémák vannak a hűség városában.
Békéscsabai határidők

Békéscsabai határidők

Békéscsaba - Vasárnap idegenben lép pályára az Előre.
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Ferencvárosi TC55
2Videoton FC55
3DVSC37
4Újpest FC37
5Budapest Honvéd36
6Paksi FC35
7Swietelski Haladás30
8DVTK30
9Puskás Akadémia FC30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő27
11Mezőkövesd Zsóry FC27
12Vasas FC26
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!