NB2 logó
NB3 logó
SepsiDiószegi LászlóSepsiszentgyörgy

A Sepsi tulajdonosa fél, hogy összeállnak ellenük a románok

NB1.hu - 2017. május 15. hétfõ 18:08
Sepsiszentgyörgy - Ha meglesz a feljutás kész lesz a stadion is.

Már csak négy forduló van hátra a román másodosztály 2016–2017-es idényéből, a jelenleg harmadik helyet elfoglaló Sepsi OSK számára pedig elérhető közelségbe került az élvonalba való feljutás. A Székelyföldön precedens nélküli bravúr előtt álló sepsiszentgyörgyi együttes 2011-ben alakult és rekordidő alatt letette névjegyét a romániai futballpalettán, két III. ligában eltöltött szezon után a II. liga újoncaként kopogtat az I. liga kapuján, négy fordulóval a zárás előtt. A csapat tulajdonosát, Diószegi Lászlót a Székely Hírmondó riportere, Bartha Zsófia kérdezte az idáig vezetőútról, feljutási esélyeikről és a hogyan továbbról.


– Az idény kezdetekor kevesen gondolták, hogy feljutás lehet a pakliban az újonc Sepsi OSK számára.


– Valóban, legszebb álmainkban sem hittük volna, hogy négy körrel a zárás előtt az élvonalba jutás lehet a téma számunkra. Amikor az első meccsünkön 3-2-re kikaptunk Brassótól szomorúan megállapítottuk, nagyon kell vigyáznunk, nehogy kiessünk. 3–4 forduló elteltével már láttuk, hogy meglehet a 8–10. hely, majd a 4–6. helyre módosult a célkitűzés, mígnem kora tavasszal ismét kellett módosítsunk a terveinken, de a legnagyobb örömmel tettük.


– Mire számíthatnak a háromszéki drukkerek a hátralevő négy fordulóban? Minden vagy semmi alapon játszanak?


– Teljes mellbedobással készülünk, és reménykedünk abban, hogy mind a négy meccsünket megnyerjük, de ha hármat nyerünk, és egy döntetlent játsszunk, akkor is biztos feljutók vagyunk. Sajnos úgy látjuk, nem mindenki harcol tisztességes eszközökkel, és itt a direkt ellenfelünkre gondolok. Mi megpróbálunk magunkkal foglalkozni és nem mással, de az utolsó négy fordulóban minden elképzelhető. Ha hagyják, hogy tegyük a dolgunkat, akkor szerintem a rossz passzban levő Suceavát legyűrjük, majd érkezik Brăila, amely nem szabad gondot okozzon nekünk, ahogy Resicabánya sem idegenben. Legutoljára marad Mioveni itthon, ha attól a meccstől függ minden, akkor elvárjuk, hogy a fiúk felszántsák a pályát. Tisztában vagyunk azzal, hogy az ország nagy része Aradnak szurkol, de a mi kezünkben van a sorsunk, és reméljük, nem fújnak nyíltan ellenünk.

 

Válogatott teljesítményt nyújt Dunaszerdahelyen a magyar középpályás - NB1.hu

Még nem mondtak le Európáról


– A direkt feljutást érő második hely mellett ott van még az osztályozóra feljogosító harmadik pozíció is, mint lehetőség.


– Úgy érzem, hogy a harmadik hely szinte biztosan megvan. Már ez is óriási előrelépés lenne a székelyföldi labdarúgás számára, hiszen ilyen még nem volt eddig sem Kovászna, sem Hargita megyében. A jelenlegi állás szerint a Concordia Chiajna jöhet szóba lehetséges ellenfélként, és ellenük is meglehet az első osztály, a szurkolóink segítségével, oda-vissza alapon két jó meccset kell hozni. De akkor már túl nagy lenne a nyomás a játékosokon, így is az, éppen ezért a második helyet kell megcélozzuk.


 – Az országban nem mindenki nézi jó szemmel az OSK menetelését, egyes rosszindulatú vélemények szerint a játékvezetők „segítették” a csapatot idáig.


– Mi eddig és ezután is tisztességesen, kemény munkával küzdöttünk és küzdünk a céljaink eléréséért, soha még egy sört sem fizettünk a bíróknak. Játékvezetői tévedések voltak és lesznek, tévedtek ellenünk és a javunkra is. Târgovişten nem adtak meg egy tizenegyest az ellenfélnek, ami a bíró figyelmetlenségének számlájára írható, de ugyanúgy nekünk sem fújtak be egy büntetőt itthon a Juventus ellen, de a Baloteşti elleni mulasztást is említhetném.


– Minek köszönhető a csapat idei kiváló szereplése?


– A tisztességnek és a becsületnek. Annak, hogy amit mi ígértünk, betartottuk, és ez rendkívül fontos a vezetőség és a játékosok közti jó kapcsolat szempontjából. A fizetések rendben voltak, és ez megalapozta a jó hangulatot az öltözőben. Természetesen jó játékosok is kellettek, ezért erősítettünk a téli szünetben, de nem volt nehéz, mert egyre jobb hírünk van, és eljutottunk odáig, hogy naponta négyen–öten is jelentkeznek, hogy nálunk szeretnének játszani. Úgy gondolom, ha sikerül teljesíteni a célkitűzést, nem lesz nehéz játékosokat szerezni. Ha valamilyen okból kifolyólag mégsem sikerülne, akkor jövőre újra megpróbáljuk, de akkor sokkal nehezebb lesz, mert most már mindenki ránk figyel.

 
– Tegyük fel, hogy sikerül teljesíteni a célkitűzést, hogyan tovább?


– Az élvonallal járó anyagi kötelezettségeket megbírjuk, egyre több támogató áll mellénk, neveket egyelőre nem említenék, de nagy cégek jelezték eme szándékukat Magyarországról és belföldről is. A román sajtóban megjelentektől eltérően a magyar állam nem támogathatja a csapatot, a magyar állam az utánpótlás-nevelésre áldoz, mint tudjuk, az akadémiai képzésre, természetesen, ebből a nagycsapat is hasznot tud húzni.


– Megfelelő infrastruktúra is kell az I. ligához, Brassót emlegetik, mint lehetséges helyszínt a hazai meccsek lebonyolításához.


– Brassó számunkra csak a B terv. Mi minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a hazai pálya az hazai pálya legyen az I. ligában is. Ha a jó Isten megengedi, pár hónap alatt átépítjük a pályát, hogy megfeleljen az alapvető követelményeknek, és egy évnyi haladékot kérünk a komolyabb munkálatok befejezéséhez. Sajnos a komplexum Bukaresté, de talán átengedik a jogos tulajdonosának, a városnak, ha rájönnek, hogy nem fenntartható ez az állapot, vagy ha feljutunk.


– Mik lennének a legsürgősebb tennivalók?


– Első körben a jelenlegi 1800 ülőhelyet 4500-ra kell bővíteni, öltözőrendszert kell kiépíteni, automata beléptető-rendszert biztosítani. A pálya alatti csőrendszer, illetve a villanyfényes berendezés kialakításához kaphatnánk haladékot. Számításaink szerint ez 4–500 ezer eurós befektetést jelentene, nem is ez lenne a legnagyobb gond, hanem az időhiány, ugyanis a II. liga lejárta és az I. liga kezdete között mindössze másfél hónapnyi szünet van. Ha ez alatt nem sikerül megoldani, marad a brassói variáns télig, addig lesz idő a modernizálásra.

 

Cikk hozzászólások száma: 0

Szólj hozzá Te is!
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Fekete leves
KERINGER ZSOLT
„Rémálom”
TABELLA
1Videoton FC58
2Ferencvárosi TC56
3Újpest FC38
4DVSC37
5Budapest Honvéd37
6Paksi FC36
7Puskás Akadémia FC33
8Swietelski Haladás31
9DVTK30
10Balmaz Kamilla Gyógyfürdő28
11Mezőkövesd Zsóry FC28
12Vasas FC27
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!